15.06.04
PLANET SOUND
18. - 19. června 2004 

Křižíkovy Pavilony B,C 
Výstaviště - Praha 7 
www.planetfestival.cz

Do propuknutí festivalu PLANET SOUND zbývá už jen několik dní a my máme pro vás další informační servis k této akci.
Na webových stránkách festivalu www.planetfestival.cz a v klubu Roxy můžete zakoupit hezká trička s festivalovým vizuálním námětem . Na fotky a náhledy triček se můžete podívat zde: www.planetfestival.cz
Navíc jako bonus máme pro každého, kdo se dostaví na akci PLANET SOUND v tomto tričku, jednu plechovku Red Bullu zdarma. Tu dostanou i ti nejrychlejší z vás, kteří si zakoupí posledních několik lístků ze speciální edice v síti Ticketstream, kde získáte lístky za nejnižší cenu.
Navigace na místo konání festivalu je jednoduchá, stačí přijet tramvajovou linkou 12, 14, 15 nebo 17 na zastávku "Výstaviště" (nejbližší stanice metra "Nádraží Holešovice"), vydat se skrz hlavní bránu Výstaviště do areálu a sledovat označení, které vás navede na místo konání.

OLIVER HO
Oliver Ho jedním z nejpilnějších techno producentů současnosti. Znát ho můžete kupříkladu pod synonymem Outline anebo také z jeho společného projektu s Jamesem Ruskinem, na jehož renomovaném labelu Blueprint vydal již pěknou řádku  singlů a EP. Na Oliverově vlastním labelu META vyšlo nedávno album s názvem The Soft Machine a Oliver navázal tak na své první dvě dlouhohrající alba na této značce s názvem Universal a Listening To the Voice Inside, které sklidilo velkou odezvu jak u řady Djů, tak posluchačů. Album balancuje na hraně klubového techna s melodickými ambientními plochami a experimentálního funky techna. Na jeho produkci můžete narazit i v portfoliu slavných  labelu jako Drumcode, Surface nebo Fine Audio. Oliver Ho si v roce 1999 založil svůj druhý label LIGHT and DARK, na kterém ventiluje své mnohem experimentálnější inspirace. Většina vydaných tracků na tomto labelu se vyznačuje mutací mezi rytmickou hudbou a ambientními tonálnimi plochami a skládá se z abtraktních elementů, které znějí mnohem atonálněji než tracky vycházející na labelu Meta. Na této značce by v budoucnosti měli vycházet nejen vinyly ale chystá se i vydání filmů, animací, knížek a interaktivních CD-ROM. Jako remixér se Oliver Ho podílel na mnohých projektech, jmenujme alespoň tracky od Space Djz, Adama Beyera či Damona Wilda. 
Jeho kultivované klubové techno mu zajištuje účast v lineupech těch nejlepších světových klubů v Evropě, v Británii a ve Spojených Státech.
Společně s Jamesem Ruskinem, Benem Simsem a British Murder Boys patří k nejtalentovanějším britským techno djs, jeho styl při djingu je velmi variabilní, hraje techno kdesi na hraně švédského stylu a la Drumcode, berlínského stylu a la Tresor a detroitského stylu a la Axis. Přestože ve své rodné zemi, kde techno má na klubové scéně velmi slabou pozici, nepatří k nejslavnějším jménům, ve státech jako je Německo či Japonsko je považován za absolutní superstar. V Praze se na akci Planet Sound představí ve speciálním setu se svým dlouholetým kamarádem Jamesem Ruskinem, pánové budou obsluhovat celkem 6 gramofonů a 2 mixpulty! To je výzva pro techno labužníky, must see!

JAMES RUSKIN (BLUEPRINT - UK)
James Ruskin se prvotně seznámil s odnožemi taneční hudby skrze rádiové relace Tima Westwooda, a ve velmi mladém věku se chytil hiphopu. House scéna zažívala v té době velký boom a není divu, že Jamese Ruskina brzy pohltila houseová euforie. Postupně ho však zaujali rychlejší beaty a James se jednou provždy upsal technu. Inspirován tímto pionýrským zvukem začal James točit desky pravidelně v londýnských klubech a začal budovat své studio. Společně se studiovým partnerem Richardem Polsonem pracoval celé dva roky na své prvotině, na EP, které vyšlo na značce Guilty Records. Následovalo vydání 4-trackového EP již na vlastním labelu Blueprint. Tento label postupně získal velmi slušné renomé a James začal být bookován do nejslavnějších klubů po celém světě. Jeho debutové album z roku 1998 "Further Design" ho katapultovalo mezi nejuznávanější techno producenty v UK. Jeho tracky nosí v Djském kufru s oblibou jména jako Jeff Mills, Dave Clarke či Surgeon. Na kontě má alba jak pro svůj label Blueprint (Further Design) tak pro berlínskou značku Tresor (Point2 a Into Submission) a nespočet singlů.
James založil také label s názvem Coda, na kterém vydává tracky lidem jako jsou The 65D Mavericks, Mark Broom, Oscar Mulero, Hiroaki Iizuka, a další.
Jako dj je velmi žádaný a po boku Olivera Ho, s kterým předvede v Praze speciální show na 6 gramců a Surgeona patří mezi top britské techno dje.

