10.05.04
Květnový  Ultram:x právě vychází.
Ultram:x - nejvypečenější hudební časopis.

Na obálce kapela Tata bojs, koukající se skrz lupu... A pročpak?

ZDARMA CD Big Chill 
Výběr zahraničního i českého downtempa a chilloutu (kompiloval Josef Sedloň) 
z projektů, kteří vystoupí  na legendárním britském festivalu Big Chill. (5.6. Střelecký ostrov, Praha):
Dzihan & Kamien, Bent, Beanfield, Chilled By Nature,  Leggo Beast, Fragile State, Irresistible Force, Alucidnation, Alvik... a další. 

RatatataTata Bojs!!!!!
Pamatujte si, že lepší a nabušenější článek o Tata Bojs v té záplavě, která se brzy po vydání tohoto Ultram:xu (a nanoalba, samozřejmě:) strhne, nenajdete. Radek Bureš odhaluje svou pro leckoho překvapivou rodinnou pozici, ze které tyhle borce z Hanspaulky ještě nikdo neprokoukl. Takhle do hloubky jedině v Ultram:xu!

Bikiny, boybandy, bohatství
Ten šprt, co pořád leží v knihách a z reálného světa vidí snad jenom jak se mu skrz tlustá skla jeho brýlí posmívají holky, se jmenuje Nerd. Pod stejnou značkou ale vydává svoje desky jedna z nejžhavějších producentských dvojic planety The Neptunes. Víc vám o nich řekne Jana Kománková.

Já na to mám aneb znáte z TV reklamy
Poslední dobou jde hudební stránka některých reklam hodně nahoru. Proč a jak jejich tvůrci s muzikou pracují, podle čeho ji vybírají a je opravdu všechno, co v reklamách slyšíte, originál? Pár případů, na kterých vám to ukáže, si přichystala Winnie.

Skřeti z vesmíru
Na severu se dělá divná hudba. Divná, ale plná emocí, krásná. O tom, jaké je to natáčet desku v opuštěném majáku a hrát pomalu a potichu, vám řekne tento článek o intelektuálních hrdinech Múm.

ME-LI-SSA! Ta ti zvedne náladu!
Ozdoba byvších Hole a Smashing Pumpkins má krásné jméno  Melissa Auf der Maur - a nejen o jeho původu si s ní pokecal Pavel Turek. I když mu na firmě zakázali ptát se na Kurta a Courtney, stejně z ní dostal samé zajímavé věci, které se dočtete jenom u nás.

Hřímající mrcha
Pokud máte jenom trochu rádi r'n'b a ostré holky, určitě si nenechte tuhle drsňačku, která v klipu mlátí svého přítele, ujít. Kelis je dost možná mrcha, ale její muzika má přesně takový zvuk, abyste mohli konstatovat, že je zatraceně cool.

Jak vydýchat Alvik... 
Pražská nu-jazzová klika chytá s novou deskou Alvik zase jednou dech. Co téhle mladé partě vadí na české scéně a kdo o nich vykládá, že jsou namyšlení?  A je pravda že jim měli debutovou desku Breathing Geometry produkovat Lamb? Víc pro nás zjišťoval Radek Bureš.

R.I.P. RSW
Pod kryptickým titulkem se skrývá nostalgický povzdech Jany Kománkové po skvělé kapele devadesátých let, která si říkala Renegade Soundwave a mixovala taneční muziku s dubem a chytrými texty. Proč se po nich bude Janě stýskat?

O trpělivosti a růžích
Trvalo to opravdu dlouho, než se George Michael rozhoupal a vydal novou desku. Ta ovšem stojí za to - alespoň si to myslí kolega Pavel Kučera, který se tomuhle věčně nespokojenému a sexuálně nestabilnímu idolu ve svém článku věnuje s plným nasazením.

Pohoda džez...
Asi vám už z přiloženého CDčka svitlo, že Big Chill, prestižní britský festival, zavítá k nám do Prahy. Pája Kučera vám důkladně vysvětlí, o co že tu běží…jít, či nejít - to by po přečtení tohoto článku neměla být otázka.

A dále: Black Rebel Motorcycle Club, SupaCroo, Coverstory: příběh obalu nového alba Cypress Hill, měsíční hitparáda IFPI, hrobeček: Mega City Four, retro: Keith Moon (The Who) , navštívili jsme za vás: Německo,  Geomusic: Polsko,  recenze, filmy, koncerty, kluby, 12 stran novinek, připravované desky, nové klipy, přehled rádií, fade out: David Koller, U:ltrazvuk: Wohnout, fejeton Oty Klempíře z J.A.R., Proč nebude festival Go Planet Roxy a proč odešel Yarda Hlešic ze Support Lesbiens a plno dalšího... 

1 číslo s CD v předplatném jen za pouhých 79 Kč. 
Předplaťte si Ultram:x a ušetříte 400 Kč. 
predplatne@ultramix.cz 
www.ultramix.cz