ULTRAM:X uvádí: 
DESIGN LOVERS PARTY
09.10.04
designblok '04

10. října se v pražském divadle Archa jako slavnostní zakončení letošního Designbloku uskuteční "Design Lovers Party" na které vystoupí německá downtempová špička Beanfield z kultovního Compost Records. Po boku projektu Beanfield vystoupí domácí DJ Blue.

Blue
Blue se na pódiích objevil díky produkční agentuře D-Smack-U v roce 1996. V roce 1999 byl jedním z delegátů na Red Bull hudební akademii v Berlíně. Začal pracovat na remixovém projektu, Blue & Clad, který má na kontě několik vydání. Je polovičkou projektu "Lazy Jimmy", spolu s Janem P. Muchowem. V současnosti se dále věnuje zakládání mixu downtempo, techjazz a abstract breakbeat. Uvedené pořadí neznamená preferenci toho kterého stylu. Na počátku letošního roku se stal Blue světovým rekordmanem v délce Djského setu.

Interview
Hraješ hodně rozmanitě, řídíš party Eclectica. jak bys pojmenoval to, co ten široký záběr drží pohromadě, nebo v čem se schází?
Snad pocit. Desky jsou písmena toho, co chci říct celým setem. Pokud bych měl zůstat u jednoho stylu, bylo by pro mně těžké se vyjádřit. A čím víc toho i jako posluchač slyším, musím říct, že se stále častěji nudím. Stejně tak je to s Eclecticou. Zvu dje a projekty, o kterých si myslím, že mají, co říct, a neřeším, jestli hrají broken beat, electro, drum and bass, funk, soul, jazz nebo nějakou fůzi. 

Můžeš nějak osvětlit ideologický podtext mejdanu Eclectica?
Pokud se máme pohybovat v nějakých ideologických heslech, tak cílem Eclecticy by snad mohl být boj s "hudebním rasismem" a skoncování s hudebními škatulkami. Stále hledáme nové přístupy, nezůstáváme u něčěho jen pro to, že se ukázalo, že to funguje. Je to náš způsob zábavy, který se od té masové prostě liší.

Jaký je tvůj vztah k Beanfield, potažmo ke Compost Records?
S Beanfield jsem se setkal minulý rok a jsou to moc sympatičtí pánové. Na jejich hudbu se těším. Od Beanfield jsem hrál hodně desek a to se týká i Compostu, který má v katalogu spoustu výborných singlů, přestože ho nepřijímám bez výhrad.

V nedávné době byl překonán tvůj rekord v délce hraní. Budeš zkoušet získat ho zpátky?
Podle mých informací byl překonán jedním řeckým djem o hodinu a pokoušet se o další překonávání nebudu. Jen jsem to zkusil, nejsem lovcem rekordů. Český diskotékový dj Lucas Dea vytvořil sice další rekord, ale podle značně rozdílných pravidel.

Máš za sebou projekty jako Blue & Clad nebo Lazy Jimmy, ale delší dobu jsme o tobě v souvislosti s nimi neslyšeli, takže co nového?
V souvislosti s nimi asi opravdu ne. Clad se intentivně věnuje videoprojekcím a Honza Muchow je snad zazděný ve studiu. Já se zas hodně věnuju scénické hudbě a ruchům pro divadla. Posledním mým kouskem je hra Eldorado pro Národní Divadlo. V mým notebooku ale začínají vznikat vlastní tracky a remixy, na které snad teď bude více času.

SPECIÁLNÍ AKCE NA VSTUPENKY V CD SHOPU RADOST FX, BĚLEHRADSKÁ 120, PRAHA 2. PŘI ZAKOUPENÍ JEDNOHO LÍSTKU OBDRŽÍTE DRUHÝ ZDARMA !!!! PLATÍ PRO PRVNÍCH 50 !!