26.06.03
GO PLANET ROXY - LÁZNĚ I

38. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (4. - 12. 7. 2003)
 

ROXY PRAHA tento rok již podruhé, v rámci 38. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, dostalo možnost prezentovat to nejlepší z české hudební klubové scény, okořeněné několika zahraničními hvězdami - přímo během festivalových dnů mezi 4. až 12. červencem. Coby partner 38. IFFKV představí ve spolupráci s generálním partnerem, společností Eurotel, v rámci oficiálního programu filmového festivalu v tradičním prostoru Lázní 1 projekt "GO PLANET ROXY - LÁZNĚ 1".

Každý den bude v Lázních 1 otevřeno "CAFÉ", a to vždy od 16:00 do 05:00. Ve 22:00 se vždy otevře hlavní prostor klubu, kde budou až do 05:00 do rána probíhat koncerty spojené s vystoupeními předních českých i zahraničních djs, popřípadě je budou alternovat oblíbené rezidentní party pražského klubu ROXY - ZEN a BUSH. V Café si návštěvníci mohou dát nejen kávu nebo chlazený drink, ale můžou se každý den těšit na doprovodný program a hosty. V budově Lázní 1 budou po celou dobu festivalu probíhat fotografické výstavy 50. LET S TELEVIZÍ ANEB OCHUTNÁVKA TELEVIZNÍ HISTORIE a PŘED DIVÁKY.

Důležitou informací pro každého návštěvníka festivalu, hledajícího o půlnoci marně podnik, kde by se mohl najíst, je že v Lázních I budou podávána teplá jídla po celou dobu, tedy od 16:00 do 5:00.

PROGRAM KLUBU:

4.července - pátek - 22:00
Roxy promotion uvádí
LOONALOOP (ex tribal drift - Australia)
Djs: Josef Sedloň (lighthouse) feat. Car-L on percussions, Lucas (roxy booking)
Cena: 130,-

5.července - sobota - 22:00
Roxy promotion uvádí
ZEN
Djs: JOHN GRAHAM (cosmack - UK)
        Michael Burian (flesh/jpa), Joel Einhorn (roxy booking)
        UV decorations, laser show by Wild Music
Cena: 150,-

6.července - neděle - 22:00
Roxy promotion uvádí
Večer karlovarských kapel
BABYLON STATION
Djs: Bashment Pirates Soundsystem (Mighty Lemon, Supa Fly), 
        Hoffee
Cena: 100,-

7.července - pondělí - 22:00
Roxy promotion uvádí
HYPNOTIX
Pro Sound System: djs Liquid A & Kryspeen feat. MC Dr. KARY                                                                                                                                                                                                                                              
Cena: 130,-

8.července - úterý - 22:00
Roxy promotion uvádí
POLEMIC
Djs: Blue /eclectica/, Tall /penguin/ feat. Radimon /alvik/ on Flute & Sax
Cena: 130,-

9.července - středa - 22:00
Roxy promotion uvádí
J.A.R.
Djs: Chris Sadler /chrissadler.com/ feat. sampler Yamaha SU 10
        Airto /roxy booking/ feat. MC P.E.Z.
Cena: 150,-

10.července - čtvrtek - 22:00
Roxy promotion uvádí
SUPPORT LESBIENS
Djs: Ottoman /lighthouse/, Voita /lighthouse/ feat. MC Adrenalin
Cena: 150,-

11.července - pátek - 22:00
Roxy promotion uvádí
WOHNOUT, SUNSHINE
Very special guest PHILIP DIGGLE (live painting performance)
Djs: Rai /roxy booking/, Dan Cooley /roxy booking/
        Special guest HOD JOHN on SAX /face 2 face/
Cena: 130,-

12.července - sobota - 22:00
Roxy promotion uvádí
In da BUSH - jungle session
Djs: KLUTE (commercial suicide - UK)
        Koogi (eastbase) feat. MC Lin - Dee, Akira & Dave (karlovy vary)
        Lights by HPNVSN
Cena: 150,-

PHILIP DIGGLE (UK) - live painting performance, pá. 11. 7.

