03.06.04
PLANET SOUND
 
18. - 19. června 2004  
   
Křižíkovy Pavilony B,C  
Výstaviště - Praha 7
www.planetfestival.cz 

Agentura Planet Sound s lítostí oznamuje, že americký dj a producent Brian Transeau aka BT zrušil z osobních důvodů  veškeré své evropské termíny v červnu. Týká se to tedy i festivalu PLANET SOUND, kde měl tento známý dj vystupovat v pátek 18. června.
Pořádající agentuře se podařilo ovšem obratem sehnat víc než kvalitní náhradu. 18. června vystoupí po boku dvojice LAYO&BUSHWACKA! v Čechách velmi oblíbený dj DAVE ANGEL, který je známý svým velmi funky pojetím techhouse a techna.

Připomínáme, že lístky na akci jsou od 1. června k dostání v předprodejních sítích Ticketstream a Ticketpro za 350,- kč (+servisní doplatek) za jednodenní a za  450,- kč (+ servisní poplatek) za dvoudenní lístek. Na ty nejrychlejší čeká navíc v síti Ticketstream jeden Red Bull k lístku zdarma.

DJ DAVE ANGEL (Rotation  - UK)
Dave Angel je osobnost, kterou není třeba zdlouhavě představovat. Jeho biografie Vás ale možná pobaví:
Narodil se roku 1966 v Chelsea jako syn jazzového muzikanta. První jeho instrument byl buben, který držel v rukou v osmi letech. Jeho strýc měl reggae sound system, který ho v mládí ovlivnil. Zhruba v patnácti letech si společně s kamarády založil vlastní sound system, s kterým vystupoval na malých lokálních spářkách. Ve dvaceti letech přišel zlom v jeho životě - přihlásil se do pirátského rádia Phase 1 (v době acid houseové exploze to bylo jedno z nejznámějších rádii) a obdržel svůj první gramofon (řemínkový gramec značky Garrard bez pitch regulace). Na tomto gramofonu se nedalo mixovat, ale to Daveovi evidentně nevadilo. O několik let později obdržel od své tehdejší přítelkyně (současné ženy) svůj první Technics 1210 a zjistil, že se mu otvírají úplně nové dimenze. Vyměnil svou oblíbenou koženou bundu za gramofon Marantz a navždy se upsal kouzlu dvou točivých talířů. 
Kolem roku 1987 byl vývoj hudby v Anglii krkolomný, Dave Angel začal také produkovat, a jeho prvotinou byl remix slavné skladby Eurythmics "Sweet Dreams". Původně nezamýšlel tento track vůbec vydat, prostě si jen hrál s basovou linkou, s beaty a riffy ale v okamžiku, kdy slyšeli bootleg právníci firmy BMG, začali ho nahánět a musel tento track vydat oficiálně s podtitulem "Nightmare Mix". A dostal za to tučný šek a zabodoval na 23. místě hitparády. Tento úspěch ho posílil a Dave Angel začal vydávat "serioznější" tracky. Silně ho ovlivnila detroitská scéna pod taktovkou Juana Atkinse, Derricka Maye a Kevina Saundersona a vydal dnes kultovní EP "Sea of tranquility". 
Samostatnou kapitolou je jeho remixerské práce pro lidi jako Orbital, Carl Cox, Underworld, atd. Seznam hvězd, které si nechali předělat své skladby od Dave Angela by zabral mnoho místa. 
Brzy také podepsal exkluzivní smlouvu s major labelem Islands, na kterém m u vyšly i jeho dvě alba: "Tales of the unexpected" - které bylo čisté, bez cizých samplů a velmi muzikální. Druhé album "Globetrotting" bylo již více směrováno na taneční parket. Exkluzivita a tlak major labelu ho však začala svazovat a po třech letech odešel od Island Rec a začal vydávat na různých labelech a hlavně na svém vlastním labelu ROTATION.  Kompilace "39 Flavours of Tech-Funk" je dodnes aktuální zvukem, a je to počin, který ho vynesl až na úplné výsluní techno scény. 

I AM X
Zpěvák britské skupiny Sneaker Pimps a talentovaný producent Chris Corner je duchovním otcem projektu I AM X . Charismatický frontman je členem slavné britské formace již od svých 15ti let a nyní se rozhodl zvukově experimentovat  ve svém souběžném projektu.

Debutové album projektu I AM X s názvem "Kiss + Swallow", které vychází na americkém labelu Recall Records, produkoval a nahrál Chris zcela sám. Jedná se o znepokojující výběr skladeb pro otevřené a kreativní mysli. Obsah je sexuálně syntetický a ponuře melodický. Zní takřka jako nějaký elektro glam soundtrack k ranným švankmajerovským filmům.

Na živo zní skladby díky eroticky gymnastickému rozpětí hlasu Chrise Cornera a jeho frenetickému kytarovému zvuku velmi provokativně. Na podiu ho při koncertech doprovází obměňující se skupina blízkých přátel a spolupracovníků a celá show je podtržená projekci, která je sestříhaná z domácích videí, japonského porna a valčících hraček.