10.07.04
Letní dvojčíslo Ultram:xu právě vychází
Ultram:x - nejvypečenější hudební časopis.

Na obálce s velkou číslicí 50. A proč jsme ji tam dali?

ZDARMA CD Tummy Touch Summer Tunes   
Výběr zahraničních projektů z britského labelu Tummy Touch Records
(Los Chicharrons, Revolvo, Chungking, Dolphin Boy, Royal Appointment...a další.)    

Téma: Padesát nejdůležitějších momentů české pop music
Na léto jsme pro vás přichystali skutečně masivní materiál. Trochu jsme se ohlédli a sestavili seznam nejzásadnějších momentů v historii české populární hudby. Začínáme narozením Karla Gotta a končíme soutěží Česko hledá superstar. Co všechno mezitím formovalo mainstream i underground? Nic takového si jinde nepřečtete.

Partička z hor
Titulek je to poslední klišé, na který v našem článku o Priessnitz narazíte. Winnie strávila celý den s Jaromírem Švejdíkem, aby prozkoumala všechny sféry, do kterých tenhle dekadent a jeho bandička zasahují. O živé desce, komixech, bočním projektu Umakart a spoustě dalších věcí nejobsáhleji pouze u nás.

Anorektická Sněhurka
"Je to ta chudinka v černém oblečení, div, že si ještě nepodřízla žíly," píše Pavel Turek, který ve svém článku prořízl její kariéru od začátku až k nejnovější desce, jejíž název Uh Huh Her určitě nevyslovíte tak, abyste  nepůsobili směšně. Dostává nás PJ Harvey i něčím jiným, než jménem alba?

Jiná d'Estetika rocku
Po kom právě šílí celá Británie? Podle naší moravské spojky Pavla Kučery a žebříčků prodejnosti je to jedna divná intelektuálská parta z Glasgow, která se radši místo rozbíjení hotelových pokojů a klácení fanynek věnuje četbě. Říkají si Franz Ferdinand a my v redakci po nich taky šílíme...

Hit jménem hitparáda
Sledujete občas žebříčky prodejnosti uváděné v novinách a časopisech? A napadlo vás někdy, že za nimi nemusejí být absolutní čísla? Proč se v Čechách neuvádějí konkrétní počty prodaných nosičů, i když všude jinde ve světě je to normální? Přímo na českou centrálu IFPI se to vydal prozkoumat Honza Vedral. 

Příběh z městských Čech
"Tohle je kapela, kvůli níž si nanoru žádnou nezaloží a jakých se rojí čím dál víc," píše sebezpytně michal nanoru.  Proč jsou pro něj zrovna Dandy Warhols esencí současnosti? A co vůbec může být dobrého na kapele, která má na pěti albech dohromady čtyři hity?

Fadeout Interview: Paul McCartney
Náš redaktor se zeptal Paula na otázky, které byste se mu možná báli položit. "Nevypadám dobře," bylo jedno z prvních konstatování, když spatřil Martina Krušinu face to face. A dál?

A dále: Keane, Dolores Clan, Coverstory: příběh obalu alba Monkey Business, měsíční hitparáda IFPI, hrobeček: Freak Power, retro: Morrissey , navštívili jsme za vás: Česká Republika,  Geomusic: Ibiza,  recenze, filmy, koncerty, kluby, připravované desky, nové klipy, přehled rádií, U:ltrazvuk: Space Junkie, fejeton Oty Klempíře z J.A.R., 12 stran novinek: Proč končí hudební pořady v ČT?, MTV chystá  české vysílání, iTunes konečně v Evropě a plno dalšího... 

POZOR!! Speciální letní předplatitelská AKCE!!
1 číslo s CD v předplatném jen za pouhých 59 Kč. 
Předplaťte si Ultram:x a ušetříte 600 Kč. 
predplatne@ultramix.cz  
www.ultramix.cz