Philip Diggle se těší pověsti jednoho z vůdčích abstraktních umělců Spojeného království. Jeho obrazy visí třeba v Rockefellerově Centru nebo zdobí zdi příbytků soukromých sběratelů i konferenční místnosti firem. Pro jeho tvorbu jsou typické obrazy s olejem tak hustým, že se v něm můžeme doslova plazit, ale také lehčí, přesto stále grandiózní díla, která vyvolávají v mysli obrazy bujné krajiny.

Otevřeno vždy od 22:00 do 05:00

CAFÉ
(v prvním patře Lázní I)
Po celou dobu výstava k 50. letému výročí České televize: 50 LET S TELEVIZÍ ANEB OCHUTNÁVKA TELEVIZNÍ HISTORIE - café

Váleček a jeho kamarádi s Trautenbergem vedle čertíka Bertíka. Inženýrská odysea ženy za pultem a muže na radnici. Tažní ptáci zapřažení do Kočáru nejsvětější svátosti. Nedělní chvilka poezie statečných estébáků ve 30 případech majora Zemana. Plechové kavalérii udatných kombajnérů zpívá celá rodina! Znáte? Postupujete do dalšího kola bez ztráty desítky a přijďte si to připomenout. Neznáte? Pojďte se seznámit: ochutnávku televizní historie připravila Česká televize. Dobrou chuť. 

PŘED DIVÁKY - výstava fotografií - Vojtěch Bartek, Michaela Cibulková, Eva Palkovičová - foyer
Zahájení výstavy 5. 7. v 17:00 hod.

Fotografická výstava dokumentující dramatické umění. Z operních představení Národního divadla moravskoslezské v Ostravě - Kníže Igor, Židovka a Rigoletto, z přípravy a realizace představení v Loutkovém divadle v Ostravě, z představení mentálně postižených - fotografie vznikly na základě projektu Polska, Česka a Švýcarska v roce 2002, věnovanému kultuře těchto lidí. Celá expozice je doplněná fotografickým souborem z cirkusu Berousek.

11. 7. od 14:00 hod. proběhne Workshop digitální fotografie.

Otevřeno 16:00 - 05:00
Po celou dobu podáváme teplá jídla.
Odpolední program a hosté.
Vstup do Café je zdarma.

KONTAKT ROXY: DLOUHÁ 33, PRAHA 1, TEL.: 224 826 296, MAIL: MAREK@ROXY.CZ, WWW.ROXY.CZ

Veškeré informace týkající se akcí pořádaných pod hlavičkou GO PLANET ROXY naleznete na speciálních webových stránkách: www.goplanetroxy.cz
Na těchto stránkách taktéž naleznete úplné a ucelené informace o vystupujících v průběhu 38. MFFKV v prostoru LÁZNĚ 1.

VYSTUPUJÍCÍ:

4. 7. - LOONALOOP (Ex Tribal Drift, Austrálie)
  Zcela nový projekt, který vznikl na troskách u nás dobře známých TRIBAL DRIFT. Loonaloop jsou ze Sydney a po celé Austrálii již nějaký čas čile koncertují. Jde o pětičlennou kapelu hrající živě, nezříkající se, stejně jako Tribal Drift, elektronických nástrojů. Přestože spolu hrají poměrně krátce, už jim vyšla deska s názvem Cleared for Také Off, se kterým jsou v současné době na tour a v rámci něhož zavítají i k nám. Jejich hudba by se dala popsat jako eklektický hudební mix kombinující vokály, housle, didgeridoo, perkuse, živé bicí a živou basou a elektronickými samply a programováním. Výsledkem je roztančená muzika, zcela v intencích moderních žánrů, kombinovaných se starými styly.
 

5. 7. - ZEN
JOHN GRAHAM (cosmack - UK)
  Party ZEN je stálou a oblíbenou nocí pražského ROXY a byla vyhlášena nejlepší klubovou nocí za r. 2001. Specializuje se na progressive house a trance, přičemž důležitou roli hraje i vizuální podívaná. Tato noc se bude jako vždy vyznačovat našláplými sety a bohatými UV dekoracemi. Barevná show bez konce!

