07.06.03
Mystic Sk8 Cup 2003

  Mystic Sk8 Cup 2003 (MSC), jubilejní desátý ročník skateboardových závodů za účasti světové špičky se uskuteční  4. - 6. července v Mystic skateparku na ostrově Štvanice v Praze 7. MSC je letos už pošesté zařazen do série závodů World Cup Skateboarding (WCS). Je to jediný Open Air ze všech čtyř WCS závodů v Evropě. Mezi profesionálními jezdci je MSC jedním z nejoblíbenějších závodů celé série. Nejen v Čechách, ale i v celé střední Evropě je to nejvýznamnější skateboardová událost v roce. Vítězové jednotlivých disciplín si rozdělí finanční odměnu (tzv. Prize Money) v celkové výši 30.000 USD, což je o 5.000 USD více než minulý rok. 

  Závodů se zúčastní nejlepší profesionální jezdci teamů Vans, Volcom, Quiksilver a dalších z USA, Kanady, Brazílie, Austrálie a Evropy. Na základě průběžných výsledků Českého skateboardového poháru 2003 je do závodu nominováno také 15 nejlepších českých jezdců.

  Soutěží se v disciplínách, Streetstyle, Vert Ramp a Best Trick. Streetstyle napodobuje jízdu v prostředí velkoměsta. Jezdci předvádějí triky na různých překážkách ve skateparku (schody, zábradlí, obrubníky, šikmé plochy). Vert Ramp je díky své náročnosti královskou disciplínou. Jezdci předvádějí triky jak na hraně rampy, tak vysoko nad ní. V soutěži o Best trick v obou disciplínách jezdci zkouší ty nejobtížnější triky, které si nemohou z taktických důvodů dovolit při závodě.

  Závody řídí a výsledky zpracovává kancelář WCS a body získané ze závodu Mystic Sk8 Cup se jezdcům započítávají do celkového pořadí série. Startovné je 100 USD na jednu disciplínu a 150 USD na obě hlavní disciplíny (Streetstyle a Vert Ramp). Startovné se běžně vybírá na všech závodech Světového poháru ve skateboardingu a snowboardingu. Tyto závody jsou totiž natolik prestižní záležitostí, že si jezdci prostřednictvím sponzorů sami platí startovné a není tomu jako u jiných sportů, kdy naopak dostávají zaplaceno za účast.  Je to zároveň šance pro neznámé a talentované jezdce prosadit se mezi světovou elitu. Takovým příkladem je brazilec Rodrigo TX, kterého vítězství na Mystic Sk8 Cupu v roce 1999 katapultovalo mezi absolutní špičku a už v 15ti letech se stal profesionálním jezdcem sponzorovaným značkami The Firm a E's.

  Caswell Berry s dalšími Američany a Nilton Neves s brazilským týmem společně s nejlepšími Evropany budou udávat tón soutěže ve Streetstyle. Ve vertikální rampě budou pravděpodobně kralovat  dva "největší letci" Sergie Ventura (USA ) a Lincoln Ueda (BRA), který je navíc brilantní technik s řadou triků, které provádí v maximální možné výšce.

  Mystic Sk8 Cup je sportovní a kulturní akce s unikátní atmosférou jakou nemá žádný jiný skateboardový závod v Evropě. Pro jezdce i návštěvníky je opět připravena celá řada novinek. Nové překážky pro streetstyle jako každoročně navrhl R. Teichmann z Mystic Constructions. V Čechách  poprvé bude použita  takzvaná "King size vert ramp", v současnosti největší používaný typ vertikální rampy, u které bude tribuna pro 500 sedících diváků. Rampa bude poprvé v historii zastřešena. Vertikální rampa bude nově umístěna za budovou, spolu s obří projekcí, která bude přenášet dění ze streetstyle. Tím se zvýší celková kapacita pro diváky, kteří mají zájem sledovat skatebordové dění. Další novinkou je přemístění pódia pro vystupující interprety, které bude letos na větším prostoru u vertikální rampy. V pátek na něm vystoupí zástupci kytar - Phantoms On Fire společně s Clou (obě skupiny jsou z Prahy) a sobota se už tradičně ponese v hip hopovém rytmu zahraničních a domácích kapel včetně DJs. Vystoupí Princess Superstar z USA. V neděli se poprvé v ČR představí  japonská hvězda abstraktního hip hopu DJ Krush.

  I letos bude  pro návštěvníky MSC připravena Relax Zone s největší 40ti metrovou graffiti stěnou v české historii. Na této stěně se uskuteční "Graffiti jam", který začne v pátek  a skončí až v neděli večer. Diváci tak mohou na živo sledovat postup a styl předních domácích a evropských umělců v této oblasti. V těsné blízkosti "Graffiti wall" bude stát stan, ve kterém se uskuteční výstava fotografií, reklamních inzerátů, grafiky a ilustrací. Výstavy se zúčastní umělci z USA a Čech. Relax Zona dále nabídne příjemné posezení s nejrůznějšími bary, občerstvením a non stop hudbou v podání předních Djs v průběhu celého víkendu. Pro návštěvníky budou připraveny kadeřnický a tattoo salon, čajovna, internetová kavárna, C-lounge a další atrakce.

