Roxy promotion uvádí:
17.06.04
Z E N

Resident DJs: 
Joel Einhorn (roxy booking), Rai (roxy booking)

Guest DJ: 
Bo.Dan (bukanyr.cz)

Chill Out: Lillou (roxy booking) & Airto (roxy booking)

special UV decorations, MIMO.TV videoanimation, lights & laser by Wildmusic

So 19.06.2004, 22:00 hod, Roxy

Vstupné do 23:00 pouze 100,- kč, poté 150,-

INTERVIEW

Ahoj, už v sobotu si v Roxy zahraješ na čistě tuzemském vydání Zenu. Jak si myslíš že, co se hudební "kvality" týče, dopadneme v porovnání se Zeny, na nichž vedle našich DJs figuruje i "slavný" host ze zahraničí?

Bo.Dan: Hudebně dopadneme stejně dobře jako na předchozích vydáních Zenu. Naši výhodou je, že českou scénu dobře známe, takže si to v sobotu v Roxy určitě všichni dobře užijeme. 

Rai: Myslím že dobře. Někteří naši djs dosahují ba i převyšují kvality průměru anglických djs. Například čistě česká visage taky dopadle skvěle. Nemám strach, že by se nám to nepovedlo. 

Joel Einhorn: Wow, jsem poctěn, že jsem brán za "českého DJe", i když se tedy spíše považuji za obyvatele planety Země. Co se hudby týče, jsem si jistý, že bude v sobotu opravdu skvělá... zahraju speciální "Dechovka" set ?

Co vlastně samotná, dnes už legendární, párty Zen a Ty? Jak Tě ovlivnila a jak jsi spokojený s jejím hudebním i nehudebním vývojem (vlastně od původního dosti "psy/goa" trance, přes trance až k aktuálnímu progressivnímu zvuku)?

Bo.Dan:  Zen si pamatuji od svého vzniku. Občas to kdysi bývalo docela psy, ale vždycky to u mě byla oblíbená party se skvělou atmosférou. Co vím tak rezidenti intenzivně spolupracují s produkční Zenu Lenkou Senovou ve výběru hostů, dekorací, videoprojekcí, takže úroveň této party je vždy po všech stránkách hodně znatelná. Pro mě je to jednoznačně již několik let nejlepší klubovka u nás. 

Rai:  No již hodně let jsem účastník každého Zenu a měl jsem tedy možnost sledovat všechny jeho podoby. Ta která se rýsuje poslední rok je mi nejbližší. 

Joel Einhorn: Myslím, že to je krásně logický vývoj hudebního vkusu. A také považuji změnu za dobrou věc. Opravdu miluji hudbu která se na Zenu hraje v současnosti, je tam tolik skvělého materiálu.

Jaký je Tvůj názor na současný vývoj taneční scény? Na mysli mám kupříkladu: přehnanou hvězdnost DJs, ještě často prapodivně manipulovanou médii; vystřídání nadšení a zájmu módou a touhou být "in"; nesmyslné stavění paralel že "dobrý DJ musí být dobrý producent a naopak";... prostě ono "mainstreamovatění", které u nás samozřejmě ještě není na takové úrovni jako v zahraničí, ale už jsme opravdu blízko.

Bo.Dan: Tohle je věc medií, promotérů, djs a návštěvníků akcí, kdo všechno bude ochotný přistoupit na tuhle hru. Média s promotéry mohou bezesporu ovlivnit hodně lidí, ale vždy bude záležet na lidech, aby si utvářeli svůj vlastní názor. Do toho přidám věk a subjektivnost každého člověka a nedá se určit co je správné. Díky tomu si nakonec každý přijde na své a vždy bude někdo s něčím nespokojený. Spíš bych řekl, že je to vždy o tom, jaká je cílová skupina toho daného produktu.

Rai: Tohle je složitá věc. Myslím si že Media mají opravdu dost velkou moc nad tím, kdo je in a kdo ne. Na druhou stranu media nepodpoří někoho, kdo by byl neprofesionální. Nevyplatilo by se jim to. S kvalitou muziky to ale nemá nic společného... navíc to je vždy hrozně subjektivní. Je ale fakt, že je tady víc opravdu profesionálních djs, kteří by si pozornost medií zasloužili a nedostává se jim třeba pro to že muzikaů,  kterou prezentují je o něco méně řekl bych mainstreamová...  

Joel Einhorn: Podle mě všichni ví, že ne vždy se nejlepším DJs dostane zasloužené pozornosti. Je to všechno o tom, kdo koho zná, o kom píší časopisy a kdo hraje na všech velkých akcích. Je tu spousta skvělých DJů, kteří by měli získat více zájmu. Osobně jsem opravdu šťastný, že jsem byl vybrán, mám možnost hrát v Roxy a dělat Zen. Miluji to.

