14.06.04
Mezinárodní den boje proti drogám - první informace

OSN každoročně vyhlašuje den s datem 26. 6. jako Mezinárodní den proti zneužívání drog a nezákonnému obchodování s nimi. V letošním roce je Mezinárodní den tematicky zaměřený na léčbu drogových závislostí a jeho hlavním mottem je Treatment works - Léčba funguje.
Občanské sdružení SANANIM, Asociace Nestátních Organizací (A.N.O.) a OSN pořádají u příležitosti Mezinárodního dne boje proti drogám kulturně společenskou a osvětovou akci pro širokou veřejnost pod názvem Léčba funguje.
Akce se uskuteční 26. 6. 2004 v prostorách Centrálního parku Pankrác, Praha 4 (mezi ulicemi Milevská a Pujmanové), ve spolupráci s občanským sdružením Green Doors, které u parku provozuje kavárnu s názvem Café na půl cesty, kde zaměstnává klienty postižené schizofrenií.
Hlavním cílem této open air akce je dostatečně a nezkresleně informovat veřejnost o činnosti odborných organizací zaměřených na práci s klienty ohroženými drogovou závislostí. Součástí akce budou tedy nejen workshopy, odborné diskuse a představení jednotlivých aktivit organizací od prevence přes léčbu drogových závislostí až po doléčování, ale také pestrý kulturní program pro dospělé i děti a jarmark chráněných dílen.
Více informací a podrobný program akce naleznete zde: www.lecbafunguje.wz.cz

Občanské sdružení SANANIM je jednou z nejstarších a největších neziskových organizací, která se zabývá prevencí a léčbou drogových závislostí. Generálním partnerem o. s. SANANIM je NADACE České spořitelny.
O. s. SANANIM provozuje tyto programy - Terénní programy, Kontaktní centrum, CADAS - Centrum ambulatní detoxifikace a substituce, Denní stacionář, Terapeutická komunita Němčice, Terapeutická komunita Karlov, Doléčovací centrum a Drogové informační centrum.

www.sananim.cz

anonymní internetové poradenství

stránky primární prevence