ULTRAM:X uvádí:
DESIGN LOVERS PARTY
21.09.04

 
designblok '04

10. října se v pražském divadle Archa jako slavnostní zakončení letošního Designbloku uskuteční "Design Lovers Party" na které vystoupí německá downtempová špička Beanfield z kultovního Compost Records. Tento koncert připravuje hudební časopis Ultram:ix a je to vlastně i splnění slibu přivézt Beanfield do Prahy. V létě se to nepodařilo v rámci festivalu Algida Big Chill a tak nyní ukázal Ultram:x jak umí dodržet slovo.

Tento nezávislý label sídlí v Mnichově a je zřejmě nejvíce prosperující značkou na poli downtempa. Vede ho Michael Reinboth, sám rovněž DJ a hudebník, a právě Beanfield byli z počátku i jeho vlastním projektem, který tvořil společně s Janem Krausem a Tobiasem Megglem. Beanfield oscilují mezi discem a jazzem s vlivy hudby sedmdesátých let a latina. Už první singl Beanfield dostal řádnou masáž na britském BBC od Gillese Petersona a následně i v klubech. Debutové album vyšlo v roce 1997. Po řadě remixových EP a singlů následovalo v roce 99 druhé a zároveň i úspěšnější Human Patterns, kde spolupracovali i s velkým talentem, zpěvačkou Bajka. Ta se objevila i na letošní třetí desce Seek, kde Tobiase vystřídal nový člen Beanfiel Michael Mettke

Designblok je týdenní akce prezentující v nejrůznějších pražských prostorách aktuální trendy světového designu. Je pouze na každém návštěvníkovi,  jak ji pojme -  zda jako procházku Prahou s náhodnými zastávkami v showroomech či cíleně přesně podle programu.  Celkově bylo pro letošní ročník osloveno přes 60 subjektů a počet účastníků tak vzrostl na 90. Nárůst je dán zejména velkou účastí tvůrců na letošním ročníku. K Designbloku patří také neodmyslitelně účast institucí reprezentující design v České republice jako je Design Centrum ČR, Uměleckoprůmyslové museum, Vysoká škola uměleckoprůmyslová, Národní galerie a další subjekty. 

Ceny vstupenek:
Předprodej: 450,- Kč + poplatek
Na místě:    590,- Kč

Předprodeje v síti Ticketpro a v Divadle Archa
www.ultramix.cz 
www.designblok.cz