10.05.04
PLANET SOUND - dvoudenní indoor electronic music festival
PLANET SOUND

18. - 19. června 2004
 

Křižíkovy Pavilony B,C
Výstaviště - Praha 7

www.planetfestival.cz

Agentura D Smack U v kooperaci s Planet Sound Promotion si vás dovolují pozvat na dvoudenní taneční akci s názvem PLANET SOUND, která se uskuteční ve dnech 18. a 19. června na pražském Výstavišti, konkrétně v Křižíkových Pavilonech s označením B a C.
Na této akci vystoupí část interpretů, kteří se měli představit na zrušeném PLANET FESTIVALu.

V pátek 18. června se českému publiku poprvé představí jeden z pionýrů stylu trance, americký producent a dj Brian Transeau, veřejnosti známý pod jménem BT, jehož první album z roku 1996 s názvem "IMA" se zapsalo zlatým písmem do dějin taneční hudby. Od té doby stačil tento pilný producent vydat další 4 alba, nespočet singlů a remixů a v současné chvíli je před vydáním jeho soundtrack k filmu "Monster". BT je zejména v USA jedním z nejžádanějších dj vůbec a jeho set bude patřit mezi hlavní lákadla prvního dne.

Dalším headlinerem páteční noci bude v Čechách enormně oblíbené duo LAYO&BUSHWACKA!. Pánové Layo Paskin a Matthew Bushwacka! B. v prodlouženém setu zajisté potvrdí, proč patří mezi nejžádanější dje v této zemi a jejich unikátní výbušná směs techhouseu a breakbeatu nenechá nikoho v stát v klidu, o čem nás přesvědčují tito pánové i na svém stále aktuálním 2xCD dj mixu s názvem "All night long" a svými aktuálními singly pro taneční parket.

Páteční lineup doplní absolutní domácí špička v oblasti tech/progressive house, jmenovitě duo TRÁVA&LOUTKA, MICHAEL BURIAN, CHRIS SADLER, RAI, AIRTO, LUCAS a LILLOU.

V sobotu 19. června ovládnou Křižíkovy Pavilony taneční beaty tvrdšího ražení. Techno stage bude hostit skvělý lineup, a nelze určit, kdo bude vlastně headlinerem tohoto podia. Pro některé to bude americký dj DERRICK MAY a někteří jistě ocení velmi speciální společné vystoupení dvou špičkových techno djů: JAMES RUSKIN a OLIVER HO zahrají společný set ze 6 gramofonů a 2 mixpultů! Sestavu doplní česko-slovenská techno elita v podobě: TOKY, ORBITH, LUCCA, NIKA77.

Na své si přijdou i fanoušci zlámaných beatů. Sobotní lineup nabídne i v této sekci českou premiéru skvělých djů a zároveň ověřenou kvalitu. Absolutním headlinerem bude djské duo ED RUSH & OPTICAL, které podpoří jejich dvorní MC RYMETYME. Dj ED RUSH se těší v Čechách obrovské popularitě, ale poprvé se zde představí jeho bratr v triku, dj OPTICAL a kombinace  těchto tří pánů bude darebná! Navíc se představí v roli předskokana jeden z největších talentů současného tzv. liquid funku, měkčího a melodičtějšího odnože dnb, dj CALIBRE. Tím výčet zahraničních interpretů na tomto podiu nekončí. 

Zvuk londýnského/asijského undergroundu přijedou reprezentovat zástupci veleoblíbené skupiny ASIAN DUB FOUNDATION, kteří se představí v soundsystémovém setupu, tzn. že na podiu návštěvníci uvidí dje této skupiny, kterého podpoří oba zpěváci/MCs této formace.

Sestavu doplní domácí dnb špička v složení KOOGI, IMCYBER a GHONZALES.

Lístky na akci PLANET SOUND budou k dostání v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketstream. Do 31. května budou lístky k mání za příznivou cenu: Jednodenní lístek za 290,- kč (+servisní poplatek), dvoudenní kombinovaný lístek za 350,- kč (+servisní poplatek).

Webové stránky akce naleznete na adrese www.planetfestival.cz

Pro návštěvníky akce PLANET SOUND máme dvě dobré zprávy:

Prvních pět set návštěvníků, kteří si zakoupí lístek v síti Ticketstream, obdrží na místě konání akce jako pozornost jeden Red Bull.

Dvoudenní taneční indoor festival PLANET SOUND, který proběhne ve dnech 18. a 19. června na pražském Výstavišti, bude vedle dvou velkých hal hostit i venkovní chillout zonu. Bude se jednat o stan, který bude postaven na travnaté ploše přímo vedle hal. 
Tato scéna nabídne eklektickou směs různých odnoží hudby. V pátek 18. června se zde představí živě skupiny KHOIBA, NANA ZORIN a nové uskupení SPEAKERS FREAKERS, a djské sety odehrají BABE LN, STANZIM, BLUE a ASH.

