Roxy promotion uvádí:
16.08.04
.: Z E N :.

5th ANNIVERSARY

special guest: HERNAN CATTANEO (arg)
resident djs: RAI & JOEL EINHORN (roxy booking)
chillout: GROOF & LILLOU

very special performance / UV Theatre "Pure dream show"
UV světla, narozeninové UV dekorace
Lights by Wild music, videoanimation by mimo.tv

So 21.08.2004, 22:00 hod, Roxy

Ano, je to tak, je tomu už pět let co se uskutečnila premiéra a první vydání trance festivalu ZEN. Od roku 1999 tato party pohostila takové djské hvězdy a projekty, jakými bezpochyby jsou Sasha, Oliver Lieb, Escape from Samsara, Ian Ossia, Jimmy Van M a mnoho dalších. ZEN se vždy snažil reflektovat hudební vkus clubberů a odpovídající odezvou je určitě i fakt, že ZEN je již třetím rokem v řadě oslavován jako nejoblíbenější party v zemi (Dance Awards). Doufáme, že ZENu zachováte přízeň jak v dalších letech, tak i na jeho pátých narozeninách, které mají datum 21. srpna. 

Oslavovat se bude opravdu velkolepě, neboť pozvání na post speciálního hosta přijala špička argentinské taneční scény - DJ Hernan Cattaneo: resident noci Clubland, která se díky Hernanovi stala koncem milénia nejlepší klubovkou světa a na které si během svého trvání podávali dveře djové jako Carl Cox nebo Paul Oakenfold. Jeho talentu a schopnosti pomocí desek komunikovat s publikem byste v záplavě průměrných djů obtížně hledali konkurenci. Mimochodem, Hernan je v současnosti 22. nejlepší dj světa podle prestižního DJ Magazine. Můžeme se tedy těšit na skvělou směs progressivu, atmosférického tech-housu a zazní určitě i několik jemnějších techno kousků. Ale jak bývá Hernanovým zvykem, výsledný mix bude ovšem záležet také na publiku. Podporou mu budou zasloužení residenti Joel Einhorn a Rai, kteří v českých klubech už drahnou dobu ukazují, že si toto privilegium nevydobyli náhodou. V chilloutu zahrají deephouseový kouzelník Groof a sličná slečna Lillou z našeho bookingu. A samozřejmě, jak to na správných narozeninách bývá, nebudou chybět netradiční UV dekorace a světla, a protože UV atmosféra provází ZEN tak samozřejmě jako taneční hudbu nabasovaný kopák, můžeme se těšit i na speciální performanci v podobě UV divadla, která nese název "Pure dream show". Světla tradičně vezme do režie parta z Wild music a o narozeninovou videoprojekci se se vší grácií postará Mimo.tv. Přijďte s námi oslavit páté narozeniny ZENu, bude to stát za to!

Nezapomeňte, že i na Zen - 5th anniversary je vstup první hodinu o 50kč levnější! Rezervovat lístky lze na www.roxy.cz

Rozhovor
Ahoj Hernane, jak se máš? Nějaké novinky?
Jsem právě opravdu zaneprázdněný - mám spoustu letních hraní po celém světě a k tomu dělám svou každotýdenní rádio show. A zrovna jsem začal pracovat na pár tracích

Nyní bych se rád zeptal na to, jak jsi začínal - na Tvé hudební kořeny. Cítíš se stále spojený s těmito svými základy, když hraješ v současnosti? O Tobě konkrétně, nepletu li se, jsem četl, že jsi byl na taneční scénu přiveden starými house klasikami od Frankie Knuckles, Inner City, etc ?
Já se o hudbu zajímal vždy, o všechny její druhy. A stále jsem ovlivněn mnoha styly, ne pouze taneční / elektronickou hudbu. Co se týče zmíněných Chicagských "chlapců", stále slyším jejich vliv v práci mnoha nových producentů z celého světa.

Když srovnáš Tvůj život a Tebe v současnosti s dobou kupříkladu před osmi lety - co se změnilo a co zůstalo stejné? A co pro Tebe nyní znamená DJing, porovnáš li to s dobou kdy jsi začínal?
Od té doby co žiji v Londýně místo v Buenos Aires, se můj život změnil velmi a vlastně všechen svůj čas trávím cestováním po světě.
DJing pro mne stále znamená dělat to, co miluji nejvíce - hrát desky. V tomhle směru tedy žádné velké změny. 

