13.1.04
Cappadonna /Wu-Tang/ bude 26.1. v Praze!
v předprodeji jsou lístky za zvýhodněnou cenu

Poté, co nedávno Prahu poctil svou návštěvou The RZA, přijíždí do Prahy další člen legendárního Wu-Tang Clanu - Cappadonna. Support poskytne německá kapela PM Squad. Vystoupí v Abatonu v pondělí 26.1.2004 v rámci warm-up party na sobotní 360° HIP HOP, který se koná 31.1. ve třech pražských klubech. 

A jako povánoční dárek pro vás máme special akci. Do předprodeje byla uvedena speciální edice 100 lístků za nejvýhodnější cenu 290 Kč + manipulační poplatek. Lístky jsou exklusivně k dostání v síti Ticketstream. Poté budou lístky v předprodeji k dostání již pouze za 390 Kč + manipulační poplatek. Na místě bude cena 490 Kč. 

Kompletní seznam prodejních míst je na www.ticketstream.cz. Nejvýznamnější prodejní místa v Praze jsou: 

Megastore Bontonland, Václavské nám., Praha 1
Pokladna Lucerna Music Baru, Praha 1
Ticketstream, Koubkova 8 (vchod z Lubla?ské), Praha 2
Pont Servis, Hlavní nádraží, Praha 1
Music Store Galaxy, Arkalycká, Praha 4 (kone?ná metra C Háje - u 
kina Galaxie)
Firo Tour Let?any - OD TESCO, Praha 9

Pondělním Cappadonnou začíná týdenní hiphopový maraton, který pokračuje celý týden warm-up parties v Matrixu a vrchol přichází v sobotu 31.1., kdy hip hop vtrhne do tří pražských klubů. Předprodej na sobotní 360° HIP HOP již také začal v síti Ticketstream. 

Profil Cappadonna /Wu-Tang Clan/: 

Neexistuje příliš mnoho rapperů, kteří by byli v rámci undergroundu výraznější než právě Američan Cappadonna. Možná ho znáte coby součást Wu-Tang Clanu, možná vlastníte některou z jeho sólových desek, které v prodejnosti běžně dosahují zlata. Cappadonna je zkrátka pojem, který zná každý, kdo alespoň někdy poslouchal rap (přičemž legrační pokusy, které na Evropě 2 předvádí Leoš Mareš tím samozřejmě nemyslíme). 

Cappadonna byl jedním posledním členem, který se připojil k Wu-Tang Clanu. Avšak už dlouhou dobu předtím - bylo mu zrovna 15 - zjistil, že mu jde sakra dobře skládat, ale hlavně naživo podávat své kruté, politikou, chudobou a zbraněmi okořeněné rýmy. Pokud se narodíte jako vyvoněné, bělošské dítě, které každé narozeniny dostává dárky za tisíc dolarů, a pokud chcete rapovat o černé chudinské komunitě, jste nic víc než ubozí a mezi skalními rappery si koledujete o kulku do hlavy. Cappadonna ale v ghetu vyrůstal a potyčky jednotlivých gangů viděl stejně často, jako vy potkáváte sousedku.

Až do půlky 90. let  ale o svém originálním umění rapu věděl jen on sám. Rok 1995 byl ale pro Cappadonnu přelomovým - dostal totiž možnost spolupracovat na desce Only Built 4 Cuban Linx od Raekwona, rappera Wu-Tangu. Poté byl oficiálně přijat do party, s níž se také proslavil. Výrazně přispěl na jejich druhé album Wu-Tang Forever a slyšet jste ho také mohli z desky od Ghostface Killah.

V roce 1998 konečně vydává své debutové sólové album The Pillage, na němž se podíleli jednak samozřejmě další členové Clanu, ale jako producenti se tu blýskl i RZA  Druhou řadovku z roku 2001 pojmenoval The Yin And The Yang, při jejíž přípravě se opět obklopil časem prověřenými hosty v podobě členů Wu-Tangu. Za zmínku tu stojí singl Supermodel s hostujícím rapperem Ghostface Killah, který několik týdnů obsazoval přední příčky nejen hiphopových hitparád. Zatím poslední novinkou ze stáje Cappadonna je výběr jeho největších hitů.Více info na www.cappadonnafans.com 

Jedinečné Cappadonnovo vystoupení proběhne v rámci největší hiphopové akce zimy 360° Hip Hop 26. ledna 2004 v klubu Abaton. Be there!!! 

Tiskový kontakt:
Winnie
winnie@360hiphop.cz 
608 957 505