Sobotní lineup outdoor chillout zony nabídne dvě špičkové kapely. Jako headliner se představí skupina I AM X, jedná se o nový solový projekt zpěváka skupina Sneaker Pimps, Chrise Cornera a ti, kdo slyšeli náslech chystaného alba jistě vědí, proč zavítat právě na toto vystoupení. Jako předkapela vystoupí domácí jazzová downtempo parta SOIL. Těšit se můžete i na speciální scratch set dje Hoffeeho, na breakbeat od Philippa TBC, downtempo v podání Talla, latino v podání Liquida A či liquid funk od dvojice Nitropank.

Připomínáme, že dvoudenní lístky na akci PLANET SOUND jsou do konce května za pouhých 350,- kč (+servisní poplatek) v předprodejních sítích Ticketstream a Ticketpro. Jednodenní lístek přijde do konce května návštěvníky na  290,- kč (+servisní poplatek).
 

Samotný Peter Gabriel řekl pro noviny LA Times: "BT rozjíždí svými kompozicemi neuvěřitelné cesty. Není pouhým virtuosním programátorem, ale zároveň extremně talentovaným muzikantem."

Brian Transeau, známý pod jménem BT je známý jako jeden z pionýrů trance music a v posledních letech překvapuje svou inženýrskou univerzálností v mnoha hudebních žánrech. Ať už zpracovává perfektní zvuk pro popové skupiny jako NSYNC, či skládá filmovou hudbu pro osmdesátičlenné orchestry, pracuje na novém songu Stinga či remixuje Madonnu, Tori Amos či Seal, BT je vždy zárukou profesionálně dokonalé odvedeného skladatelství, kterému propůjčuje ten technologicky nejaktuálnější sound.

Jeho poslední řadové album s názvem "Emotional Technology" je zatím posledním krokem jeho technologického vývoje. Sám BT konstatuje, že tato deska byla pro něho obřím krokem kupředu. Vyrůstal jako umělec, zpěvák a producent a veškeré tyto vlivy jsou obsažené v tomto albu. Nejenže zpíval na šesti skladbách tohoto alba ale také experimentoval se současným smyčcovým skladatelstvím, míchal do toho break-step a postoupil do dalšího levelu designu zvuku.

BT se cítil povinen nazpívat vokály na svém posledním albu; jedná se totiž o nejupřímnější a nejosobnější vyjádření jeho desetileté tvůrčí kariéry. První singl z tohoto alba, track "Simply Being Loved (Somnambulist)" nabízí skvělý náhled do intenzity hudebního a stylistického vývoje tohoto nevšedního umělce. Euforický track "The Force of Gravity", je ovlivněn zvukem největších tanečních hitů Btho jako jsou "Dreaming" či "Loving You More". Ve skladbě "Dark Heart Dawning" uslyšíme mimo Btho vokálu také instrumentalisty skupiny Guns ´n Roses, scratche od dje Swampa či gospelové zpěvačky.

BT vyrůstal v okolí města Washington D.C. O jeho hudebním talentu svědčí znalost partů skladatelů jako Bach či Chopin již v šesti letech. Velký zlom přišel, když v pubertě uslyšel elektronickou hudbu v podobě skupin Cabaret Voltaire či Depeche Mode. Na určitou dobu se odvrátil od klasické hudby.

Btho smysl pro individualitu ho inspiroval i v rozhodnutích o akademické kariéře. Odešel v roce 1990 z prestižní hudební školy v Berklee a odstěhoval se za muzikou do Los Angeles. Zde se svým progresivním pojetím hudby nepochodil, načež se vrátil do oblasti Washington D.C a založil se svými dlouholetými kamarády Deep Dish label, který pojmenovali Deep Dish Records.

V průběhu jednoho roku si všiml nevšedního Btho talentu britský dj Sasha a pozval ho do Anglie. Zde našel BT své publikum, které ho dodnes zbožňuje. Jeho mix epické, výpravné a klasické hudby a beatů se brzy zaškatulkoval jako trance a stal se jedním z nejpopulárnějších žánrů napříč celým světem. Btho talent a vytrvalost se vyplatili a brzy vydal své epické alba s názvem "IMA" a "ESCM", následovalo album "Movement In Still Life", které bylo skutečně diverzní a obsahoval singl "Never Gonna Come Back Down".

BT si vysloužil také reputaci jako vynikající skladatel filmové hudby. Natočil hudbu k filmům jako "The Fast and the Furious" a "Under Suspicion", ve kterém hráli Morgan Freeman a Gene Hackman. V současné chvíli pracuje na velmi očekávaném snímku "Monster", ve kterém hraje čerstvá držitelka Oscara, Charlize Theronová a Nina Ricciová.

Btho motto zní: "Skloubit melodii, harmonii a zapamatovatelné skladatelství s nejaktuálnější technologii zvuku je mou vášní."