Anketa
1. Co si myslíte o konceptu akce Planet Sound?
Michael Burian: Většina takových akcí probíhá jen jeden den a tak uvidíme jak lidi zareaguji na dvoudenní indoor party...
Lucca: Je to laděné do inteligentních směrů hudby, výběr českých DJs je založen na kvalitních nekomerčních jménech jako jsou Hoffee, Koogi, Rai....... Hodně se mi líbí plakát akce, více se ukáže na akci samotné.
Orbith: Myslím že koncept je udělán velmi dobře, zkrátka každý návštěvník si přijde na své.
Chris Sadler: Myslím že je to dobrá výmluva udělat pořádnej mejdan :o)
Zdeněk Pospíchal: Osobně mě hlavně mrzí, že Planet Sound se stal nechtěně menším bráškou Planet Festival. Dvoudenní akce přesto slibuje spoustu různorodé muziky a zábavy, ale na letišti s možnosti kempování bych to viděl raději. Každopádně to pořád jsou nabité dva dny, kdy budu běhat mezi stage - teď mě napadá, že díky tomu, že jsou pavilóny hned u sebe, aspoň se nebudu cítit jak po Jizerské padesátce, jako v Táboře :)
Marek Gregor: Koncept dobrý, ale mohlo by tam hrát o trošičku víc živejch kapel!
Dan Kafka: Je mi hodně sympatický.
Filip Míšek: Cela akce zdá se býti postavená hlavně na djs a to mě moc nezajímá, ale rad si nějaké vyslechnu.
Koogi: Multistylový fesťák se nuceně změnil v  indoorovou  taneční záležitost s výborným line upem. Nevím, co si myslet..má to své plusy i mínusy..

2. Na kterého vystupujícího interpreta se nejvíce těšíte?
MBurian: Těšil jsem se hlavně na BTho, bohužel nepřijede a tak se nechám překvapit co zajímavého uslyším od dalších účinkujících.
Lucca: Bohužel toho moc neuslyším, jelikož přejíždím na festival v Německu, ale kdybych měla čas, tak bych si rozhodně nenechala ujít Layo a Bushwacku, to jsou jedni z nejlepších DJs světa. Co se týče techna, nejlákavější je Dave Angel, naopak Oliver Ho a James Ruskin nejsou můj cup of tea, jsem vyznavatelka melodického techna ala Umek,Carola,Vigorito....
Orbith: Derrick May, tento chlápek už toho má hodně za sebou, považuji ho za jednoho z průkopníků Techna.
Chris Sadler: Na můj oblibenec Dave Angel.
Zdeněk Pospíchal: V pátek rozhodně na sety Dave Angela a L&B. Pány z The Endu jsem už nějaký čas neslyšel spolu. V sobotu se budu těšit na 1 hodinu v noci, na energii koncertu ADF!
Marek Gregor: Asi před měsícem se mi dostal do rukou sólový projekt Chrise Cornera, zpěváka Sneaker Pimps, s názvem I am X a od té doby jsem ho nevyndal z cédéčka!
Dan Kafka: Ed Rush&Optical&RymeTyme, James Ruskin&Oliver Ho, Derrick May
Filip Míšek: Určitě na Chrise Cornera a jeho novy projekt I AM X.
Koogi: Na Calibra:)

3. Jaký máte vztah ke crew, která pořádala v minulém roce festival GO PLANET ROXY a která je dnes sdružena pod hlavičkou agentury Planet Sound promotion?
MBurian: Neznám přesně obsazení Planet sound crew, ale loňsky Go Planet Roxy byl v pohodě, takže určitě vztah kladný.
Lucca: Mám ráda Lenku Senovou, protože to je milá, hudbě oddaná manažerka s dlouholetými zkušenostmi.Také mám ráda Raie, protože se perfektně stará o můj booking v Čechách, zbytek crew bohužel neznám. Ještě znám kluky z Phase, to jsou velcí šprýmaři!
Orbith: Minulý rok  na Go Planet Roxy vládl naprostý pořádek, myslím tím že nemusíš hledat produkčního bůhví kde, takže považuji Roxy crew za profesionaly. 
Chris Sadler: Už vás znám hodně dlouho a mam vás rád :o)
Zdeněk Pospíchal: K některým (doufám) přátelský, veskrze spíš ale cítím respekt k tomu, co vše udělali (a doufám, že pro nás ještě udělají :)
Marek Gregor: Příjemná parta zlotřilých mladých lidí, nebojím se dát si s nimi skleničku, jednu nebo dvě!
Dan Kafka: Občas mě prudí, ale máme se rádi (?) :)
Filip Míšek: Hezký.
Koogi: Dobrý.

4. Pátek nebo sobota?
MBurian: Pátek večer a sobota ráno.
Lucca: Pátek je silnější, ale já hraji v sobotu.
Orbith: Pátek i sobota.
Chris Sadler: Pátek
Zdeněk Pospíchal: Celý víkend :)
Marek Gregor: Pátek, sobota, neděle, pondělí - znáte mě,je mi to úplně jedno...
Dan Kafka: Pátek i sobota!
Filip Míšek: Pátek i sobota.
Koogi: Sobota.