John Graham
  Po světe nechodí mnoho Djů, jejichž tracky by hráli jak trancové tak drumandbassové špičky. Skladby, které Quivver produkoval v začátcích pod jménem Skanna hrají lidé jako Grooverider a Fabio, jeho tranceová tvorba má své pevné místo v kufrech lidí jako Sasha a Paul Oakenfold. Paul Oakenfold byl také osobou, která Johna Grahama vytáhla z jeho domácího labelu A&M Records.  Oakie si všiml jeho velkého talentu a upsal ho svému vlastnímu labelu Perfecto . Od té doby vydal na tomto kultovním labelu mnoho singlů a procestoval s Oakenfoldem v rámci Perfecto turné celý svět. V roce 1998 se však jejich cesty rozešly a John se upsal labelu Virgin, na kterém vydal pod jménem Stoneproof singl "Everything's not you". Quivver remix (takže jeho vlastní remix) tohoto tracku je součástí tak uznávaných kompilací jako Northern Exposure, Resident - 2 years of Oakenfold at Cream či Sashův Global Underground. John Graham pokračuje ve své producentské kariéře spolu s projektem Tilt (spolu s Mickem Parkem a Mickem Wilsonem). Společně remixovali nedávno track „Lies“ od Karen Ramirez a mnoho dalších. Quivver také spolupracoval  na jednom monstrozním tracku, který je zařazen na Sashovo právě vydané album s názvem "Airdrawndagger".
 

6. 7. - BABYLON STATION, večer karlovarských kapel
  Karlovarská Dub-jungleová skupina Babylon Station debutovala v roce 2001 na kompilaci One Step Behind the Sound vol. 3, labelu GunJah Records a od té doby si našla při koncertech svůj typický zvuk, kterým je promyšlená směs dubu, jungleových a tranceových rytmů a silně angažovaných textů. V letošním roce jej předvedla i na desce Original Recordings nahrávané ve studiu Bubny, která byla pokřtěna nejdříve v domovských Karlových Varech a poté též na festivalu Time to Seed. Babylon Station se širšímu publiku představili v pražském Roxy jako předkapela Natachi Atlas a také na oblíbených Free Mondays spolu s formací Over3. One Love...
 

7. 7. - HYPNOTIX
  Hypnotix již řadu let potvrzují, že jsou jednou z našich nejlepších koncertních kapel, jednou z mála, která jezdí koncertovat po západní Evropě, že je jejich hudba stále tanečnější a skvělá. Skupina transformuje etnické hudební prvky do současné taneční hudby. Přitom Hypnotix staví na propracovanosti a instrumentální zdatnosti hudebníků jako málokterá kapela a jejich hudba vás dokáže vtáhnout i svou meditativností a barevnými rytmickými plochami odvozenými z etnických rytmů. Mužem v čele je zpěvák a textař k Bangladéše Mohsin Mortaba, který se k Hypnotix připojil už před dvěmi lety, a kterého doplnil bývalý člen skupin Skyline a United Headz Strictly Orange. Mohsin přesvědčivě zpívá původní melodie zatímco Strictly MC deklamuje své texty, které vychází ze stylu MC. Často svým extatickým pojetím a tancem připomíná šamanská zaříkávání. Pilířem rytmiky je baskytarista Michal Ditrich, který hrával s Abraxasem, než se vydal cestou ještě rytmičtější muziky. Perkusionistka Milada Ditrichová ovládá celou škálu různých bicích nástrojů a dodává výslednému zvuku propracovanou rytmickou strukturu i melodické odstíny. Další melodie dodávají klávesy Přemysla Urbana a kytara Petra Pokorného, která je navíc použita dosti originálně a představuje most k anglo-americkým tradicím v hudbě Hypnotix. Petr se navíc po odchodu bubeníka ujal programování rytmů za použití sequenceru a samplerů. Moderně znějící beaty se snáší s muzikou Hypnotix velmi dobře, neboť většina současné taneční hudby stejně rozvíjí rytmické tradice pocházející z Afriky a Asie. 
 