Co je pro Tebe osobně DJing v současnosti, oproti tvým začátkům? Co se změnilo a co zůstalo stejné?

Bo.Dan: Je to vlastně forma komunikace mezi lidmi, takže se určitě změnil můj pohled na hudbu a na to jak hrát pro lidi. To je ale asi přirozený vývoj, který se nikdy nezastaví u žádného dje. Nadšení z muziky a chuť hrát stále zůstává, takže myslím, všechno jak má být.

Rai: No v podstatě teď nemám problém dostat lidi opravdu tam kde je chci mít...?

Joel Einhorn: Na začátku to bylo o sbírání spousty zkušeností a učení se. Nyní je pro mě DJing spíš protažením/zprostředkováním pocitů, které mám když nehraji. Je to jako okno do toho, co se děje v mé hlavě.

Co Tě v posledních měsících opravdu dostalo? Může jít opravdu o cokoliv: DJ, hudebník, koncert, film, kniha, něco neobyčejného co někdo udělal,...

Bo.Dan: Byl jsem na charitativní akci Kapka Naděje a vystupovali tam takoví ti známí operní umělci, které já ani moc neznám. Všichni zpěváci měli výborný hlasový rozsah, to se dalo čekat, ale takhle na živo je to fakt zážitek. Orchestr byl taktéž vynikající a když se tohle vše odehrávalo ve Státní opeře, která má neuvěřitelnou akustiku a slyšíte každý detail hudby a sehranost všech zúčastněných, tak mě to představení opravdu nadchlo. Ještě mě napadlo, že by se tam dala udělat dobrá party, ale to by asi nešlo (:

Rai: Poslední dobou nic xtra... těším se na koncert AIR.

Joel Einhorn: Co na mne opravdu naposledy zapůsobilo byl film "Adaptace". Myslím, že je to nejlepší film co jsem viděl, za hodně dlouhou dobu.

Jaká hudba nebo druh hudby Tě inspiruje? Co posloucháš doma/v autě/... - jednoduše v místech která nejsou klub :o)

Bo.Dan: V autě a v práci hodně poslouchám svoje nový desky, protože doma na to nemám moc času. Jinak sety všemožných djs a k relaxaci si pouštím nějakou klidnější muziku jako liquid funky a chill outy.

Rai: Všechny možné druhy taneční i netaneční muziky... hodně dem od djs.

Joel Einhorn: Naposledy jsem poslouchal Ulricha Schnausse, jeho nové album je úžasné. A také Múm, Dave Matthews band, Air, David Grey, Support Lesbiens, Tupac, Sigur Ros a vokální rock Johna Grahama (Quivvera), jsou také výborní.

Je zde nějaký DJ jehož absolutně, nebo alespoň takřka absolutně, respektuješ?

Bo.Dan: Určitě Jimmy van M, Bukem s Conradem a dj Rai i jako producent. Je ale taky hodně djs, který se mi hodně líběj, ale ne vždycky mi tolik seděj hudebně, takže z toho co opravdu dobře znám a líbí se mi to  jsou tito pánové. 

Rai: Respektuju každého kdo dokáže udělat opravdu dobrou atmosférů a nebuší do toho za každou cenu. Hudebně se shodnu jen s málokterým djem jak u nás tak venku ale vyjímky existujou?

Joel Einhorn: James Zabiela je nejlepší DJ na světě.

Jak bys sám definoval tvé hraní a jaké bys chtěl aby v ideálním případě bylo?

Bo.Dan: Našlapanej rytmus, tvrdej beat, dunivý basy, atmosférický zvuky, kosmos vokály, hustý nájezdy. V ideálním případě bych měl neomezený přísun desek a nejlíp dvě pořádný hraní o víkendu. To je ale sen a bral by to každý. 

Rai: Pěkná muzička, která pravidelně roztancuje lidi v Roxy. Z čehož mám velkou radost.

Joel Einhorn: Jak jsem již řekl, můj styl je protažením toho co se děje v mém životě a co mi probíhá hlavou. Spousta atmosféry, spousta bassů a velké tlusté groovy.

A na závěr: který DJ Tě pravidelně roztančí?

Bo.Dan: Ten co hraje dobře progressívek s desperádkem ?

Rai:  Ten co hraje pěkné písničky.

Joel Einhorn: Desyn Masiello a Rowan Blades hrají jednu z nejlepší hudby, co jsem zatím slyšel... poslechněte si je!