16.09.04
DJ Tiësto

13. 11. 2004
T-Mobile Arena, Praha

Stalo se již dobrým zvykem, že ke každé důležitější kulturní akci jsou k dispozici i informační webové stránky. Jinak tomu pochopitelně nemůže být ani u podzimní taneční události číslo 1. vystoupení DJe Tiësta v pražské T-Mobile areně. 

Právě byly spuštěny stránky www.tiesto.cz, které budeme postupně plnit informacemi o party a zajímavostech s ní spojenými, připraveno je i diskusní fórum pro fanoušky holandského trancového alchymisty. Níže najdete i krátký profil tohoto umělce. 

Mezi lety 1985 a 1993 si Tijs Verwest vybudoval velmi silnou pozici na domácí holandské scéně. Jak sám říká, jedním z nejdůležitějších momentů pro jeho následující kariéru bylo, že v městečku Breda odkud pochází, bylo tak málo DJs, že nebyl nikým ze svých souputníků ovlivňován a mohl si tak vyvinout pouze svůj unikátní styl.
Posléze zakládá label s názvem Black Hole Recordings, který už dnes má kromě holandské i svou britskou pobočku. Série kompilací In Search of Sunrise a Magik se od té doby prodávají po celém světě. Jejich úspěch následují dva díly mixovaného Space Age a zatím poslední Nyana. 
Největší trhák Tiestovy dráhy po průlomu na mezinárodní taneční scénu přišel s remixem hitu The Silence od projektu Delerium s vokálem Sarah McLachlan, který plné čtyři týdny cestoval britskou top 10. V roce 2001 vzniká sublabel Black Hole - Magik Muzik. Prvními tracky zde vydanými jsou dnes již klasiky svého žánru Flight 643 nebo debutové album In My Memory. Od roku 2002 Tiesto vítězí snad v každé anketě orientované na progresivní elektronickou hudbu a připisuje si řadu primátů jako vyprodaný (25.000) fotbalový stadion na sólové DJské vystoupení, a především ojedinělý set v průběhu slavnostního zahájení letošních olympijských her v Athénách. Jako remixér si připsal na konto spolupráci s takovými jmény jako Moby, Dave Matthews Band, Kosheen, Skin nebo Madonna. Poslední ochutnávkou Tiëstovy vlastní tvorby je pak album Just Be vydané na jaře tohoto roku.