10.06.04
ALGIDA BIG CHILL - oficiální vyjádření pořadatelů
/ 5.6.2004 / STŘELECKÝ OSTROV / ROXY / PRAHA 

Festival Algida Big Chill byl v domácím prostředí experimentem, který u nás zatím neměl obdoby. Na jeho první ročník se nám podařilo zajistit unikátní prostředí Střeleckého ostrova v centru Prahy a množství zajímavých kapel a DJs. 
Štěstí nám nepřálo v počasí, těsně před festivalem i v den festivalu zasáhly místo konání vydatné přeháňky, které způsobily rozbahnění plochy a nemožnost použít dekorace. 
Na festival přesto dorazilo přes 1500 hudbymilovných návštěvníků, kteří vytvořili skvělé publikum a přes nepřízeň počasí si statečně užívaly chilloutové hudby, k níž za normálních okolností patří slunce, teplo a pohoda. Déšť ovlivnil i stav předprodejů, které se  od středy téměř zastavily. Nicméně se nám povedlo to, co jsme si představovaly - že festival přiláká vyzrálejší publikum, které zajímá kvalitní hudba.
Opět jsme si ověřili, že nový sound systém L Acoustics hraje výborně i pod otevřeným nebem.
Pro příští rok bychom rádi zajistili stejné místo a ještě zajímavější line-up, uvidíme, které ze jmen, jež se nabízejí, se nám podaří přivést. Díky jedinečnosti hudebního zaměření festivalu Algida Big Chill je rozhodně z čeho vybírat.
Na oficiální afterparty v klubu Roxy skvěle pobavila dvojice Dzihan & Kamien a v chilloutu se strhla jam session, k níž se přidal i sám Mixmaster Morris.
Vedení britského Big Chillu si pochvalovalo místo konání i organizaci, stejně jako vystupující kapely a DJs. Česká odnož se tak stala plnoprávnou součástí mateřského festivalu Big Chill, který pochází z Velké Británie a letos oslavil již desáté výročí. 

Poděkování partnerům: Algida, L&M Global Connection, Red Bull, Faux Pas, Smirnoff, T-Servis, Showmarket Ticketpro

Media partnerům: Musicserver, Radio 1

Dále realizačnímu týmu: Key production, Ultramix

A také: British Council za podporu, Primátoru hlavního města Prahy Pavlu Bémovi za záštitu, Úřadu městské části Praha 1 za pronájem Střeleckého ostrova, Kinematografu bratří Čadíků za zapůjčení prostoru a vstřícný přístup, 
Roxy za zapůjčení klubu

www.bigchill.cz