31.07.04
SázavaFest
IV.ročník multikulturního festivalu

Rozhovor s Danem Bártou
Vy v létě a zejména na festivalech hrajete poměrně málo. Proč?
Většinou je těžké pro Ilustratospheru například přijet, za třičtvrtě hodiny postavit celou nástrojovku, nazvučit to a prostě fakt si zahrát hodinu v pohodě, že pro nás je lepší vzhledem k těm technickým specifikům, které máme zahrát si samostatný koncert. Ale samozřejmě jsou festivaly, kde to normálně zvládnem a kde ti lidé, které od techniky a od stavby už známe a kteří nám vyjdou vstříc takže to normálně jde. Ale obecně vzato ta atmosféra na těch festivalech je dobrá, ta práce na těch festivalech je hrozně hektická, takže člověk si užije také spoustu jiných věcí.
 
Proč právě na SázavaFest jedete? Není to poprvé... 
My jsme tam párkrát hráli, zahráli jsme si dobře, takže nemáme důvod tam nejet ... je to taková trochu tradice.
 
S jakým programem do Sázavy jedete?
Já myslím, že budeme hrát nějaké věci z nové desky, možná si zahrajeme nějaký standart. Záleží na tom jak to bude před námi, po nás... to až z toho programového listu těch různých skupin sestavíme ten playlist tak, aby to bylo dostatečně reprezentativní a dostatečně to zapadalo do dramaturgie daného večera.
 
Čím je podle Vás SázavaFest výjimečný? Proč se vyplatí tam přijet?
Myslím, že to má trochu komornější atmosféru než takové ty velké dotované festivaly s balónama a tak dále. Já si myslím, že tenhle fesťák je takový spíš travní a takový spíš bosý a takový spíš jakože Sázava a lodě a voda. Kdo prostě tam byl tak jako ví proč se tam vrátit a kdo tam ještě nebyl, tak ho stejně nezachrání jakýkoliv doporučení krom příkazu "Přijď se podívat!"