15.07.03
RED BULL HIGH JUMP  2003
Otevřené mistrovství České republiky ve skocích do vody 

Hříměždice 
25. - 26.7.2003

  High Jump (vysoký skok, v našem případě spíše skok z výšky...), je jedním z dnes tak velmi oblíbených adrenalinových sportů, který se stal součástí letní doplňkové přípravy nejen  pro "boardové" jezdce (cvičí si tak odvahu, odraz, let a dopad). High Jump je obdobou zahraničních sportovních tendencí tohoto typu, má však svá zásadní specifika, jenž určují především naše vnitrozemské přírodní podmínky. Například v Americe pořádá firma Red Bull závody v Cliff Divingu z 23 metrové skály, kde kraluje nejlepší skokan Orlando Duque. Tento šestadvacetiletý borec se narodil v Kolumbii a jeho dvojité salto vzad se čtyřmi vruty mu vyneslo ohodnocení plných deseti bodů od všech sedmi rozhodčích, což je světtový rekord. Dále například ve Francii se konají sportovní klání ve skocích z patnáctimetrové výšky do rozbouřeného vodopádu. V naší krásné zemi se ovšem již po čtvrté koná HIGH JUMP - otevřené mistrovství republiky.

  U nás se "spokojíme" se skákáním z 10ti metrové skály a 15ti metrové rampy v překrásném prostředí zatopeného Hříměždického žulového lomu, kde naše asociace poprvé v roce 2000 otevřené  Mistrovství republiky v této disciplíně uspořádala.

  Úkolem závodníka je předvést odvážný improvizovaný ( neohlašovaný - tzn. že porota dopředu neví co se závodník chystá předvést - na rozdíl od skoků klasických) skok ze skály o výšce 10m, 15m a houpačky do vody. Při hodnocení je kladen důraz převážně na technické provedení skoku, jeho styl a celkový dojem. High jump poskytuje závodníkům naprostou volnost ve výběru stylu skoku. Tento sport je jakousi obdobou klasických skoků v bazénu  z věže, ovšem v tzv. FREESTYLEovém podání. To znamená že soutěž je otevřena jak těm kteří provozují tyto klasické skoky, tak těm kteří se prostě nebojí, těm kteří zkouší skákat bez odborného dohledu a jsou si sami trenéry a skáčí prostě jen tak. Zkouší přitom kde až jsou jejich možnosti. Obě dvě skupiny spolu mohou změřit síly právě zde, aniž by mezi nimi vládlo nějaké vzájemné opovrhování.

  Vše hodnotí porota sestavena právě tak, aby bylo možné porovnávat výkony skokanů z obou dvou skupin. V porotě jsou přítomni 3 rozhodčí hodnotících vše podle měřítek profesionálního snowboardingu a skateboardingu a 2 členů hodnotících vše z hlediska klasických skoků. Předsedou poroty je Marek Šnajdr jeden z našich největších sportovců vůbec a profesionální rozhodčí snowboardingu.

  Program závodů začíná kvalifikací v pátek 25.7. 2003 od 13ti hodin. Finále pak začíná v sobotu 26.7. 2003 také od 13ti hodin.  Soutěžit se bude v disciplínách 10m JUMP, 15 JUMP a  v doplňkové disciplíně Houpačka,  nad kterou převzala patronaci značka tělové kosmetiky  Fa od firmy Henkel. Od hostesek návštěvníci dostanou vzorečky  kosmetiky Fa. Denní program ke zatraktivnění pro diváky bude navíc doplněn různými odlehčenými disciplíny a exhibicemi skoků na kolech, kajacích, skateboardech a to jak  ze skoku 10ti tak  i 15ti metrového. O návštěvníky bude postaráno. Bary zajišťuje firma RED BULL, kuchyně bude nejen v rytmu mexckém a lehkých salátů. V noci budou k dispozici bagety a pečené sele. Zájemcům kteří budou chtít přenocovat v krásném prostředí Hříměždic, bude k dispozici velká louka s možností stanování. V odpoledních hodinách po skončení hlavní závodního programu, začínají koncerty skupin v přilehlém originálním a velmi příjemném stanu ALGIDANCE CHILLOUT TENT (více na www.algidance.cz).

  Vystoupí např. Indy & Wich, Švihadlo, Maradona Jazz nebo Peneři Strýčka Homeboye. Samotný chilloutový stan má 18x20 metrů a dal mu podobu Milan Cais z Tata Bojs - v odpočinkové zóně bude umístěna i jeho nová instalace - interaktivní hra pro dva hráče s názvem  "Zlatá rybka". Součástí stanu bude samozřejmě bar, kde si můžete dopřát i speciální  míchané drinky se zmrzlinou od Algidy. Navíc každý kdo přijde si jako dárek odnese  CD kompilaci Algidance Chillout Volume II., kterou sestavil  Honza Muchow.

  Vstup na oba dva dny je 180,-. Na jeden den 100,-. Vstupné na koncerty je 100,-.  Vstup na oba dva dny i na jeden platí zároveň i jako vstup na koncerty.

Program ALGIDANCE  CHILLOUT TENT:
Pátek 25.7.2003
Dj Koliba, Dj Snajzee, Dj Wich, Dj Brain Dread
Live:18.00: Švihadlo, 21.00: Indy & Wich
Sobota 26.7.2003
Dj Babylon Rocker & Mc Puppis, Dj Kuba Soulcheck, Dj Orion, Dj Ali, 
Dj Cut Dem
Live: 18.00: Soil, 21.00: Peneři Strýčka Homeboye, 21.00: Maradona Jazz

info:
www.highjump.cz
605 566 881 - Tomáš Kučera
777 807 075 - Petr Vančura