Roxy Promotion uvádí:
25.04.03
Reason

special guest: Dave Seaman (Therapy - uk)

support: Michael Burian (flesh/jpa), Joel Einhorn (roxy praha)
Chillout zone: Blue (eclectica), Stanzim (ekumena)
Lights by Technik, light show by LJ Technical, videodesign by Phase, atmospheric deco 

ROXY - 3.5.2003 - start: 22:00

  V sobotu 3.5. se v Roxy odehraje další pokračování Reasonu, tentokrát s hvězdou Evropské progresivní scény Davem Seamenem - djem a producentem, který na začátku devadesátých let doslova diktoval jak mají vypadat housové tracky té nejvyšší kvality a který patří mezi hrstku vyvolených, díky nimž se klubová scéna vyvinula až  do takové podoby, jakou jí vidíme dnes. Spolu s ním netradičně a speciálně pro tuto příležitost vystoupí domácí, progresivní djská špička, rezidenti Zenu - Michael Burian a Joel Einhorn. V chilloutu dopřejí oddechu djové Blue a Stanzim, můžeme se také těšit na kus umění od videodesignérů z Phase a světelnou show od LJ-Technical. Klub je otevřen od 22:00. Mediálním partnerem je rave.cz.  

DAVE SEAMAN
  Existuje mnoho DJs, kteří za pomoci dvanácti palců dokreslují hudební vizáž moderní klubové kultury. Pro mnoho, možná většinu z nich byly začátky otázkou bytí ve správný čas na správném místě. Za vidinou snadného získání peněz dnes do rozjetého vlaku taneční hudby naskakuje mnoho "objevů" scény a v záplavě rádoby talentů se občas zapomíná, že vlak musel někdo rozjet. U zrodu fenoménu jehož nejpopulárnější podobu vidíme dnes, stála hrstka vyvolených a někteří z nich hrají dodnes. Jedním z nich je Dave Seaman - DJ který se inspiroval acid housem, vzal z něj tu podstatnou část a pomohl jí vyvinout se do stylu, ke kterému dnes tolik lidí vzhlíží.
  Hrát hudbu cizích je sice dobrá a funkční věc, ale časem zatouží každý DJ po vlastním materiálu a produkci. Dave se za tímto účelem spojil se Steve Andersonem a pod hlavičkou Brothers In Rhythm tahle dvojka patřila počátkem devadesátých let k těm, kdo určoval standard pro houseový track té nejvyšší kvality. Manažeři slavných popových hvězd tušili příležitost jak dostat hudbu jejich svěřenců do klubů - stačil remix od Brothers In Rhythm a úspěch byl zaručen. Jejich hudbu si tak oblékli třeba Michael i Janet Jacksonovi, Seal, Garbage, ale třeba i Blur, Sting nebo Pulp. Produkční tým dosáhl spousty významných cen, nicméně Dave dostával čím dál více nabídek na hraní a tak šla časem studiová práce trochu stranou.
  Nemá smysl hovořit o všech místech, kam se svými deskami zavítal. Místa jako Cream, Gatecrasher a Renaissance hovoří sami za sebe a je jasné, že na nezájem si rozhodně stěžovat nemůže. Právě s Renaissance ho pojí téměř mateřské pouto. V roce 1999 absolvoval propagační turné tohoto klubu na americké půdě a také lidé po celém světě mají ve svém archivu nejednu Daveovu kompilaci, která je s tímto klubem propojena; stejně je tomu i v případě slavné ediční řady Global Underground, která zaznamenává DJské sety předních jmen.