27.09.04
Říjnové číslo Ultram:xu právě vychází.

Ultram:x - nejvypečenější hudební časopis.

Na obálce s s Richardem Krajčem. A proč jsme ho tam dali? A proč tam není Iva?

ZDARMA CD Chocolate Fireguard Music  
Výběr zahraničních projektů z britského labelu Chocolate Fireguard
(Kava Kava, Capri, Speedwell, Practical Headz, The Bluefoot Project ...a další.) 
nebo ZDARMA DVD ULTRAMIX DVD
Výběr českých a slovenských videoklipů 
(Support Lesbiens, Monkey Business, Čechomor, Ready Kirken, Jana Kirschner, MIG 21, Juanita Juarez, Skyline SuperCroo...) 

Ten harant Kryštof!
Datum vydání třetí a zřejmě zlomové desky Kryštof, která možná přesvědčí pochybovače a asi zklame fanynky, se blíží. Náš redaktor Radek Bureš se proto vydal na statek, kde žije Richard Krajčo a zjišťoval, jaké deprese vám může přinést raketový start a okamžitý úspěch, když se nepoddáte. "Vždycky jsem měl strach, že spadnu dolů a dostanu přes držku," svěřil se mu Richard Krajčo.

We Are The Champions
Ve sportu i v hudbě se točí velké peníze. Proč se vlastně slavní i méně slavní hudebníci spojují s konkrétními sportovními událostmi jako byla letošní Olympiáda v Řecku? Co z toho obě strany mají? A proč se občas sportovní hymnou stane úplně jiná skladba, než plánovali firemní stratégové? 

Čekání na zázrak
Stačí sedm let, aby kapela, která byla kdysi považována za hlas generace, ztratila v očích svých fanoušků jakýkoliv šmrnc. "Nechceme se vrátit a být ty samý Prodigy, jako jsme byli. Byla by to nuda, musíme mít pocit nějakého pohybu vpřed," říká Liam Howlett. Povedlo se jim to? To prozradí Pavel Turek.

Ma-ia-hii! aneb Hot Summer Shits
Jestli nás každé léto něco opravdu otravuje, pak to jsou neuvěřitelně vlezlé, takzvané letní hity. Sestavili jsme žebříček těch nejvlezlejších odrhovaček, kterými nás rádia, televize a plážové bary děsí doma i v cizině. Lou Bega, Las Ketchup, O-zone a další z téhle party se vám snaží ukrást mozek!!!

Fesťáky obrazem
Jako každé léto bylo i tohle plné větších a menších festivalů, na nichž vystupovaly větší i menší hvězdy.  Na značnou řadu z nich se dostala i naše fotografka Jana Kusalová se svým aparátem. Jak podle ní vypadaly nejlepší hudební okamžiky letošního léta?

Smečka z Varů
Vyslali jsme Winnie do Karlových Varů, aby zjistila, jak se hraje hiphop na živo. Tamní rodáci Bow wave se totiž hlásí o pozornost s debutovým albem , které by mělo brzy vyjít u velkého labelu. Odepíše je snad proto hiphopová komunita anebo si naopak začne ujíždět na jejich odlehčených textech?

U:View Dušan Neuwerth: Civilkář v technických službách
S novým školním rokem otevíráme novou rubriku nazvanou U:view. Každý měsíc vám v ní představíme zajímavou osobnost, která má co říct k vývoji hudby u nás i ve světě. Jako prvního si vzal michal nanoru do parády Dušana Neuwertha, který nesnáší, když mu někdo říká zvukař.

A dále: Joseph Malik, Czechtek, Post-it, Phoenix, Lu, Hives, Nihilists, Coverstory: příběh obalu alba Priessnitz, měsíční hitparáda IFPI, hrobeček: Babylon Zoo, retro: James Brown , Geomusic: Rumunsko,  recenze, filmy, koncerty, kluby, připravované desky, nové klipy, přehled rádií, U:ltrazvuk: Veronika Štefanová, fejeton Oty Klempíře z J.A.R., 12 stran novinek a plno dalšího...

predplatne@ultramix.cz  
www.ultramix.cz