31.05.03
DJ DAVE CLARKE  (bugged out! - uk)

na festivalu GO PLANET ROXY
letiště aeroklubu Tábor
20. a 21. června 2003
www.goplanetroxy.cz 

  Dave Clarke. Letos pětatřicetiletý dj z Brightonu v mladí poslouchal a nechal se pro pozdější kariéru ovlivňovat styly, které s jeho dnešním obrazem, jak ho vidí clubbeři po celém světe, moc nesouvisí - Depeche mode, hiphop v  té nejrannější podobě, ska a disco. Jako dj začal hrát  hiphop, postupně se přesunul k acid houseu. V době kdy se v Brightonu naplno probudila raveová horečka, acid housu a klasického techna začalo ubývat, Dave přerušil kariéru černých placek a ponořil se do studiové práce. 
  Na začátku devadesátých let vydal svoje první tracky na belgickém labelu R&S a jeho vlastní značce Magnetic North, ale to co ho udělalo slavným, byla série desek s názvem Red s třemi pořadovými čísly na techno labelu Bush. 3 nekonvenční singly se zvukem, který posluchači do té doby vycházejícího techna sice ještě neslyšeli, ale který byl natolik šikovně postavený na základech taneční hudby, že se zalíbil širokému publiku. Od té doby nabídky na spolupráci jen pršely, a remixy pro Chemical Brothers, New Order, Death In Vegas, Inner City, Felix Da Housecat a další na sebe nenechaly dlouho čekat a každý z nich ukazoval jinou stranu jeho zvuku, které se dohromady sešly na jeho debutovém albu Archive one (label Deconstruction). Vyšlo v roce 1996 a vedle kvalitního mixu housu, techna, diska, elektra také ukázalo, o čem fenomén Dave Clark bude i v následujících letech. 
  Vedle skládání se také opět naplno opřel do djingu a 3 dny v týdnu (většinou ve třech různých státech) po několik let trávil čas za gramofony (se skóre nacestovaných 800.000 mil za rok měl u British Airways rezervované své stálé sedadlo) - od Evropy přes Asii až do Austrálie. Hraní a skládání doplnil i vysíláním rádiové show Technology. Ačkoli šla produkce díky djingu trochu stranou, v roce 2001 se už opět naplno věnuje remixům pro jména jako MOBY, UNDERWORLD, DJ RUSH, JARK PRONGO a největší ohlas bez diskuse sklidil remix skladby PHAT PLANET od LEFTFIELD.
  Vystoupení Davea Clarkea můžete zažít v pátek 20. června na festivalu GO PLANET ROXY.