Next Level ve spolupráci
s časopisem XMAG uvádí
06.07.04
COSMIC TRIP OPEN AIR 2004
electronic music festival

16. - 17.07.2004 
Autokemp Pudlák Teplice

V souvislosti s přípravami osmého ročníku hudebního festivalu Cosmic Trip nebudete pochopitelně ochuzeni ani o soutěže o volné vstupy a další ceny. Ty první se již rozbíhají na stránkách techno.cz a xmag.cz, a otázky jsou na zahřátí vcelku stravitelné. Za pozornost také stojí pravidelný seriál vyčerpávajících biografií jednotlivých interpretů, který začíná také na techno.cz. A to dílem o nikom menším než britských zlobivých chlapcích Regisi a Surgeonovi. Takže chcete-li se krom výplachu i trochu vzdělat, jistě se jedná o četby hodnou záležitost. 

Jediný dvoudenní svátek taneční hudby u nás již za dva týdny. Jako obvykle, přinášíme navíc i několik stručných profilů účinkujících umělců.

JEFF MILLIGAN (Revolver Canada Recordings/CAN)
In Da Mix Stage/Pátek 16.07.04
Jeff Milligan patří mezi nejvýznamnější osobnosti kanadské taneční scény. Vedle djingu se věnuje i produkci pod pseudonymem Algorithm a spravuje vlastní vydavatelství Revolver Canada Recordings. Milliganovy tracky se objevily na mnoha zahraničních labelech jako například Traum, Sublime, Serotonin, Silver nebo Moorroom a na značce Force Lab mu vyšlo v roce 2002 album Composure.

TIBOR HOLODA (Subtech/SK)
In Da Mix Stage/Pátek 16.07.04
Tibor je jeden ze zakladatelů celé slovenské technoscény. Byl u zrodu legendárního bratislavského Uclubu a dnes se věnuje hlavně organizaci a produkci v souvislosti s festivalem Wilsonic. Jako dj se představil například ve Španělsku, Anglii, Kanadě či Německu, kde si mohli vychutnat jeho precizně namíchané sety plné nevydaných novinek. Posledních pár let hraje převážně z Final Scratche.

PIETRO (Caramel/CZ)
In Da Mix Stage/Pátek 16.07.04
Dj Pietro se pravidelně objevuje za gramofony už  od roku 1995. Za dobu svého působení na domácí taneční scéně stihl namixovat kompilaci Techno Energy 8 a vystoupit na celé řadě významných akcí u nás i v zahraničí. Pietro, který je mnohými označován jako jeden z průkopníku techna u nás, tráví v současné době hodně času ve studiu, kde připravuje své debutové album.

NITROPANK (Shadowbox/CZ)
Live Stage/Sobota 16.07.04
Dvojice talentovaných djů ze stáje Shadowbox měla možnost přesvědčit o svém umění už na několika významných akcích jako například Open Air Field, Summer of Love, Planet Roxy nebo In Da Bush. Díky tomu, že jim žádný styl není cizí a velmi dobře mixují, jsou jejich sety velmi zábavné a každý si v nich přijde na své.

Boris Carloff
Durex Love Zone/Pátek 16.07.04
V první řadě je Boris Carloff producent a muzikant, jehož styl je těžké charakterizovat, ale řekněme, že se pohybuje někde mezi nu-jazzem, broken beats a deep housem. Pochází z České republiky a má klasické vzdělání hry na violu a hrál jako hudebník s různými hudebními tělesy v Norsku, Německu a Itálii. Již 8 let skládá elektronickou muziku kombinovanou většinou s jazzem. V roce 2003 vydal svůj první vinyl, který vyšel na Traction Sister Labelu "Distraction" a jmenoval se "Palm Beat". Udělal pár remixů pro české elektronické projekty Here nebo Skyline a taky napsal track pro Daru Rolins. Momentálně ho zastupuje britsko - český label Red Salamanda, jehož počiny jsou distribuované po celém světě. Nedávno natočil 4 track EP " Good Stuff", na kterém spolupracovala i zpěvačka Charlie One. Perličkou je velmi pochvalná reakce od samotného Gillese Pettersona. 
Taktéž se občas objevuje na pódiích jako MC nebo vokalista a ve studiu spolupracuje s britským MC Bobem Mustardem.... Dá se říct, že Boris Carloff je závislý na kvalitních studiích a studiových zařízeních. Popisuje sebe jako mixujícího fundamentalistu a masteringového podivína s hlubokým smyslem pro Jazz

