XMAG A VIVACITY UVÁDÍ
22.10.04
5. narozeniny French Connection 

29.10.2004
Radost FX

live: Sebastien Leger (Cyclik, F)
DJs: Tvyks, Dys-Martin, Diome, Cubik

V pátek 29. 10. oslavíme v Pražském klubu Radost FX páté narozeniny populárního pořadu Rádia 1 a zároveň série parties s názvem French Connection. Kromě residentů Tvykse a Dys-Martina a stálých spolupracovníků Dioma a Cubika vystoupí na akci jako headliner Sebastien Leger z francouzského labelu Black Jack - a to navíc živě. A právě Sebastiena si v krátkém profilu přiblížíme. 

Sébastien Léger (Black Jack, F)
Původem z klasické hudební rodiny, od 5 do 15 let navštěvoval hudební školu se zaměřením na piano a bicí. Sébastien ale brzo propadl kouzlu chicagského house. Ian Pooley, Laidback Luke, DJ Sneak to jsou nová jména v mysli čtrnáctiletého Seba. Jak už to tak chodí pořídil si brzo párek gramofonů a posléze i MPC. V roce 1999 vydává první singl pod jménem Deaf'n'Dumb Crew, ještě mu není dvacet. 
Následuje neuvěřitelná série vinylů (dodnes něco přes třicet) v první řadě na tehdy hodně rozjetém labelu Black Jack těžícím především u úspěchu french touch ve světě. Jen málokdo asi nezná hitovku Tonight s vokálem Michaela Jacksona, kterou v době kdy vyšla, hrál celý svět, české houseové pardály nevyjímaje. V roce 2000 už zakládá spolu s Jimmy van de Veldem vlastní label s názvem Cyclik. Vychází tu jeho debutové album Atomic-Pop na kterém s ním spolupracoval i samotný Junior Sanchez. Sébastianovo jméno také získává na váze díky remixům pro Fafa Monteco, Rona Carolla nebo Paula Johnsona. 
Na Black Jacku vychází i druhé album s názvem King Size, které v zápětí Roger Sanchez a Sandy Rivera licensují i pro superstar label Defected. Seb má již i přes nepokročilý věk jasný rukopis vycházející z americké garage, ale přinášející nový vývoj. I přes to jak daleko již Sébastien na své cestě taneční hudbou došel dá se navíc předpokládat, že ho vzhledem k jeho potenci ještě mnohem víc čeká.