31.03.04
Dubnový  Ultram:x právě vychází.
Ultram:x - nejvypečenější hudební časopis.

Na obálce kapela Skyline. A pročpak?

V dubnu máme 2 CD:

ZDARMA CD Algidance Chillout Vol 3  
Výběr českého downtempa a chilloutu (kompiloval Jan P.Muchow)   
(The Ecstasy of Saint Theresa, Seventy Sun , Aleks Svaensson, Brooklyn 42, Close Encounter, Valve Fawn Sandbank... a další)    
Nové CD Skyline - URBANICA 

Zbrusu nové album české  taneční kapely Nr.1.
(RHYTHM HACKERS, ANOTHER SPACE, MANIC GIRL, WHEN NU C WAS JUST A LITTLE BOY, ENTERTAINING, NO LOGIC, FREE TO BEGIN, POCKET POETRY, PLANET 5, STEP ON THE GAS, TOFFEE COFFEE, URBANICA)

Téma: Hvězdy z tržnice
Ano, většina kapel začíná na přehrávání cizích skladeb někde ve vlhké zahulené zkušebně, ale některým to zůstane a některé se tím dokážou i výborně uživit. Radek Bureš se pokusil zjistit, proč čeští hudebníci a diváci tolik milují revivalové kapely. Je na nich snad něco zajímavého?

Ultramix stars!  SPECIÁL!!!
Muchow jako Marilyn Manson? Mardoša jako Bowie? Ruppert jako Cobain a Gregory jako Robbie? No kdo má neustále poslouchat to fňukání, že v Čechách nemáme pořádné hvězdy. Fotograf Roman Černý dokázal že máme. Tohle jinde neuvidíte.

Piece of My Life
Vídáme je každý den v telce, v časopisech i na koncertech, jejich hudba se na nás valí z rádií a přehrávačů. I když to tak nevypadá, i hudební hvězdy kdysi tahaly kačera. Fotky z dětských archivů českých zpěváků a zpěvaček najdete jedině u nás.

Sága Skyline: Kruh se uzavírá
Nevídanou akci, kterou ve spolupráci s naším časopisem rozjeli pražští Skyline, jste už nejspíš zaregistrovali. K poslechu jejich nového cédéčka si navíc můžete přečíst,  jak to s touhle kapelou bylo od začátku. Prozradí vám to ten nejpovolanější - Jan Pomuk Štěpánek, šikovný chlapec, který stál u samého zrodu kapely. 

Feťák štěstěny
"Kdyby měl ten feťák Kurt Cobain trochu sebeúcty nebo alespoň podělaný tři kamarády, nejspíš by na tom dneska byl alespoň jako John Frusciante," soudí Honza Vedral v zamyšlení nad kariérou kytaristy Red Hot Chili Peppers, která je plná  splněných snů, drog, nesmírného štěstí, talentu  a promarněných šancí.

Belgická trojka - žádný sex
Ok, je to trochu laciný titulek, ale živák, který švédští Hooverphonic právě vydali, nám za něj stál. O tom, jaké to je směřovat k popu a neustále přitom řešit rotaci zpěvaček vám povypráví kolegyně Winnie. Obstála u ní jejich třetí zpěvačka Geike Arnaert?

Bastard Pop: Ukrást si svou cestu
Tak dlouho jsme na Radiu 1 poslouchali pořad o Bastard Popu, až jsme Janu Kománkovou poprosili, aby nám všem konečně vysvětlila, co jsou to ty bootlegy. Jak to vypadá, když se míchá svět popu a undergroundu do jednoho tracku vám vysvětlí společně s Ondřejem Formánkem.

Locos En Los Cocos
Ne každá hiphopová legenda vám bude tvrdit, že George W. Bush je dobrej chlap. Klasici ze Cypress Hill si to ale asi vážně myslí. A to přitom zároveň do nového singlu vysamplovali staré levičáky z Clash. Nepřehánějí to už tak trochu?

Andělé
Článek, který připutoval až po uzávěrce. Vydali jsme se na předávání letošních Andělů a zjistili, jestli je vůbec třeba tyhle ceny sledovat a brát vážně. Nadšení jsme tedy moc nebyli.

Hlavně když kape
I v redakci máme k Zero 7 takový rozporuplný vztah. Někdo je má za zloděje a někdo je uznává, jako lidi, kteří vědí, co dělají. Pavel Kučera se řadí do té druhé skupiny, a tak se rozhodl, že nás o genialitě téhle dvojky přesvědčí ve svém článku. Povedlo se mu to?

A dále: Beanfield, Zina and Stereophonic Punx, měsíční hitparáda IFPI, hrobeček: Zpověď manažera Pracovní soboty, retro: John Barry , navštívili jsme za vás: Francie,  Geomusic: Mars,  recenze, filmy, koncerty, kluby, 12 stran novinek, připravované desky (Alvik), nové klipy, přehled rádií, fade out: Gábina Osvaldová, netradiční U:ltrazvuk, fejeton Oty Klempíře z J.A.R. Jak vznikal obal desky Indy a Wich, Kdo složil novou hymnu Slávie?, Nejsprostší kapela Velké Británie a plno dalšího...

1 číslo s CD v předplatném jen za pouhých 89 Kč. 
Předplaťte si Ultram:x a ušetříte 300 Kč. 
predplatne@ultramix.cz  
www.ultramix.cz