06.08.03
Dj Tiësto ke Creamfields

Současná světová djská jednička přiletí do Prahy v den konání festivalu z Ibizy, kde večer před tím hraje v legendárním klubu Amnesia. Ve stejném klubu bude hrát i 11. září spolu s naším Michaelem Burianem, který na Creamfields hraje právě po Tiëstovi. I přes nabitý program si dj Tiësto našel čas a odpověděl na několik otázek. Krátký rozhovor si přečtěte tady.
 

Jak se obvykle připravuješ na svá vystoupení?
"Snažím se být na místě alespoň hodinu před vystoupením, chvi vědět, jaká je atmosféra, jaké je publikum a samozřejmě také abych si poslechl dj, který hraje přede mnou. Nechci se opakovat, nechci zahrát ani jednu desku, kterou hrál dj přede mnou."

Máš nějaký osobitý  rituál před svými sety, něco bez čeho bys prostě nemohl hrát?
"Ani ne, většinou využívám čas k tomu, abych si připravil desky pro svůj set, abych to mohl hned na začátku pořádně rozjet."

Co plánuješ v nejbližší budoucnosti?
"Tak samozřejmě prioritu má produkce nové muziky a samozřejmě djing. Příští rok bych se chtěl také zaměřit na teritoria, kde jsem ještě nehrál."

Na který set své kariéry vzpomínáš nejraději? 
"Takových setů bylo hodně a je těžké říci, který z nich byl ten nej... Ale mohl by to být např. set na první party Innercity v Amsterdamu, která pro mě znamenala průlom, co se týče hraní v Holandsku, na to asi nikdy nezapomenu. A pak samozřejmě sedmihodinový set  "Tiesto in Concert" na krytém fotbalovém stadionu v Holandsku pro 25 000 lidí. To bylo něco, na co nikdy nezapomenu. Bylo to jakoby se sen proměnil ve skutečnost. A také hraní v Amnésii na Ibize je skvělé. Ale určitě by se našlo ještě mnohem více setů, na které se nezapomíná."

Hodně cestuješ, míváš nějaké speciální požadavky na ubytování, stravování, či na způsob dopravy?
"Bývá to tak, že po většinu času jsem v péči promotéra. Často strávím v určitém městě nebo zemi jen pár hodin. Samozřejmě je velmi příjemné, když promotér dobře zorganizuje dopravu a vše ostatní. To je pak cestování mnohem snadnější."

V České republice hraješ poprvé. Co očekáváš od českého publika?
"O českém publiku jsem slyšel hodně pozitivního. Na své první vystoupení u vás se už moc těším."