8. 7. - POLEMIC
  Počátky známé slovenské ska a reggae kapely Polemic sahají do počátků 90. let, kdy je bylo poprvé možno spatřit na koncertech, hlavně v Bratislavě a okolí, a taktéž slyšet jejich první demo nahrávky. Už v samotných počátcích skupina vyráží dobývat zahraničí - především do Prahy a do Polska J. Po čase se mění personální obsazení a skupina spolupracuje se skladatelem Svetozárem Stračinem na muzikálu Pacho se vracia pro Divadlo Andreja Bajgara v Nitře. V prosinci 1996 skupina na vlastní náklady nahrává první dvě písně: Mesto a Do Ska. Nahrávání znamená i začátek dodnes trvající spolupráce se zvukovým mágem Ivanem Jombíkem. Polemic usilovně shánějí sponzora, aby mohli vydat dlouhohrající desku, což se jim po dlouhých peripetiích nakonec podařilo. Koncem žhavého léta v srpnu 1997 konečně Polemic vydávají multimediální CD Rom s názvem DO SKA. Už s hotovou nahrávkou kapela obchází vydavatelství, aby nakonec zakotvila u firmy Musica. Skladby se dobře hrají ve slovenských rádiích a taktéž je úspěšné turné po Slovensku. Jádro skupiny proto odlétá na tři týdny nasávat inspiraci plnými plicemi přímo do rodiště ska a reggae na Jamajku. V r. 1999 vydávají nový promo singl s názvem Slnko v sieti (remix provedl This is Kevin) a upisují se Vydavatelstvu Rádia Bratislava. Vychází úspěšné LP YAHMAN, z něhož se prosazuje především písnička Ona je taká. Polemic slaví úspěch a jsou zváni do většiny slovenských rádií i televizí. Počátkem roku 2000 podepisují důležitý kontrakt na dvě desky s labelem BMG/Ariola a netrvá dlouho a na pultech se objevuje skvělé LP GANGSTER-SKA, na které spolupracují se spřízněnou českou skupinou Laura. Singly Komplikovaná, Já som to vedel a Ako to prežijem? se stávají hity jak na Slovensku, tak v Čechách, a ve Slovenských rádiích dokonce jedněmi z nejhranějších skladeb roku 2001 vůbec. Gangster-ska je definitivně vynaší na vrchol slovenské hudební scény a Polemic sklízí ocenění jak za samotné písničky, tak za přebaly a videoklipy a hrají jako headlineři na většině domácích festivalů. Loni kapela vydala nové album s názvem NELÁM SI S TÝM HLAVU.

9. 7. - J.A.R.
  Od začátku devadesátých let platila skupina J.A.R., kterou založili rapeři OTA KLEMPÍŘ, VRTULNÍK MICHAEL V. a klávesista ROMAN HOLÝ za rapové "věrozvěsty". Počínaje vynikajícím třetím albem MEIN KAMPFUNK (1997), se J.A.R., posíleni zpěvákem DANEM BÁRTOU, rozrostli na početný "big band" s hostující dechovou sekcí Splash Horns a k rapu přibyl ještě hutný funk. Muzikantské jádro se jeden čas spolu s DANEM BÁRTOU do značné míry překrývalo s "paralelními" SEXY DANCERS, kteří taktéž sklízeli i tři ceny České hudební akademie.  Deska HOMO FONKIANZ přináší v osmnácti číslech další porci rapů, soulů, muzikantského "nářezu", černého humoru i nejedno překvapení: největším je hostování HELENY VONDRÁČKOVÉ na singlu BULHÁŘI (k níž natočil klip režisér F.A. Brabec). 
Vedle ROMANA HOLÉHO, VRTULNÍKA MICHAELA V., OTY KLEMPÍŘE a DANA BÁRTY zde dále najdete kytaristu MIRKA CHYŠKU, bubeníka BADYHO ZBOŘILA, saxofonistu Františka Kopa, skvělou dechovou sekci SPALSH HORNa řadu dalších výborných instrumentalistů.

