10.07.04
Mystic Sk8 Cup 2004
11.ročník
23. - 25.července 2004
ostrov Štvanice, Praha 7

Write4Gold
V rámci letošního Mystic Sk8 Cupu 2004 se uskuteční největší evropský graffiti battle nazvaný Write4Gold, který je kvalifikací pro Česko a Slovensko a koná se v devíti evropských zemích.
Vítězné Crew (soutěžící skupiny) jednotlivých států se setkají na velkém finále v rámci festivalu Splash, který se koná v německém městě Chemnitz.
Zaregistrované crew, kterých je celkem 9, budou soutěžit v několika disciplínách. Tou hlavní je takzvaný concept painting (10 hodin legal), což klasické malování na zeď, která bude dlouhá 200m. Dalšími disciplínami je skething, thowups a tagging. 
Všechny disciplíny bude hodnotit porota složená z následujících jmen: Romeo (SUK, Germany), Kane (TPM, Germany), Kaos (GFA 156, Germany) a Cakes (DSK, Czech republic).

Doposud zaregistrované soutěžící skupiny:
FA/OBA2 Crew (Anes, Demon, Frisco)     Teplice
FH33 Crew (Piano, Lacmo, Kino)     Ostrava
ABX Crew (Kolor 179, Wladimir 518, Ash 721, pois 811) Praha
ESA Crew (Kano 152, Laek, Moca..)     Teplice
PRN Crew (Acer, Paus, Del, Sick, Baid, Cho)   Olomouc
TKCD Crew (Dize, Teve, Most, Key, Masker)   Praha
NTS Crew (Patsa, Roth, Sweb, Siz)   Praha
CMR/TOP Crew (2Mad, Wronk, Lee, Nehone, Blunk)  Praha
AF Crew (Nakea, Cops 192, Aiwa, Duke, Kafes 33)  Praha

Mystic Sk8 Cup  - MSC je profesionálními jezdci považován za jeden z nejlepších závodů v sérii Světového poháru ve skateboardingu - WCS a u nás za jednu z nejlepších akcí a oslavu streetové kultury, kdy se vedle sebe představí skateboarding, hip hop, grafitti, hc & punk, breakbeat, drumnbass atd. 

Letošní jedenáctý ročník se uskuteční 23. - 25.7. 2004 už tradičně na ostrově Štvanice v Praze 7 za účasti jezdců z absolutní světové špičky z více než dvaceti zemí světa včetně Austrálie, Brazílie, Japonska, Kanady a USA.

Na MSC se sejdou tisíce diváků z celé Evropy a odjinud a závod má pravidelně TV pokrytí do celého světa na kanálech Eurosport, Extreme sports channel a fox TV. Díky tomu se daří spolupracovat se zahraničními sponzory bez nichž by nebylo možné MSC pořádat. Průběh závodů se od roku 2001 přenáší do celého světa v přímém přenosu na internetu přes portál Quick.cz.

Jedná se o open air závod s otevřeným zastřešením streetstyle plochy a tribun pro diváky. Jede se v disciplínách streetstyle, vertikální rampa a best trick. 

Součástí každého MSC jsou živé koncerty předních světových skupin a DJ´s. Minulý rok se jako vrchol představil japonský experimentátor DJ Krush, na jehož vystoupení se dodnes vzpomíná. Letošním vrcholem hudebního programu bude vystoupení britských Aquasky vs Masterblaster s MC Manicem.  Tato trojka se pohybuje na rozhraní breakbeatu, drumnbassu a hiphopu, takže se rozhodně je na co těšit. Jak tvrdí domácí guru lámaných beatů DJ Koogi: "Aquasky jsou jediní producenti, kteří ať už zavítají na pole breakbeatu nebo drumnbassu, vždy je to kvalitní produkce a u Djů si získá uznání."
Na východním cípu ostrova Štvanice je přírodní travnatý prostor pro Relax Zónu, kde bude celou dobu probíhat program v Global Connection stanu. 

www.mysticsk8cup.cz