08.06.03
GO PLANET ROXY - Photek live

  Rupert Parkes (ano, tak se jmenuje Photek občanským jménem) skládající pod pseudonymi Code of Practice, Aquarius, Studio Pressure, the Truper nebo Sentinel, ale nejznáměji pravě jako Photek jsou bezesporu projekty, pod kterými vydal ty nejlepší a bez přehánění umělecké, "inteligentní" kousky, které se kdy na scéně zlomených beatů objevily. Během svojí producentské kariéry prošel hardstepem (značky Certificate 18 a Street beats), vzdušným, odlehčeným drumnbassem na známém labelu LTJ Bukema Good looking a zakotvil na zvuku, který má stejně blízko k dnb i k breakbeatu; o škatulkách v souvislosti s jeho hudbou se však dá mluvit jen velmi těžko, na rozdíl od většiny junglových producentů nikdy nepouštěl desky coby dj a málokdy chodil do klubů. Úžasným způsobem programuje rytmiku a neoddělitelná aura paranoie na deskách jakými jsou The Hidden Camera nebo UFO naznačuje, čím se Photek nechával inspirovat v plodném období takzvaného darkstyle drumnbassu na počátku devadesátých let. 

  Jako teenager Rupert Parkes poslouchal elektro, techno a hiphop, jazz, včetně fůzí všech těchto stylů a na jeho hudbě je to v menší či větší míře znát. Díky sampleru, který pořídil za krušně vydělaných 2000 liber, začal vytvářet tracky a díky nadšení a talentu se jeho nahrávky objevily na Certificate 18 (singl Studio pressure) a předtím než rozjel sérii dvanáctipalců na svém vlastním labelu Photek records, nahrál také pár skladeb pro Basement (pod přezdívkou Sentinel) a Street beats (The Truper). Značka Photek records mu zároveň otevřela cestu k možnosti vydávat na Metalheadz a Goodlooking. 
Poté co Parkes vypustil do světa více než 80 tracků, dorazil jeho rozjetý talent k labelu Science. První kousek na této značce byl vinyl The Hidden Camera (v roce 1996). Druhý single vydaný pod Science Ni-Ten-Ichi-Ryu odrážel Photekův vzrůstající zájem o bojová umění, který se promítal do jeho skládání. První regulérní album, Modus Operandi mu vyšlo v září roku 1997, o rok později hned následovala kompilace Form and Function s pár originálními nahrávkami z Photek records, remixy a několika novými tracky. Během dalších dvou let se věnoval studiové práci aby v roce 2000 vydal album Solaris, coby mix osobitého drumnbassu, ale také housu (Mine to give s vokalistou Robertem Owensem se vyšplhalo na první příčku v amerických tanečních hitparádách). 

  V současnosti se Photek spíše vrací ke svým drumnbassovým kořenům, o čemž svědčí i Do or Die projekt, se kterým Photek dorazí na festival. Vokalisté z LA - Choc ty a Chiara dodávají Rupertovo hudbě nádech hiphopu a atmosféra se podle ohlasů bude moci krájet.