SUKI
Semtex Culture Stage/Sobota 17.07.04
Suki již několik dlouhých let na naší scéně působí jako DJ a promotér. Mezi jeho nejdůležitější počiny patří práce na fůzi JahMusic Promotion, která vedle jiných akcí pořádá i veleúspěšný open-air Reggae Meeting festival nebo seriál akcí Spirit of Asian Underground. Vedle toho je zakladatelem TN Promotion (dříve Tir'Na'Noght), která má na svědomí populární drum'n'bass & raggajungle sérii Let It Roll, Drumstation nebo Back2Jungle. Jeho DJské sety se skládají z nejaktuálnějších počinů současné breakbeat a drum'n'bass produkce, nejradeji má amenové smyčky a hluboké tvrdé basy a subbasy.

Tall
Durex Love Zone/Pátek 16.07.04
DJ Tall se začal mixování věnovat v roce 1997. Začínal v různých menších klubech po celé ČR specializujících se na downtempo a chillouta také začal hostovat se seskupením Foundstound. V roce 2000, po absolvování Red Bull Music Academy v Dublinu, se patřičně rozehrál a dnes ho můžeme najít nejen ve všech známých pražských klubech, ale i mimo Prahu a v zahraničí. Je definitivně představitelem hudebního směru downtempo, ale přesto je velmi složité charakterizovat někoho, kdo hraje vše od jazzu po breaks.

www.cosmictrip.cz

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK: 
TICKETPRO - TICKETSTREAM - TICKETPORTAL 

OD 16-06-2004 DO 16-07-2004: 
1 DEN 349 CZK + poplatek předprodejce
2 DNY 549 CZK + poplatek předprodejce
2 DNY UBYTOVÁNÍ V NESCAFÉ CAMP HOTEL 100 CZK (snídaně v ceně)
+ poplatek předprodejce (pouze TICKETPRO)

PŘEDPRODEJ ON-LINE:
www.shop.techno.cz

VSTUPNÉ NA MÍSTĚ: 
1 DEN 499 CZK
2 DNY 749 CZK

INFO:
www.cosmictrip.cz 

Ubytováni/Accomodation:
Autokemp Pudlák: +420 417 539 144 / +420 602 427 479
Nescafé Camp Hotel - Ticketpro Infoline +420 296 329 999

Rozhovor s australským projektem Pendulum

Kdo tvoří Pendulum?
Elhornet: Anscenic (Rob), Elhornet (Paul) & Speed (Gaz)

Co přináší jednotliví členové do skupiny?
To není úplně zřejmý protože jsme se vzájemně hodně naučili... ale když jsme začali dělat spolu, Paul už fungoval jako DJ, Rob má producentsko-technickou minulost a Gaz to uměl s počítači a softwarem, ale všichni jsme už předtím napsali dost muziky. 

Jak jste se dali dohromady?
Rob a Gaz dávali dohromady tracky na nějaký večerní hraní, když Robovi vyhořel hard disc. Paul nám nabídnul sestavit set, z našich zazálohovanejch věcí a na oplátku nám dal CD s vlastním materiálem. Když jsme se dostali k tomu, abychom si ho poslechli, rozhodli jsme se dát dohromady Pendulum. Pak přišel Vault - náš první společnej track a bylo jasný že se děje něco pozitivního. 

Jak vaše spolupráce probíhá, není víc lidí někdy na škodu?
Ne ani ne, Dáváme si navzájem dost prostoru na nejrůznější nápady - což je důvod proč to funguje - nikdo z nás nejde do studia s celkovým "budu psát tracky jak já chci" postojem. Když dojdou nápady a houstne atmosféra, tak to balíme. 

