16.11.04
Listopadové číslo Ultram:xu právě vychází.

Ultram:x - nejvypečenější hudební časopis.

Na obálce s R.E.M. A proč s takovejma staroušema?

ZDARMA CD This Is Afro Art!  (Mixed by Gen Dilini)
Výběr zahraničních projektů z britského labelu Afro Art. (Black Science Orchestra, Neon Heights, Jenny De Vivo, Mindset, Spiritul South...a další.)
nebo
ZDARMA DVD ULTRAMIX DVD
Výběr z videoklipů 
(J.A.R., Dan Bárta, Tatabojs, Priessnitz...) 

10 nejlepších log v pop-music
Jsou kapely, které na všechno kašlou a jsou kapely, které si dávají na image záležet. Hrozivá překombinovaná metalová loga i jednoduché punkové nápisy mají svůj osobitý styl. Za pomoci Aleše Najbrta jsme vybrali deset nejlepších log, kterými se hudebníci vyjadřují k vlastní tvorbě. Je mezi nimi i to vaše oblíbené?

R.E.M., politika a média
Výjezdy na rozhovory se světovými hvězdami jsou někdy ohromná zábava. A někdy vůbec. Při pozorování zákulisí vzniku podobných hromadných interview se Jan Pomuk Štěpánek dostal až k tomu, proč ho tvorba R.E.M. bavila mnohem víc, když ještě nešlo o politiku...

System Of A Down(load)
Dost řečí o muzice, kterou nemůžete slyšet. Dost oslav zastaralých technologií. Chcete poslouchat nejnovější hudbu a připadat si, že opravdu žijete v jednadvacátém století? Sestavili jsme pro vás praktického průvodce, jak nejrychleji a nejbezpečněji stahovat hudbu z internetu a na čem ji pak nejlépe poslouchat. Světové trendy nás totiž už brzy dostihnou.

ReproBenda
"Wohnout fungují na klasickém dvouletém systému. Rok a půl jim trvá, než se dostatečně oklepou ze své aktuální desky, aby pak během hektického půlroku připravili další," píše Radek Bureš o kapele, která právě dorostla do stavu, kdy si můžou dovolit všechno, včetně fakt divného názvu desky Rande s panem Bendou...

Medulienka
Kam až došla na svém novém albu Björk? Postavili jsme proti sobě pragmatismus a emocionalitu, pustili jim desku a nechali jsme je, ať se teda sakra dohodnou, jestli má tahle Islanďanka ještě co říct, nebo je to, co dělá, už jenom intelektuální hříčka pro důvěřivce. 

U: View - DJ Wich to produkuje
Pokračujeme v profilových rozhovorech. DJ Wich, šedá eminence české hiphopové scény, vydává svojí sólovou desku. Nejen proto si s ním dal Honza Vedral sraz a vyzvídal, jaké jsou vlastně kořeny tohohle nenápadného chlapíka, bez nějž by nevznikly základní desky většiny českých rapperů.

Kupředu levá!
"Za tři měsíce můžeme klidně vydat novou desku," říká Gregory Finn našemu redaktorovi Radku Burešovi. Proč jsou Southpaw tak hyperaktivní? A jaká je jejich nová deska? A proč si vlastně takhle ambiciózní parta vybrala jméno, které v překladu znamená levák?

Z nejlepšího v nitru
Zdá se, že Here se to konečně povedlo a za pomoci dvou jasných producentů natočili svoje prozatím nejlepší album. A to už pro nás byl důvod, abychom za nimi až do Vyškova vyslali Winnie. Kapela ji ve své zkušebně přivítala šampaňským a cukrovím...

A dále: Cocotte Minute, Big Chill UK, Slot’n'Shade, Al-Yaman, Lu, Coverstory: příběh obalu alba EOST - Slowthinking, měsíční hitparáda IFPI, hrobeček: 808 State, , Geomusic: Holandsko,  recenze, filmy, koncerty, kluby, připravované desky, nové klipy, přehled rádií, U:ltrazvuk: Aiva (Paskvil), fejeton Oty Klempíře z J.A.R., Fade out: Jiří Macháček, 12 stran novinek a plno dalšího...

predplatne@ultramix.cz 
www.ultramix.cz