Roxy promotion & D.smack.u
uvádí hiphopový koncert:
19.01.04
DJ VADIM & RUSSIAN PERCUSSION BAND live
support djs: Wich & Trafiik

čt 22.1.2004 od 19:00

ROXY

  Ninja's return III. Ne to není název nedotaženého béčkového filmu, to se potřetí do republiky vrací DJ Vadim & Russian percussion band. Poprvé jste Vadima a jeho ruský doprovod  v podobě: Mr. Thing,  Killer Kela (beat box), Blu rum 13 (mc) a John Ellis (klávesy), mohli slyšet před pár lety na pražské sedmičce, podruhé letos na Hiphop kempu a do třetice zavítají borci z Ninja tune records 22. ledna právě do Roxy. Tuto živou kapelu sestavil Vadim při příležitosti vydání jeho zásadního alba "USSR: Life from the other side" (1999) a od svého vzniku projekt odehrál přes 200 vystoupení po celém světě. 
Na co se tedy můžeme těšit? Na zábavné příběhy vyprávěné pomocí bleskurychlých rukou, několika tuctů desek a faderu, při kterých budete střídat úsměv s fascinací nad technickou zručností mixů a scratchů, ale také na učebnicový beatbox a mc-ing; vše spojené do originální  "intelektuálně-abstraktní" odnože hiphopu, která je pro Ninja tune tak typická a která značku proslavila po celém světě.

DJ VADIM
  Člověk s největším vytížením v hudebním průmyslu? Neúnavný? Nezničitelný? Berte to jak chcete, fakt je, že když Vadim poprvé slyšel frázi "Don't sleep", nevzal to obrazně.

  V posledním desetiletí, bylo jen málo lidí schopných vložit tolik energie do specifického druhu kultury, který milovali - zakladatel značky Jazz fudge v roce 1995, producent, promotér, sběratel desek, moderátor v rádiu, občasný graffiti writer, dj. Zkrátka, Vadim naložil se svým časem podle nejlepšího svědomí. Když si odmyslíme všechny ostatní aktivity a necháme pouze djing, díky němu se podíval v podstatě do všech zemí v Evropě, celé severní Ameriky, Austrálie, Nového Zélandu, Japonska, Izraele, Turecka, Jižní ameriky, Jihovýchodní Asie - výčet notoricky známý u všech djů, ale ne každý to stihl během jednoho roku jako Vadim. Zahrál si s DJ Krushem, Company Flow, The Roots, Pharcyde, Public Enemy, Beat Junkies, Dilated Peoples, Kraftwerk, Ed Rush, Morcheeba nebo Paul Wellerem a také na festivalech Glastonbury a Moscow street ball festival (návštěvnost přes 40.000 lidí). Popsat tohoto muže jen jako světoběžníka je vůči němu zřejmě křivda. 

  V roce 1992 si Vadim Peare pořídil sampler a začal pracovat na budoucích singlech "Abstract Hallucinating Gases" a "Headz Ain't Ready" (obě vydal roku 1995 na svém labelu Jazz fudge). Později se upsal Ninja tune a jeho první regulérní album "USSR repertoire" spatřilo světlo světa koncem roku 1996. Z těchto ranných a velmi experimentálních záležitostí (Vadim hodně pracoval s hluky a ruchy) a jeho debutu vznikla remixová deska "USSR reconstruction" na které figurují jména jako DJ Krush, Kid Koala, Mark B nebo Silent Poets. V roce 1999 vyšlo "abstrakt funkové" album "The Isolationist" produkované Vadimem, scratchované DJ Primecutem a nazpívané newyorskou hardcore rap crew Antipop consortium (v současné době podepsanou pod značku Warp, pod kterou by jste našli napřiklad i Autechre). 

  Všechny předchozí události vyústily do jeho zásadního alba "USSR: Life From The Other Side" (Ninja Tune 1999). Nahrávka, která sdružuje Co Flow, the Scratch Perverts, Iriscience (z Dilated Peoples), Blade a mnoho dalších obsahuje i track "Your revolution" (feat. Sarah Jones), který svého času způsobil ve spojených státech pořádný rozruch; tato skladba byla zakázán organizací FCC (rádioví regulátoři v USA) kvůli vulgárním a provokativním textům, ačkoli Sarah Jones jen parodovala slova a názory mainstreamového rapu a r'n'b, které můžeme dnes a denně slyšet na každém druhém rádiu. 
Při té příležitosti dj Vadim také sestavil živou kapelu The Russian percussion  -Mr. Thing (gramofony), Killer Kela (beat box), Blu rum 13 (mc), John Ellis (klávesy) a Vadim (gramofony). Tato sestava odehrála více než 200 vystoupení ve většině evropských států (u nás byl projekt ke slyšení na pražské sedmičce nebo letos na Hiphop kempu) a Severní Americe.

  Jeho třetí "U.S.S.R." album spatřilo světlo světa v roce 2002 a hostují na něm jména jako Yarah Bravo, Phi-Life Cypher, Vakill, TTC, Demolition man. Zatím poslední Vadimův počin nese název Stereo pictures vol. 03 a reprezentuje brilantní výsledek spolupráce Jazz Fudge records a francouzské Mk2 music. Kompilace o 23 skladbách obsahuje tracky od těch nejlepších z nejlepších - jména jako dj Food., Mr. Scruff, dj Shadow, Photek, 4 hero a další mluví sami za sebe.