Co vás hudebně inspiruje?
Většina naší inspirace pochází z prostředí mimo dnb a je toho strašně moc, než abych to vyjmenoval. Pokud jde o dnb, je to prakticky každý, kdo má co nového říct... hlavně lidi jako Kemal, Hive, Fresh, Sonic &  Silver, Diesel, Kaos, Karl K, Jae K, většina věcí na Virusu, Ram, BC, Renegade Hardware, atd...

Jak jste se dostali k tvorbě hudby? A bylo to vždy o dnb?
Děláme muziku už hrozně dlouho a nebyl to vždycky drum'n'bass. Paul hrál na bicí ve skate punkový kapele, Rob a Gaz měli metalovou kapelu (Rob zpíval, Gaz hrál na basu), Rob měl dnb live act... 
Pokud jde o drum'n'bass, pustili jsme se do něj protože nás to dost vzalo, ale když sem jezdili DJs z UK a US, tak hráli absolutně masivní tracky, který tady nebyly. Tak jsme si je začali psát sami. 

Vypadalo to jako byste se objevili z ničeho nic, ale zřejmě nebudete ten případ. Jak a kdy u vás došlo ke zlomu?
Za to vděčíme spoustě lidí, ale především Concord Dawn a Doc Scottovi. Evan z Concord Dawn byl první, kdo začal hrát Vault (udělali jsme to akorát, když byl na návštěvě u Paula). Potom jsme podepsali s jejich labelem Low Profile smlouvu na Spiral a Ulterior Motive... Doc Scottovi se tyhle dva líbily a požádal nás o věc na Kings of the Rollerz, tak jsme mu poslali Vault. No zbytek už je historie. 

Jste úspěchem Vault překvapeni?
Dost. Z věci, kterou jsme udělali spíš abychom tady o sobě dali trochu vědět, se stává skoro hymna. To jsme opravdu nečekali.
 
Cítíte po tak úspěšném debutu nějaký tlak?
Ani ne, Myslím že to všichni cítíme tak, že to čeho jsme dosáhli doposud, je jenom zlomek toho, čeho jsme schopni. Jediný momentální tlak je v dokončování tracků nejrychleji jak to jde... vždycky se snažíme aby zněly co nejlíp, což není vždycky v zájmu labelů, které musí dodržovat termíny. 

Vaše desky vychází na řadě různých značek. Co takhle založit si vlastní label?
V blízké budoucnosti nic takového neplánujeme, ale časem bychom určitě rádi. 

Máte v zásobě tracky, které teď vydáváte, nebo je to všechno nový materiál?
Všechno je nový. Máme docela dost věcí v zásobě, ale snažíme se, aby všechno co vychází pod jménem Pendulum bylo čerstvý a nový. 

Jaké klady a zápory má že jste stále v Perthu a hodláte tam zůstat?
Říká se, že Perth je úplně ideální místo pokud jde o testování tvýho materiálu. Je totiž dostatečně velkej abys zaujal dav v případě, že děláš něco zajímavýho a dostatečně malej abys byl i nadále každýmu ukradenej, když ze sebe budeš dělat hvězdu. Pochopitelně se tu můžeš dostat jenom někam, chystáme se zhruba v září přestěhovat do Londýna. 
__________________________________________________________________________

Chceš na Cosmic Trip Zadarmo?

Další možností jak získat bez práce nějaké to lupení na 8. ročník festivalu Cosmic Trip je využít možnosti SMS soutěže. Veškerá dřina spočívá v odeslání SMS ve tvaru "HRA COSMIC TRIP" na číslo 9000 630. Každá stá SMSka získává vstupenku zdarma!

Cena jedné SMS je 30 Kč bez DPH. Platí pro všechny operátory.
Provozuje Erika a.s., Školská 3, Praha 1.
Výherci budou včas telefonicky kontaktováni.