25.05.04
ALGIDA BIG CHILL

Největší chilloutový festival na světe BIG CHILL, který představuje všechny hudební směry současné chilloutové scény, proběhne 5.června 2004 přímo v magickém centru Prahy na Střeleckém ostrově. Festival, který do Čech přiváží Algida a vydavatelství iMedia, se v Praze představí pod názvem ALGIDA BIG CHILL. Na třech festivalových pódiích vystoupí špičky současného chilloutu, například francouzský zvukový experimentátor Kid Loco nebo legenda britské klubové scény DJ Mixmaster Morris. Českou scénu zastoupí Alvik,  Soil a další. 
Díky netradičnímu konceptu je festival rozdělen na denní a noční část. Denní program se bude odehrávat z části na Střeleckém a v noci se dění přesune do klubu Roxy. K vytvoření pohodové atmosféry by měla přispět i limitovaná kapacita festivalu - 3000 lidí na denní a 1000 lidí na noční část. 

Děti do 120 cm a vozíčkáři mají  vstup zdarma.

www.bigchill.cz

BENT 
Bent je dvojka Simon Mills a Neil Tolliday z Nottinghamu. Bent je projektem, který lehce připomíná Air zkombinované však ještě s více ujetými bandami. Již od svého debutového alba Programmed To Love jsou považováni za průkopníky nového směru v rámci downtempa. Poté co se seznámili jako spolubydlící, zaplnili svůj byt nejroztodivnějšími deskami, jaké se dají po bazarech nakoupit a ze kterých čerpají samply pro své psychedelické koláže  "vlastně jsme koupili tolik desek jenom náhodným výběrem, že máme každou sračku, na jakou si vzpomeneš", směje se Simon. Kromě toho jsou pyšnými vlastníky sbírky cca 40 syntezátorů, převlékají se za doktory a prodávají desky po celém světě. O jejich popularitě v Británii svědčí například smlouva s Ministry Of Sound, nebo vystupování na Glastonbury po boku takových jmen jako jsou třeba Chemical Brothers.
V roce 2003 přichází jejich druhé album, The Everlasting Blink, které označují za své první regulérní. "Programmed to Love byla spíš sbírka hezkejch tracků, tohle naše první opravdový album", dodává Neil. "Hlavní je že stejně jako první deska zní vesele a optimisticky." Jejich novinka "Ariels" by se měla objevit hned po prázdninách a některé skladby zazní take už na festivalu Algida Big Chill.

www.bent-world.com