30.03.04
Skyline provokují nahrávací průmysl
Nové album kapely Skyline vychází překvapivě ve dvou verzích

Na začátku dubna vychází dlouho očekávané druhé album pražské skupiny Skyline a to velmi svéráznou formou. Kapela se v reakci na krizi gramofonového průmyslu a obecně nízké prodeje desek  rozhodla vyjít vstříc v první řadě posluchačům. "Dohodli jsme se, že je pro nás nejdůležitější dostat desku co nejvíc mezi lidi. Distribuce hudby se stejně jednoznačně stěhuje na internet a tohle je jen mezistupeň," vysvětluje producent Hoffy_M. O co tedy jde? Skyline a jejich vydavatelství se nechali volně inspirovat nápadem, který kdysi vyřkl Moby. Totiž vydat album ve dvou verzích - v "levné", která bude pro ty, co nemají moc peněz a přitom chtějí mít doma originál, a v "drahé", která bude stát tradičně kolem 250 Kč, ale přitom bude obsahovat i něco navíc jako dárek pro ty, kterým i v dnešní době nevadí dát za CD plnou cenu. Levná verze bude jen v papírovém obalu a vyjde za mírný příplatek (30 Kč) jako příloha téměř celého nákladu příštího čísla časopisu Ultram:x, k dostání však bude i na koncertech kapely za 99 Kč. Druhá verze bude distribuována klasicky v kamenných obchodech, bude mít plnohodnotný booklet a hlavně půjde o dvouCD za cenu jednoho - druhé bonusové CD bude obsahovat remixy (od ZKA4T, Bugmana či Close Encountera), remaky (vtipný hiphopový cover od Southpaw) a dále různé raritní i živé skladby Skyline. Dodejme, že novinka vychází dva a půl roku po debutu na labelu U:Bahn, jmenuje se Urbanica, produkoval ji Ecson Waldes a  podle kapely jde o "městský pop."

Skyline tour:
9.4. Pardubice Žlutý Pes
10.4. Plzeň House of Blues
17. 4. Karlovy Vary Stará Role 
21. 4. Praha Roxy
23. 4. Kolín Flesh
24. 4. Ústí nad Labem
30. 4. Brno Semilasso
8. 5. České Budějovice K 2

další data TBA, aktuální info www.skylineweb.cz

Biografie
Skyline začínali v roce 1997 jako parta nezkušených teenagerů, ale postupně se vypracovali na jedny z nejvýraznějších tahounů české klubové scény. Poprvé na sebe upozornili na dnes již legendárním festivalu Jelení příkop ´98, kde odehráli povedený koncert před takovými jmény jako jsou 808 State či The Orb. Od drumandbassových počátků jejich tvorba postupně vykrystalizovala na energický a nezamindrákovaný pop nového tisíciletí. Jejich debutové album Riders In The Store vyšlo na labelu Intellygent Recordings v říjnu 2001. Hned několik skladeb z alba se velmi dobře uchytilo ve vysílání Rádia 1 a nahrávka sklidila velmi dobré kritiky - v časopise Rock & Pop získala dokonce devět hvězdiček z deseti. Skyline pravidelně koncertují a nechybí na žádném významném festivalu - Go Planet Roxy, Trutnov, Pohoda, Rock For People, Creamfields, Colours Of Ostrava a další. Ostatně, ne náhodou právě oni získali v ostře sledované anketě Dance Awards 2001 cenu za nejlepší live act roku, o rok později jim pak pouze o jeden hlas uniklo prvenství v kategorii Projekt roku. Skyline jsou vyhlášeni svými energickými koncerty, chytlavými songy a ryze současnou kombinací elektroniky, živých nástrojů a bezkonkurenčních vokálů (MC Nu C a nově i Jitka Charvátová, bývalá zpěvačka kapely Fiction).
V únoru 2003 vyšlo v patnáctitisícovém nákladu jejich remixové album RMX jako příloha časopisu Ultram:x, jejich druhé řadové album Urbanica, které spoluprodukoval talentovaný Ecson Waldes, vychází revolučně ve dvou verzích v dubnu 2004 na labelu U:Bahn.

Skyline: 
Hoffy_M - music, programming
Radek B - drums, navigation
Jitka - vocals
MC Nu C - vocals
Majkii B - guitar