Roxy promotion a D Smack U uvádějí:
02.02.04
Laika (GB) live

po skončení koncertu párty: Future Soundz vs. Golfo

Pá 6.2.2004, 19:00 hod, Roxy

lístky v předprodeji 220,- Kč /na místě 250,- Kč
předprodej v sítích Ticket Pro a Ticket Stream
nebo na adrese tickets@roxy.cz

Laika mate na každém kroku. Nejsou rockovou kapelou, ale hrají na kytary. Nejsou "elektronickým" projektem v klasickém slova smyslu, přesto taví a proplétají samply společně s nejlepšími z nich. Stylově bývají řazeni mezi trip hop a ambient, ale Laika tu byla dřív, než celá trip-hopová horečka vypukla...
Laiku v roce 1993 založili Margaret Fiedler, John Frenett (basa) a Guy Fixs (producent/technik), kteří následně přibrali i Lou Ciccotelliho (bicí). Už první album (Silver Apples of the Moon; 1994) média přímo ohromila ("práce impozantního génia",...) a další si nevysloužila o nic menší ohlas. Ambientně trip-hopová koláž eroticky zaměřené masy městských psychóz, plynoucího rytmického pnutí, folkových melodií, neurotických vizí i nesplněných přání, která přesto jako celek nepůsobí beznadějně, působila opravdu jako zjevení. Zjevení neuchvacující pouze média, ale i spřízněné umělce, což pro kapelu následně znamenalo kupříkladu turné s Trickym, Radiohead či kultovním festivalem Lollapalooza. Aktuálně pak Laika v říjnu minulého roku vydala album Wherever I Am I Am What Is Missing, právě které nám přijede 6.2. do klubu Roxy osobně představit. Vstupenky na koncert jsou k dostání za cenu 220,- Kč v předprodejních sítích Ticket Pro a Ticket Stream či přímo v klubu Roxy, cena na místě je 250,- Kč. Vstupenky lze také zarezervovat na tickets@roxy.cz

Po skončení koncertu následuje párty Future Soundz vs. Golfo s Dji Lucasem, Airtem, Tvyksem a Radiem.

Laika
"ten perfektní bod mezi melancholií a znovunalezeným optimismem" TIME OUT
"okouzlující, matoucí a velmi často unikátní" NME
"Laika jde tam, kam se ostatní kapely neodváží" i-D
"prvotřídní "hlavouhoupající" materiál" Dj
"vybraná směs charakteristických samplů a nádherně poetických textů" MOJO

Laika mate na každém kroku. Nejsou rockovou kapelou, ale hrají na kytary. Nejsou "elektronickým" projektem v klasickém slova smyslu, přesto taví a proplétají samply společně s nejlepšími z nich. Stylově bývají řazeni mezi trip hop a ambient, ale Laika tu byla dřív, než celá trip-hopová horečka vypukla...

Margaret Fiedler opustila v roce 1993 kapelu Moonshake a společně s Johnem  Frenettem (také ex Moonshake, basa) a producentem/technikem Guyem Fixsen (Moonshake, The Breeders, Throwing Muses, My Bloody Valentine) založila Laiku. Angažován byl posléze i bubeník Lou Ciccotelli (dříve Eardrum a klíčová noise kapela God).

Nedlouho po debutovém Antenna EP přišlo album Silver Apples of the Moon (1994). Média byla ohromena. The Wire nazval album "prací impozantního génia", Mojo pro změnu"chybějícím článkem mezi avantgarním funkem Can a ambientním junglem Londýnských pirátských rádii". Následovalo nejen US turné s Trickym, účast na kultovním putovním festivalu Lollapalooza (1995), ale i mnohá další vystoupení.

Svými tracky přispěli na takové kompilace jako Macro Dub Infection (Virgin), Brian Enovo benefiční Antennae 1 (společně s Trickym, Bjork a Pulp), Whore: tribute to Wire a Offbeat: A Red Hot Sound Trip pro Red Hot Aids Charity (po boku DJ Krushe, Tortoise, Davida Byrnea a Barryho Adamsona).

Druhé album Sounds of the Satellites (1997) bylo melodičtější než jeho předchůdce, ale jako vždy šlo o eroticky zaměřenou masu městských psychóz a  plynoucího rytmického pnutí. Tisk kolem Laiky opět šílel a Thom Yorke ji pozval jako support anglické části Radiohead turné.

Good Looking Blues (2000) s sebou přineslo vše co Laika miluje: silné groovy bicích, melodickoou basu, blues/rap texty, folkové melodie, jazz/hip hopová instrumentace, bass clarinet, trumpetu a gramofony. Šlo o reflexi velkého důrazu, jež kladou na živá vystoupení. K čtyřčlennému jádru živého bandu se přidali dlouholetí přátelé a "kolaboranti" Rob Ellise (PJ Harvey), Matt Barge (Spleen), Dj Danny Doyle a flétnista Louise Elliott, kteří obohatili hlavní mixy Laiky o unikátní výkony. První singl Uneasy byl singlem týdne polední Radio 1 (UK) show i časopisů NME a Melody Maker.

Album následovalo velmi úspěšné evropsko severoamerické turné, druhé turné s Radiohead a další intenzivní koncertování po celém světe (UK, Itálie, Turecko, ...).

V říjnu 2003 pak vyšlo nové album Wherever I Am I Am What Is Missing, které nám Laika přijede představit osobně, a to 6.2. do klubu Roxy.

Laika jsou : Margaret Fiedler : zpěv, sampling, kytara. Guy Fixsen : rhodes, kytara, samply, minimoog. John Frenett : basa. Lou Ciccotelli : bicí. Apple Mac (také někdy označován za člena).