30.07.03
SÁZAVAFEST 2003 - RémembeR
biografie

Remember je nejenergičtější psychedelická neogrungeová tripcoreová rocková maďarská kapela. Její hudba je většinou rychlá a živá, avšak občas zpomaluje do odpočinkovějších partií. Do syrového kytarového zvuku při živých vystoupeních občas během nahrávání ve studiu přidává digitální "zkrouceniny a skřípoty".

Remember založili v roce 1996 v Budapešti čtyři kluci (Fibula - zpěv, Geiger - kytara, Jero - baskytara, Aron - bicí). Jako každá školní kapela začínali přehráváním skladeb svých favoritů (zpočátku Beastie Boys a George Clinton, později Red Hot Chili Peppers a nakonec Nirvana) a dalších interpretů. Po vysokoškolských letech zůstali pospolu a začali skládat vlastní písničky. Od té doby se jméno Remember počalo prosazovat na budapešťské klubové scéně. Skupina hrála ve všech rockových klubech maďarské metropole a jezdila po celé zemi.

Počátkem roku 1997 vydali na internetu EP ve formátu mp3 a vystupovali dokonce na prvním přes internet vysílaném koncertu ve východní Evropě. Ve stejném roce rovněž vyhráli s písničkou Silence Is The Rest "demo měsíce" britského časopisu Total Guitar. V roce 1998 hrály alternativní pořady televizních stanic Viva TV a MTV Europe jejich videoklip Pig In Shit pocházející z vlastním nákladem vydané a britským hudebním magazínem Melody Maker příznivě zrecenzované demokazety Owlet Inside z roku 1996. 

První nahrávka skupiny pro firmu Private Moon Records přišla v roce 1999 (Good At Least EP) a debutové album pojmenované @Generation bylo vydáno v květnu 2001.

Během několika posledních let měli Remember hektický koncertní program čítající přibližně osmdesát koncertů za rok. Od roku 1998 skupina dostává čím dál více pozvánek na festivaly z celé Evropy. Výsledkem je její vystoupení na festivalech v Itálii, Německu, Portugalsku, Švédsku, Finsku, České republice (Rock For People 2001), Polsku, Rakousku, Slovinsku, Švýcarsku a Nizozemí.

REMEMBER vystoupí na SázavaFestu v sobotu 2.8.2003 na "blue stage".

Bližší info o kapele:www.remember.hu, bližší info o festivalu: www.sazavafest.cz