Open air festival
28.05.03
GO PLANET ROXY  program

20. a 21. června 2003 
aeroklub letiště Tábor

  Společnost Člověk v tísni připravila promítání filmů, diskuse se zajímavými hosty, ochutnávky tradičních specialit, performance, dílnička Učme se od uprchlíků, výstavu komiksu "Cože? Já, a rasista?"

20. 6. Miliony v pohybu
Člověk v tísni a mezinárodní den uprchlíků
 
16:00   Společnost Štěstí - performance na téma uprchlíků

16:30  FILM: Pevnost Evropa
 Andreas Rocksen / Švédsko, Irsko, Dánsko, Norsko / 2001 / 58 min.

17:30   DEBATA: Miliony v pohybu 
debata o migraci, uprchlících - Marta Miklušáková (UNHCR - Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky), Marie Říhová (IOM - Mezinárodní organizace pro migraci), uprchlík, moderuje Karla Štěpánková (Člověk v tísni)

18:30   FILM: Poslední spravedlivý - nejlepší film FF Jeden svět 2003 podle diváků
Steven Silver / Kanada / 2001 / 70 min.

Komponovaný večer připravuje společnost Člověk v tísni při ČT ve spolupráci s Úřadem vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) a Centrem pro otázky migrace

- ochutnávky jídel  - uvaří žadatelé o azyl z pobytového střediska v Červeném Újezdu
- Učme se od uprchlíků - dílnička Patrika Francise - uprchlíka z Pákistánu 
- Klub přátel společnosti Člověk v tísni

21. 6. Člověk v tísni v krizových oblastech
humanitární mise v Afghánistánu a Čečensku

17:00  Společnost Štěstí - performance 

17:20 FILM: Čečenská ukolébavka
 Nino Kirtadze | Francie | 2000 | 57 min.
18:20 DEBATA: Zahraniční mise Člověka v tísni
Marek Vozka (Člověk v tísni, desk officer pro Afghánistán), Jan Mrkvička (Člověk v tísni - bývalý vedoucí mise v Afghánistánu), moderuje Igor Blaževič (Člověk v tísni)

19:30 FILM: Hlasy z ostrova svobody
Petr Jančárek | Česká republika | 2001 | 28 min. 

- ochutnávky jídel - připravují uprchlíci z Arménie žijící v České republice
- Klub přátel společnosti Člověk v tísni

ANOTACE FILMŮ:

20. 6. : 
Pevnost Evropa (Fortress Europe)

Širší kontext jednoho z nejpalčivějších problémů, jemuž čelí současná Evropa - ilegální migrace. Vydejte se na cestu spolu se skupinou Iráčanů, které převaděči dostávají přes turecko-řeckou hranici.

Fortress Europe / Fortress Europe
Andreas Rocksen / Sweden, Irland, Denmark, Norway / 2001 / 58 min. 
An in-depth exposé of the realities of the life of illegal immigrants trying to enter Europe. This investigative documentary follows a group of Iraqis and their smugglers as they cross dangerous terrain to reach the Greek-Turkish border. 

Poslední spravedlivý / The Last Just Man
Steven Silver / Canada / 2001 / 70 min. 
Rwanda 1994: Během tří měsíců bylo zmasakrováno 800 000 lidí. Vyprávění generálporučíka Romea Dallairea, velitele vojenských jednotek OSN ve Rwandě v roce 1994, nabízí pohled do zákulisí katastrofy. Jeho svědectví je obviněním Rady bezpečnosti OSN.

The Last Just Man
Steven Silver / Canada / 2001 / 70 min. 
Rwanda 1994: almost one million people are massacred in the space of 100 days. How could such a barbarous atrocity happen at the end of the 20th century? This behind-the-scenes look at the Rwandan catastrophe tells the story of it.

21. 6.
Čečenská ukolébavka 
Il était une fois la Tchétchénie
Nino Kirtadze | France | 2000 | 57 min. 
Pět válečných korespondentů, mezi nimi Petra Procházková, líčí své osobní prožitky a profesionální zkušenosti z války, která Západ nezajímá.

Chechen Lullaby 
Il était une fois la Tchétchénie
Nino Kirtadze | France | 2000 | 57 min. 
Five war correspondents, including Czech journalist Petra Prochazkova, relate their personal and professional experiences as witnesses to the most recent Chechen war. 

Hlasy z ostrova svobody 
Petr Jančárek | Czech Rep. | 2001 | 28 min. 
Unikátní soubor výpovědí bývalých vězňů Castrova režimu natočený přímo na Kubě je doplněn o autentické archivní záběry z kubánských věznic. Dokument Člověka v tísni.

Voices from the Island of Freedom 
Petr Jančárek | Czech Rep. | 2001 | 28 min. 
A unique set of testimonies from former prisoners of Castro's regime, filmed secretly in Cuba and with authentic shots from Cuban prisons. Produced by the People in Need Foundation for Czech TV. 

- Děti do 130 cm výšky v doprovodu svých rodičů mají vstup zdarma. Pro děti bude v areálu zřízen i dětský koutek.

- Celý areál festivalu je bezbariérový jak jen může travnaté letiště být. Pro vozíčkáře bude zřízena tribuna u každého koncertního pódia o velikosti 4m x 6m ve výšce 1,40 m s nájezdovou rampou. Dále pak budou v areálu bezbariérové mobilní toalety pro vozíčkáře.

- Majitelé lístků na festival GO PLANET ROXY mohou využívat do konce července 2003 10% slevy na veškerý sortiment (CD,LP,MC) v obchodech síti Bontonland. Různé slevy se nesčítají.

- Již tuto neděli (1.6) se v klubu Roxy bude konat další "warmup" akce, na kterou mohou držitelé vstupenky na GO PLANET ROXY uplatnit 100 korunovou slevu. Jedná se o koncert legend dubové hudby - LEE PERRY & MAD PROFESSOR