Jaký je Tvůj názor na současný vývoj taneční scény? Určitě víš co mám na mysli - peníze; stále ti samí DJové a interpreti na obálkách těch stále stejných časopisů; DJs jsou absolutní stars a "bytí star" je podivně manipulováno médii; zájem a enthusiasmus vystřídala módnost a snaha být in; absurdní paralely jako "dobrý DJ musí být dobrým producentem a dobrý producent bude určitě dobrý DJ"  ...jednoduše "mainstreamovatění".
Myslím, že všechny ty věci okolo médií / korporací se před dvěmi lety začala měnit a taneční hudba se opět stává více undergroundem, což je výborné. Bohužel zde je spousta záležitostí, v nichž byla komercionalizace příliš rychlá - speciálně v Anglii. V současnosti se věci naštěstí lepší.

Je zde něco, co Tě v posledních měsících doopravdy nadchlo? Může to být úplně cokoliv: DJ, producent, film, stavba, výjimečný čin který někdo udělal, kniha, článek, ...
S tím vším cestováním je to nejvíce o městech a kulturách. I když jsem tam byl již vskutku mnohokrát, je pro mne Tokio stále fantastickým zážitkem a jedním z měst, kde si hraní užívám úplně nejvíc. Publikum je úžasné a Japonci jsou nejpřátelštějšími lidmi na světě.

Hrál jsi na nějaké úžasné párty v posledních měsících? Dej nám, prosím, nějaký tip a prozraď, proč to bylo tak speciální ;o)
Je jich spousta které bych zmínil, ale právě nedávno jsem měl hraní na pláži na Kypru a to byla úžasná zábava. Lidé tam opravdu ví, jak se bavit a místo konání bylo brilantní. Asi 1000 lidí na pláži za krásné noci... nemůžeš dostat o moc víc.

Jsi nejenom DJem, ale i producentem. Je tu nějaký rozdíl mezi " Hernan Cattaneem DJem " a " Hernan Cattaneem producentem"? Co pro Tebe znamená produkování vlastní tvorby a co DJing?
Je spousta vlivů a také spousta fantastických DJů a producentů. Já se snažím kombinovat vlivy, které se mi líbí, od všech lidí co mne inspirují. DJuji již vcelku dlouho a produkování je pro mne mnohem novější záležitostí. V této oblasti tedy ještě musím prozkoumat spoustu cest.

Jaká hudba nebo druh hudby Tě inspiruje? Co posloucháš doma/v autě/... - jednoduše v místech která nejsou klub:o) 
Když nepracuji, poslouchám nejraději chilloutovější a eklektičtější věci, jako všechen ten nej "nedělní" materiál od Rob da Bank, Kruder & Dorfmesiter, A Man Called Adam a dalších.

Je zde nějaký DJ jehož absolutně, nebo téměř absolutně, respektuješ? A opravdu nezáleží na tom, jak moc slavný je.
Jsou jich spousty a to podle mnoha měřítek. Mohu jmenovat Paul Oakenfolda, John Digweeda, Sashu, Danny Howellse, Lee Burridge, Laurent Garniera, Deep Dish, Jamese Zabielu... je jich tolik!!!

Který DJ Tě pravidelně roztančí?
Diggers, Danny Howells, Laurent Garnier, Sasha

V České republice jsi dosud nehrál, co od Tebe tedy můžeme čekat? A co ty očekáváš od nás? ? Jak bys popsal svůj DJský styl a jaký bys chtěl aby byl v ideálním případě - za ideálních podmínek?
V Čechách jsem už hrál před třemi lety a bylo to výborné. (pozn. autora: ups, Hernan hrál na Creamfields 2002) Hraji mix houseu, progressiveu a jemnějšího techna. A co očekávám? Publikum které se chce opravdu dobře pobavit - mít se dobře.
Ideálními podmínkami je dobrý soundsystém a enthusiastické publikum.

Co plány do budoucna?
Po zbytek roku mám po světě ještě nějaká hraní a poté mne čeká nové Renaissance CD. Také bych rád trávil více času ve studiu a věnoval se svým vlastním projektům.

A nakonec Tvé aktuální top 5:
1-Orbital-One Perfect Sunrise (Stereo 8) Finger Lickin
2-Zabiela vs Underworld-Dub & Long
3-Nathan Fake-The sky was pink(mixes)Border Com
4-Kosmas Epsilon-Architect-Precint
5-Marris-Someday-Oliverio& MOS)

a all-time top 5:
Underworld-dark and long
Massive attack-unfinished symphaty
Leftfield-song of life

Děkuji za rozhovor a těším se na Tvé vystoupení.
Také se těším.