28.07.04
SázavaFest 2004

RADIO 1 Londýnská 67 120 00 Praha 2
www.radio1.cz
studio 224 25 25 24
radio1@radio1.cz

RADIO 1 SE PŘEDSTAVÍ NA SÁZAVA FESTU A HIP HOP KEMPU

Radio 1 se letos během letošních prázdnin rozhodlo své jméno spojit se dvěma hudebními festivaly - Hip Hop Kempem a Sázava festem. Zatímco Sázava fest, který se uskuteční ve dnech 5. až 7. srpna, nabídne pestrou směsici žánrů, Hip Hop Kemp (13. - 15. srpna) se bude soustředit především na hip hop ve všech jeho podobách. 

Čtvrtý ročník multikulturního festivalu Sázava fest se uskuteční již tradičně v areálu Ostrov a přilehlých loučkách ve městě Sázava u Benešova. Letošní ročník je ve znamení sloganu "3 dny a 3 scény". Sázava fest představí žánrově pestrý program, v němž nebude chybět například vystoupení Dana Bárty s projektem Illustratosphere, Tata Bojs nebo Southpaw. Stage Radia 1 bude stát mimo hlavní pódium v prostoru kempu pro návštěvníky a během celého festivalu bude přístupná za speciální snížené vstupné 100 Kč/den. Dění na pódiu Radia 1 bude po celé tři dny moderovat DJ Kaya, který na Radiu 1 připravuje známý pořad Reggae Klub. Žánrově je pódium Radia 1 rozděleno do tří stylů - čtvrtek patří kytarové hudbě (Iné Kafe, Znouzectnost, Chiki liki tu-a, Gaia Mesiah, Jaksi Taksi, Suffer, Clou, Selfish, No Side, Apple Juice, Workshop), pátek world music (Gothart, Traband, Bengas, Terne Čhave, Moberk Ensemble, Eggnoise, Létající koberec), sobota bude ve znamení reggae a ska (Sto Zvířat, Ti Di Ta De, Fast Food, Nana Zorin, Tam Tam Orchestra a další).
Sázava festu se bude Radio 1 ve svém vysílání věnovat především v týdnu od pondělí 2. srpna, kdy proběhne také 5 dní se Sázava festem. 

Letošní Hip Hop Kemp proběhne již tradičně v polovině srpna - od pátku 13. do neděle 15.8. a nabídne několik pódií včetně stanu Radia 1. V něm se během tří dnů vystřídají moderátoři Radia 1 doplnění některými známými českými hip hopovými DJs, mezi kterými budou například Orion nebo Wich. Radio 1 budou se speciálními hip hopovými sety reprezentovat Babe LN, Béla Nemeshegyi, DysMartin, Jirka Šteffl či Filip Týc. Mezi zajímavé bude rozhodně patřit také vystoupení Bastard DJ's Jany Kománkové a Ondřeje Formánka, kteří na Radiu 1 uvádějí pořad Bastard Pop. V pátek a sobotu se ve stanu Radia 1 bude tančit od odpoledne až do druhé hodiny ranní, v neděli se bude končit úderem půlnoci. Od 9. do 13. srpna proběhne na Radiu 1 5 dní s Hip Hop Kempem, během nichž bude možné soutěžit o vstupenky na festival a další zajímavé ceny.

Aktuální informace o festivalových pódiích Radia 1 najdete na www.radio1.
Sázava fest: 5.-7.8.2004, Sázava, areál Ostrov, www.sazavafest.cz
Hip Hop Kemp: 13.-15.8.2004, Autokemp Stříbrný rybník - Hradec Králové - Malšova Lhota, www.hiphopkemp.cz

Radio 1 je možné poslouchat na frekvenci 91,9 FM  nebo po internetu na www.radio1.cz.