Výsledky minulého ročníku MSC:
Streetstyle :
1.  Nilton NEVES - Brazílie 
2.  Rodney JONES - USA
3.  Chris HASLAM - Kanada
4.  Donny BARLEY - USA
5.  Chris SENN - USA
6.  Chad BARTIE - Austrálie
7.  Rodney CLARKE - Velká Británie
8.  Brian PATCH - USA
9.  Armin LOWENSTEIN - Německo
10. Fabio SLEIMAN - Brazílie
...
20. Petr HORVÁT - Česká Republika

Best Trick - Streestyle
1. Fabrizio SANTOS - Brazílie - Frontside kickflip 270° transfer over wall to bank
2. Chad BARTIE - Austrálie - Frontside smithgrind 1/4 pipe to wall transfer to bank
3. Biano BIANCHE - Brazílie - Frontside transfer from bank to 12 foot radius corner revert

Vertikální rampa:
1. Sandro DIAS - Brazílie
2. Renton MILLAR - Austrálie
3. Rune GLIFBERG - Dánsko
4. Anthony FURLONG - USA
...
16. Jakub Halfar - Česká Republika
18. Jan TOMŠOVSKÝ - Česká Republika

Best Trick - Vertikální rampa:
1. Sandro DIAS - Brazíle - Christ Air 540
2. Renton MILLAR -  Austrálie- Backside 360° flip to 5-0
3. Cristiano MATEUS - Brazílie -  360°varial around the world

DJ KRUSH
  Narozen v roce 1962 v Tokiu. Nadaný producent a DJ s úžasným smyslem pro mixování a skládání skladeb, které byly s velkým ohlasem přijaty na mezinárodní klubové scéně.

  To co ho přivedlo k muzice a hlavně k hip - hop kultuře nebylo nic jiného než dnes již legendární kultovní snímek z 80 let "WILD STYLE". V roce 1987 zakládá KRUSH POSSE, po dlouhou dobu jedna z kapel hodnocená jako "best hip hop act" v Japonsku. Jeho sólo kariéra se vlastně začala rozvíjet rozpadem Krush Posse v roce 1992 , kdy zaujal i jako DJ který, začal používat gramofony jako živý hudební nástroj společně s dalšími hudebníky na scéně.

  Svůj první album s názvem KRUSH vydal v roce 1994 a následovalo množství dalších desek nejenom v Japonsku, ale i v USA a v Evropě. Celá jeho následující tvorba se dostala na vysoké pozice v hitparádách nejenom v Japonsku a jeho v pořadí 6 album s názvem "ZEN" bylo v roce 2002 ve Spojených státech ohodnoceno jako nejlepší elektronické album roku podle IAFM Awards.

  DJ Krush se kromě svých klasických aktivit jako DJ , producent a remixer se začal angažovat také ve filmové muzice a pracoval na mnoha soundtracích. V roce 98` dává dohromady spolu s DJ HIDE a DJ SAK produkční team "RYU" a produkují ve spolupráci s nigerijským perkusionistou singl a následné album s názvem Japan.

  Od konce roku 2000 je Krush také zainteresován v "JAG" , kterého se účastní různi umělci včetně DJ Spooky, DJ Hide, DJ Sak, Jun Sawada a jehož součástí jsou různé projekty, které se snaží hledat odpovědi na problémy 21 století.

Discography

1991 
Grass Fruit - DJ Krush přemíchal hudbu z japonského filmu TVO / Vychází jako 12inch. Skladba "Just wana touch her" se stává hitem britské klubové scény.

1994
1 album "Krush" vychází u Nippon Columbia. Album vychází jako CD/Vinil a Krush spolupracuje s hvězdami jako Guru (Gangstar) a Kafuzumi Komada (Mute Beat). DJ Shadow a DJ Krush "Lost & Found/Kemuri" 12inch vychází u Mo Wax. 2 album "Strictly Tutntablized" instrumentální album nahrávané v Londýně vychází u Mo_Wax.

1995
"Big City Lover - Self Remixes" Remixy jeho vlastních skladeb. Vycházi u Nippon Columbia. "A Whim" maxi singel, vychází u Mo_Wax . Obsahuje megamix od DJ Shadow a DJ Evil Dee včetně 2 Junglových remixů skladeb z jeho druhého alba. 3 album "Meiso" vychází u Sony a hostuji na něm jména jako C.L.Smooth , The Roots, Guru, DJ Shadow...nahráno v New York.

1996
"Meiso - another Maze" remixové EP opět včetně mixu od DJ Shadow a DJ Evil - Dee. 4 album "Milight" vycházi u Sony Japan s hosty jako Mos Def, Shawn J. Priod, Kemuri productions.

1997
Singl "Only the strong survive" vychází u Mo_Wax obsahuje remix od bAutomator a Dillinja. Mix album "Holonic - The Self Megamix" remixy některých skladeb z předcházejících 4 alb

1998
5 album "Kakusei" vycházi u Sony Japan a s hosty jako Mista Sinista, Kemuri Productions, DJ Sak...

2001
6 album "ZEN" vychází u Sony Japan jako CD a Vinyl "Reload - the Remix Collection" selekce vybraných remixů, které DJ Krush udělal za posledních 10 let.

2002
7 album "The message at the depth" vychází u Sony Japan jako CD/Vynil