17.02.04
Blue Marathon - 80 hodin za DJ-pultem
V klubu Lubina se odehraje pokus o nejdelší DJ set na světě

DJ Blue chce svým vystoupením podpořit beskydskou taneční scénu a poděkovat kraji jeho srdce

Malý klub Lubina ve Frenštátu pod Radhoštěm je podle DJe Blue tím nejlepším místem, kde stojí za to pokusit se překonat světový rekord v tak podivné disciplíně, jako je nejdelší dýdžejský set.

Michal Bureš alias DJ Blue se zde od 11. března 2004 pokusí překonat rekord v délce pouštění hudebních nosičů a zapsat se tak do Guinessovy knihy rekordů. Celou akci nazvanou ´Blue Marathon - 80 hodin za DJ-pultem´ ale chápe jako party na oslavu kvalitní elektronické hudby, v níž překonání světového rekordu nebude stát na prvním místě. 

"V klubíku Lubina jsem za minulé roky odehrál spoustu hezkých party a atmosféra je tu vždycky výborná. Stejně pohodovou akci chceme uspořádat i v březnu - a jestli se během víkendu podaří překonat ten rekord, bude to fajn. Slíbit ale můžu jediné: party to bude dlouhá!", říká DJ Blue, který se chystá vydržet za gramofony několik dnů a nocí za sebou.

K překonání světového rekordu bude muset Blue hrát od čtvrtka 11.3. 11hodin non stop až do neděle 14.3. 19hodin a 6minut. Aktuálně nejdelší dýdžejský set na světě totiž odehrál americký DJ Buddy Love 22.6.2003 a poslední vinyl sundal z gramofonu po 80 hodinách a 5 minutách. Pravidla stanoví, že DJ má každých 8 hodin 15minut přestávku. Během setu však nesmí mezi  deskami vzniknout pauza delší než 10 vteřin.

Překonání nejdelšího DJsetu je často objektem různých DJských show, kterým se ale Blue chce vyhnout. "Chápu, že pro mnohé bude nejzajímavější sledovat, kdy odpadnu pod gramofony a nebudu se už zvedat, ale doufám, že většina lidí přijde prostě na fajn mejdan." říká Blue, který je rozhodnutý v případě jakýchkoliv zdravotních potíží pokus předčasně ukončit a místo za gramofony předat jinému rezidentovi klubu Lubina tak, aby party mohla pokračovat...

Na speciální akci si připravil také speciální hudební sety: Zatímco přes den bude míchat eklektickou převážně downtempo směsici, každý večer hodlá zasvětit jednomu ze stylů: čtvrtek bude ve znamení breakbeatu, v pátek se bude hrát techno a sobotní noc drumandbass. Blue počítá, že během setu položí na gramofon přibližně 1601,5 desek

DJ Blue alias Michal Bureš pochází z Prahy, je mu 28 let a na klubové scéně je známý jako jeden z nejlepších downtempových DJs. Je zakladatelem alternativního večírku Eclectica, pravidelně hraje v klubech po celé republice včetně frenštátské Lubiny, věnuje se produkci hudby pro divadla a je členem projektů Lazy Jimmy a Blue&Clad.

Pro návštěvníky  blue marathonu bude přichystán chill out, dekorace a videoprojekce + speciální DJské pokrmy a na baru také happy hours. 

Live přenos z akce bude probíhat na internetu, stránka s podrobnými informacemi na www.kitjof.com  se rozběhne už 10.2.2004!  Takže nezapomeňte 11.-14.3  2004