04.06.04
Červnový Ultram:x právě vychází
Ultram:x - nejvypečenější hudební časopis.

Po Tata Bojs jsou na obálce Beastie Boys ... Und warum?

ZDARMA CD Reggae Ethnic Session   
Výběr zahraničního i českého reggae, ska či dubu z projektů a kapel, které vystoupí  na letním festivalu Reggae Ethnic Session (2.-4.7. Žízníkov u České Lípy):
Banco De Gaia, Urban Bushman, Regatta 69, Tumbao, Canaman, The Buccaneers, Polemic, Švihadlo, Tigris... a další.    

Politici ze Star Treku
Když jsme se doslechli, že chystají po šesti letech velký návrat, neváhali jsme ani chvilku, sbalili našemu editorovi Honzovi Vedralovi do baťohu diktafon a poslali ho na koncert a rozhovor do Paříže. Proč se Beastie Boys rozhodli jít s novou deskou do politiky? Zvládají to ještě na pódiu? A co s tím vším má sakra společného Yetti? Čtěte exkluzivně jedině v Ultram:xu.

Festovní léto 2004
A jsou zase tady! Pokud se letos nezvládáte orientovat v neuvěřitelném množství letních hudebních festivalů, nezoufejte. Budete-li mít po ruce tohle číslo Ultram:xu, do nějž s pečlivostí sobě vlastní připravil masivní festivalové téma náš redaktor Radek Bureš, nemusíte se bát, že byste přišli o jedinou hvězdu letošní sezóny.

Kid B 
Čím vším si musela Khoiba projít, než vydala první desku? A proč se právě na debut téhle kapely tolik čekalo? Jak to bylo s rozpadem původní sestavy Roe-deer? A co přesně chtěl po Emě a Filipovi úlisný Italoameričan a jeho právníci? To jsou otázky, které vám zodpoví Pavel Kučera.

Společenský úbor podmínkou!
"Zkoušel jsem přemýšlet, ale The Divine Comedy s Božskou komedií neměli nikdy nic společného a pokud se do budoucna nezmění, k žádné spojitosti nedojde," rozjímá poeticky Pavel Turek a mezitím zjišťuje, co všechno potkalo dandyho Neil Hannona na cestě za novou deskou. A taky jestli je ten člověk vůbec dandy.

Oi! Oi! Heavy 
Těžko říct, kdo všechno čekal (podobně jako my v redakci) na druhou desku The Streets, jak na dobře chlazenou pintu. Naznačíme vám, kterak se na pokračování nejoriginálnějšího a nejautentičtějšího debutu poslední doby chystali hudební novináři po celém světě a taky, že slovní spojení "koncepční album" do budoucna nebude krvácet jako stigma.

Chyť balanc a nepouštěj!
"Jsou jedineční v mnoha směrech, na tom se musí shodnout i ti, kterým jejich produkce nesedne," bude vám nekompromisně tvrdit Jan Pomuk Štěpánek. Přesvědčí vás, že se Faithless novým albem No Roots po letech tápání konečně pohnuli kupředu?

Anděl s ksichtem vraha
Na persónu poprockového lamače srdcí Lennyho Kravitze se můžete dívat ze spousty úhlů. Protože je reklama na jeho pražský koncert cílená hlavně na ženy, rozhodli jsme se - neb jsme chtěli zjistit, jak ho dívky vidí doopravdy - zadat článek kolegyni Winnie, Myslíte, že by s ním šla? A kam až?

True Funk Soldier
I když nikdy nepřestal pracovat, nebylo o něm dlouho slyšet. S přízní major labelů, Jehovou, dechberoucím vystoupením na Grammy  a novou deskou Musicology se ovšem vlna zájmu o Prince opět zvedá.  Proč milovat právě jeho, vám v článku Honzy Vedrala vysvětlí reprezentant české funkové kliky Matěj Ruppert. Jinde než u nás si to nepřečtete.

A dále: Scissor Sisters, Paul McCartney, Coverstory: příběh obalu alba Tata Bojs, měsíční hitparáda IFPI, hrobeček: Nena, retro: Vanessa , navštívili jsme za vás: Velká Británie,  Geomusic: Paraguay,  recenze, filmy, koncerty, kluby, připravované desky, nové klipy, přehled rádií, fade out: Miloš Pokorný, U:ltrazvuk: Ready Kirken, fejeton Oty Klempíře z J.A.R., 12 stran novinek: Končí klub Roxy?, Kam se poděly peníze z festivalu United Islands, Czechtekk nebude? Kdo jak hlasoval v Andělech a plno dalšího... 

1 číslo s CD v předplatném jen za pouhých 79 Kč. 
Předplaťte si Ultram:x a ušetříte 400 Kč. 
predplatne@ultramix.cz  
www.ultramix.cz