08.07.03
DREADZONE v ROXY  už ve čtvrtek 17.července!

  Po prvním výborném  a vyprodaném koncertu, v srpnu loňského roku, se DREADZONE vracejí na místo činu ve čtvrtek 17.července. Zvuk téhle londýnské party je kombinací původního jamajského dub&reggae za podpory současných postupů z oblasti taneční hudby. DREADZONE mají za sebou čtyři skvělé desky - počínaje první debutovou z roku 1993 "360°" a konče zatím posledním, předloňským počinem "SOUND".
  Živá vystoupení DREADZONE jsou naprosto fascinujícím hudebním zážitkem a tak přirovnání ke klubovému koncertu roku je na snadě. Pokud platí, že hudbou se rozdává radost, tak u DREADZONE to platí dvojnásobně. Optimistická nálada a pozitivní energie z jejich produkce přímo sálá a tak nás těší, že se s nimi letos na půdě Roxy můžete setkat znovu.
Předprodej vstupenek najdete v sítích TICKETPRO a TICKESTREAM. O dj-ský support se postarají Airto za doprovodu MC P.E.Z a v Praze zdomácnělý Angličan Chris Chemist.
  Milí přátelé kvalitní hudby neváhejte...brány Roxy se k dalšímu prvoligovému koncertu otevřou v 19:30. A motto samotných Dreadzone?...LIFE, LOVE & UNITY!
DaW

DREADZONE
  Jak popsat hudbu, kterou tato legendární trojice produkuje? Jedná se o crossover téměř všech stylů, snad jediná paralela se dá vytýčit ke skupině Leftfield. Ostatně tyto dvě partičky se postaraly o založení škatulky s názvem "Leftield" v sekci recenzí britských hudebních časopisů, jelikož editoři nebyli schopní si jejich tvorbu nijak zaškatulkovat. 
  Syrový hudební základ muziky DREADZONE tvoří dubové rytmy, které byste však v jejich tvorbě  těžko hledali v tradičním slova smyslu. Pánové se vyžívají v samplerech, sequencerech a pomocí mašinek vaří tak hustou hudební polévku, že byste v tom guláši těžko nenašli cokoliv, co neroste na stromech a nechodí po dvou či po čtyřech. Tak typickou valivou basu, proloženou údernými "Four to the Floor" beaty, častými breakdowny a tribalní zlomenou rytmikou i technem lze identifikovat při poslechu téměř okamžitě. V jejich hudbě lze slyšet i rezidua punku, kterými prodchl zvuk skupiny její bývalý člen Mick Jones, který si svého času vydělával na činži u jakési party zvané The Clash. Dostatečně zmateni? Ano? Skvělé. Pokračujeme dál: Na aktuálním albu skupiny DREADZONE z roku 2001 s krystalickým názvem "Sound" najdete poděkování mistrům breakbeatů  jako Rennie Pilgrem, Lee Coombs či Stanton Warriors, a hádejte, jakým směrem se ubírá zvuk jejich nového alba?
  Základní sestavu DREADZONE tvoří trio Tim Bran, Greg Roberts a Leo Williams. Producent Tim Bran je multiinstrumentalista (basa, bicí, klávesy ) a vůdčí postavou kapely a kdysi pracoval i s popovými osobnostmi jako je Kylie Minogue. Skupina vydala v roce 1993 svůj debut s názvem "360 (degrees)", který pro mnohé oldskoolery zůstalo dodnes nepřekonáný. Následovala alba "Performance", znamenité "Fight The Power", "Second Light" v roce 1995 a "Biological Radio" v roce 1997, po kterém se skupina na 4 roky odmlčela. V roce 2001 vydali další nahrávku v rámci edice "John Peel Sessions", pojmenované po kultovním moderátorovi britského BBC Radio1. Jejich aktuální album "Sound" propagují letos na veškerých známých letních festivalech po Evropě i celém světě, a znalci hovoří o jejich vystoupení v Glastonbury jako o jednom z nejlepších liveactů celého festivalu. Dreadzone jsou Legenda. S velkým L.
Dreadzone můžete slyšet mimochodem jako jednoho z headlinerů slovenského festivalu Pohoda, který se koná již tradičně v Trenčíne ve dnech 18-19. července