24.04.04
ALGIDA BIG CHILL poprvé v Čechách
ALGIDA BIG CHILL

Největší chilloutový festival na světe ALGIDA BIG CHILL, který představuje všechny  hudební směry současné chilloutové scény, proběhne 5.června 2004 přímo v magickém centru Prahy na Střeleckém ostrově. Na třech festivalových pódiích  se hudebním fanouškům představí to nejkvalitnější ze současného chilloutu, například francouzský zvukový experimentátor Kid Loco nebo legenda britské klubové scény DJ Mixmaster Morris. Z domácích vystoupí Ecstasy Of Saint Theresa,  Soil a další. Algida Big Chill bude pro české publikum novým festivalem. Jeho cílem není přilákat hvězdy z titulních stran hudebních magazínů, ale vytvořit pohodovou a odpočinkovou atmosféru s kvalitní hudbou pro vyzrálejší publikum. Tomu odpovídá i netradiční koncept festivalu, který je rozdělen na denní a noční část. Denní program se bude odehrávat z části na Střeleckém ostrově a z části přímo na hladině Vltavy. V noci bude festival pokračovat v klubu Roxy. Protože cílem Algida Big Chill není překonávat rekordy v návštěvnosti, ale vytvořit skutečnou pohodovou atmosféru, má festival limitovanou kapacitu 3000 lidí na denní a 1000 lidí na noční část. 

Algida Big Chill má své  kořeny v Británii, kde před deseti lety vznikl. Od té doby se stal skutečným globálním hudebním svátkem, který slaví jeho příznivci na několika kontinentech a v různých zemích, tento rok kromě Prahy a Británie také ve Španělsku nebo v Kanadě. Festival ale již proběhl také na řeckém ostrově Naxos nebo u egyptských pyramid v Gíze. Algida Big Chill přiváží do Prahy vydavatelství iMÉDIA a Algida. 

Hlavní festivalové pódium bude na Střeleckém ostrově doplňovat Algidance Chillout stan, vytvořený Milanem Caisem z Tata Bojs, ve kterém si budou moci návštěvníci zahrát Milanovu novou interaktivní hru Moře hříchů, relaxovat u kvalitního chilloutu a osvěžit se originálními zmrzlinovými koktejly od Algidy. V klidných vodách Vltavy bude navíc kroužit festivalový parník pod taktovkou domácích chilloutových projektů. Na Střeleckém ostrově nebudou samozřejmě chybět další doprovodné programy a dětský koutek.

Pražská premiéra festivalu Algida Big Chill oficiálně odstartuje letošní Algidance Tour - pojízdnou odpočinkovou zónu tohoto léta. Algidance Chillout stan bude v rámci této tour tvořit exkluzivní chilloutové zóny na letních festivalech v Čechách a na Slovensku.

Festival Algida Big Chill je přirozeným pokračováním průkopnického úsilí Algidy na poli podpory domácího chilloutu. "Pro spoustu mladých projektů, je šance, kterou jim dá Algida, jedinou cestou, jak se svou hudbou seznámit více lidí,"  říká Honza Čechtický - známý hudebník (Ohm Square), skladatel filmové hudby a herec (Knoflíkáři, Anděl Exit), který je hlavním dramaturgem Algidance Chillout Labelu - jediné značky u nás, které kontinuelně mapuje to nejlepší z  české a zahraniční chilloutové scény. Právě v těchto dnech vychází už třetí díl kompilace Algidance Chillout, sestavený Janem P. Muchowem.

Hudební styl chillout (česky uklidnění, vyklidnit se) se prosadil spolu s ohromným rozmachem tanečních klubů v devadesátých letech  jako specifická forma elektronické klubové hudby, sloužící k poslechu, relaxaci a osvěžení tanečníků. Chillout má dnes mnoho různých podob, ovlivněných například world music nebo jazzem a je samozřejmou součástí většiny tanečních parties. 

Nejlevnější vstupné na Algida Big Chill je do 15.5.2004 v předprodeji sítě Ticketpro:

Den 349,- Kč a kombinace Den/Noc za 449,- Kč bez poplatku. 
Děti do 120 cm a vozíčkáři budou mít vstup zdarma.

Více se o tomto festivale a jeho historii dozvíte na webových
stránkách www.bigchill.net, k jeho české mutaci bude spuštěn web www.bigchill.cz

Potvrzené zahraniční live acty:
Bent 
Fragile State
Beanfield
Alucidnation
Laura B

Potvrzení zahraniční DJs:
Dzihan & Kamien
Mixmaster Morris
Kid Loco
Leggo Beast
Lol Hammond
Pete Lawrence