Roxy Promotion uvádí
05.07.03
In da BUSH - jungle session

Special guest DJ KLUTE (commercial suicide - UK)
ELVIS (ext-dust, ova city), IMCYBER (shadowbox), NITROUS (shadowbox)

Pátek 11_07_2003 @ roxy

  Britský dj a producent KLUTE vydal nedávno na své vlastní značce Commercial Suicide album s názvem LIE & CHEAT & STEAL a přijíždí ho představit do Čech, kde ho můžeme slyšet hned na dvou místech. Klute odehraje svůj první set v pátek 11. července v klubu Roxy na noci in da BUSH, aby vzápětí odjel do Karlových Varů a v sobotu v noci odehrál další set v "detašovaném klubu Go Planet Roxy". Na páteční noci ho budou za gramofony doprovázet ostravský showmen dj ELVIS, drumandbassová princezna IMCYBER a dj NITROUS. Světla budou mít jako obvykle v režii HYPNOVISION. Poslední dvě návštěvy dj Klutea v Čechách nenechali nikoho na pochybách o jeho djských kvalitách a návštěvníci se mohou v jeho podání těšit opět na perfektně mixovaný set, zabíhající od temného hardstepového feelingu přes tranceové zvuky až po velmi melodické tracky - ostatně jako jeho tvorba, která je mezi odbornou veřejností stále více ceněná.

KLUTE (commercial suicide - UK)
  Tom Withers je občanské jméno chlapíka, který stojí za projektem KLUTE. Jeho drum and bass s prvky techna, breaků a emotivních aranží zabírá za poslední dekádu přední místo nejen v portfoliu labelu Certificate 18. 
Po punkových zkušenostech z osmdesátých let (kytarista kapely "The Stupids") objevil Klute v průběhu svého cestování po USA "elektronickou hudbu". Elementy detroitského techna jsou mimochodem slyšet v jeho tvorbě dodnes. Následovala logická koupě sampleru a mašinek a po návratu do UK v roce 1993 se usadil v Ipswich a začal vydávat na labelu Deep Red. Pozornost na sebe upoutal ale až upsáním se labelu Certificate 18, na kterém vydávali v té době již uznávaní Photek a Digital. Z tohoto období je na místě jmenovat EP "Total Self" či singl "Leo Nine", na kterém zachytil esenci hutného soundu s prvky delikátních syntetizérových aranží, perkusí a hluboké basové linky. Po čtyřech letech působení u labelu, jehož logo "18" viděl rotovat před sebou na gramofonu asi každý dnb DJ, uzrál čas na vydání alba: "Casual Bodies" - z tohoto alba pochází singly "Faceless" či "Blood Rich", které prošly pro singlové vydání rukama zdatných remixerů jako Teebee. Na albu "Casual Bodies" lze nalézt velmi abstraktní, atmosferické, ambientně až perkusivně laděné tracky doplňované technoidníma skladbama do unikátní směsice plynulého celku. Delikátní, dekadentní, epesní celek. Jeho druhé album "Fear of People" se od prvního alba poněkud liší - obsahuje pecky "Phone Call", "Moving Finger" či "Chicks", které vyšly v singlových edicích s remixy od lidí jako Matrix, Doc Scott a Klutea samotného a jsou stvořeny pro rozhýbání tanečního parketu mnohem víc než tracky na prvním albu. Klute osobně remixoval tracky od lidí jako Lexis, King Kooba, ale i Lamb, Natacha Atlas či James Hardway. Posléze se Klute rozešel dle svých vlastních slov ve zlém s labelem Certificate 18 a založil si vlastní.
  V současné době se činnost Toma soustřeďuje na jeho vlastní label Commercial Suicide, na kterém vydal nedávno dvojité album "Lie, Cheat & Steal" a několik již klasických singlů včetně mega hitovek "Part of me", "Glue Sniffer" či "Transformat".
  Klute Prahu v minulosti již opakovaně navštívil a získal si značnou oblibu. Nyní máte dokonce dvě další možnosti si jeho set vychutnat. Po svém pražském vystoupení v roxy zahraje totiž Klute o den později také v karlovarském klubu Lázně 1 v rámci filmového festivalu.