10. 7. - SUPPORT LESBIENS
  Kapela vznikla v roce 1992 a své první úspěchy slavila již napřesrok v tehdy legendárním pražském klubu "U zoufalců". Ve stejném roce se stala semifinalistou velice dobře obsazené soutěže "Marlboro Rock-In" a objevila se v prestižním pořadu MTV "12O Minutes Paula Kinga". To jim jako jedněm z prvních českých hudebníků vyneslo smlouvu se společností Sony Music - kapela zde debutovala s pilotním singlem a videoklipem "No Brain, No Pain" (režie klipu: Ron Austin - The God Machine) a následujícím debutovým albem "So, what?" v roce 1993. V té době skupina rovněž absolvovala na svou dobu neobvykle rozsáhlé koncertní turné po celé ČR a SR. O obrovském entuziasmu Support Lesbiens svědčí již v následujícím roce vydání druhého alba "Medicine Man". Natáčení této desky se zúčastnil anglický producent Kenny Jones (podepsaný např. pod nahrávkami Patricie Morisson z veleslavných The Sisters Of Mercy či kapel Was Not Was, Pere Ubu, The God Machine, Fine Young Cannibals). Nahrávce se tím dostalo originálního zvukového aroma, jaké nemělo na tehdejší tuzemské hudební scéně konkurenci. 
  Jestliže se tuzemská rocková scéna mohla v první půli devadesátých let pochlubit skutečně mimořádnou kapelou, pak jí byli právě a jedině SUPPORT LESBIENS. Jejich nečekané zjevení se dá přirovnat k uragánu, jejich úderná síla k Tsunami. Během velmi krátké doby si podmanili posluchače po celé zemi, okouzlili kritickou obec a podnítili obrovský zájem ze strany hudebních vydavatelství; jejich nezměrnému talentu a nezkrotnému nápřahu vbrzku nestačily hudební ani státní hranice této země a kapela zákonitě prorazila do zahraničí, odkud se vracela s vavříny rockové slávy. Po jejich stejně nečekaném dočasném rozpadu vznikla na naší scéně obrovská trhlina, kterou v mezidobí nebyl schopen nikdo rovnoprávně zaplnit - jediný, kdo to mohl dokázat, byli zas až Support Lesbiens. A jak dokazuje jejich nový singl a videoklip "Bet My Soul", Support Lesbiens se teď vracejí ještě silnější než byli kdykoliv dřív.  Jak skupina slíbila tak vykonala, 25.5. 2001 vychází v pořadí třetí album "REGENERATION?" a vydává se podpořit nové album na větší české festivaly. Křest alba v pražském Lucerna Music Baru odstartoval skvělý návrat se vším všudy na česká prkna co znamenají český hudební svět. Album "REGENERATION?" se ihned po vydání setkává se skvělou hudební kritikou, ale bohužel nově nasazený singl "BET MY SOUL" je, pro skupinu z nepochopitelných důvodů, odmítnut celoplošnými českými rádii. Důvod, který byl skupině sdělen ohledně nenasazení jejího singlu do rotací těchto rádií, většinou zněl takto: Support Lesbiens je česká kapela a proto by měla zpívat česky! Nicméně život jde dál a kapela pokračuje ve skvělém návratu. Koncem roku 2001 se vyjíždí na "REGENERATION TOUR 2001" po větších českých městech. V květnu podepisuje Support Lesbiens smlouvu s firmou Sony Music/Bonton na natočení v pořadí již čtvrtého alba. V červenci odcházejí Yarda Helešic, Hynek Toman a Kryštof Michal do East Authentic Studia Jana Čechtického a začínají pracovat na nové desce, opět za produkce Yardy Helešice. V říjnu 2002 se firma pokusí nasadit pilotní singl z připravovanéo alba s názvem "TUNE DA RADIO", které se dostane na trh 4.11. téhož roku a hned o měsíc později, to jest 4.12., kapela připravuje křest společně s jejími desátými narozeninami v pražském "Sky Clubu Brumlovka". Od křtu do vánoc skupina podpoří propagaci nového alba zhruba devíti koncerty po větších českých městech při "TUNE DA RADIO TOUR 2002".

11. 7. - WOHNOUT, SUNSHINE
  Sunshine
Za osmiletou existenci kapely natočili Sunshine čtyři alba a vydobyli si respekt a obdiv u kolegů, fanoušků i médií na "indie" scéně Evropy i Ameriky. Nyní pro ně nadchází čas, kdy se pokouší dobýt zbytek. Kapela pochází z Tábora na jihu Čech z podhoubí tamní HC scény. Nicméně jejich texty jsou zpívány anglicky. Proslavili se svými divokými koncerty. Jejich pódiová show jasně převyšuje každou průměrnou kapelu a nechává daleko za sebou dočasné hvězdičky populární hudby. Soustředěni na vzájemně se proplétající motivy s psychadelickým podtextem rušenými punkovými výpady a tranceovými bicími, předvádějí na pódiu strhující divadlo, jež obstojí i ve srovnání se světovými hvězdami. Jejich nejaktuálnější album - Necromance (Digital Urban Icons), Day After Records - je skvělé dílo new wave psaychedelie. Při jeho poslechu se vám vybaví takoví velikáni jako The Cure, PIL, či Gary Numan. Zpěvák a kytarista Kay se svým zpěvem, pokrouceným efekty, společně s basistou a klávesistou Martinem a bubeníkem Danielem vysílají do publika pořádně našlápnutou energii. Přátelé z kapel At The Drive-In, Murder City Devils a International (Noise) Conspiracy přizvali Sunshine na své koncerty ve Spojených státech, aby dopomohli k úspěchu jejich dřívějšímu albu "Velvet Suicide". Díky jejich vystoupení v CMJ a jejich fanouškům, jako je producent Ross Robison, byl singl "Streamlined" použit ve filmu Blair Witch II.

Wohnout
  Pražská kapela sestávající ze 4 členů: Matěj Homola (zpěv, kytara), Honza Homola (zpěv, kytara), Fenek Steiner (bubny), Jirka Zemánek (zpěv, basa) nedávno vydala už třetí album v řadě a poměrně hodně úspěšné. Album nese název "Pedro se vrací" a je posledním dílem této skupiny. Předcházely mu desky s názvy "Cundalla" a "Zlý noty na večeři". Jejich tvorba se dá přirovnat k rocku a punk-rocku, ale "Wohnouti" nemají vesměs žádný vyhraněný styl, kterého by se pevně drželi. Jejich hudba je doslova nabitá energií, a svým svérázným a nenapodobitelným stylem se značně odlišují od jiných hudebních interpretů.

12. 7. - BUSH
KLUTE (commercial suicide - UK)
  Tradiční roxy-noc, specializovaná na "zlámané" beaty. Noc plná světel, ale především stylů jako jungle, drum´n´bass. Oblíbená noc, na které se v Praze za dobu její existence vystřídala celá řada světových elitních djs jako jsou High Contrast, Teebee, Krust, Die a mnoho dalších.

Klute
  Po punkových zkušenostech z osmdesátých let (kytarista kapely "The Stupids") objevil Klute v průběhu svého cestování po USA "elektronickou hudbu". Elementy detroitského techna jsou mimochodem slyšet v jeho tvorbě dodnes. Následovala logická koupě sampleru a mašinek a po návratu do UK v roce 1993 se usadil v Ipswich a začal vydávat na labelu Deep Red. Pozornost na sebe upoutal ale až upsáním se labelu Certificate 18, na kterém vydávali v té době již uznávaní Photek a Digital. Z tohoto období je na místě jmenovat EP "Total Self" či singl "Leo Nine", na kterém zachytil esenci hutného soundu s prvky delikátních syntetizérových aranží, perkusí a hluboké basové linky. Po čtyřech letech působení u labelu, jehož logo "18" viděl rotovat před sebou na gramofonu asi každý dnb DJ, uzrál čas na vydání alba: "Casual Bodies" - z tohoto alba pochází singly "Faceless" či "Blood Rich", které prošly pro singlové vydání rukama zdatných remixerů jako Teebee (další producent labelu certificate 18, který nedávno vydal nádherné album "Through the eyes of a scorpion"). Jeho druhé album "Fear of People" se od prvního alba poněkud liší - obsahuje pecky "Phone Call", "Moving Finger" či "Chicks", které vyšly v singlových edicích s remixy od lidí jako Matrix, Doc Scott a Klutea samotného a jsou stvořeny pro rozhýbání tanečního parketu mnohem víc než tracky na prvním albu. S jeho tvorbou si pohráli také dnb kouzelníci Dom&Rolland. Klute osobně remixoval tracky od lidí jako Lexis, King Kooba, ale i Lamb, Natacha Atlas či James Hardway.