24.04.03
CD Hypnotix + CD Shadowbox  s dubnovým ULTRAM:XEM

Dubnové vydání hudebního magazínu Ultram:ix, které právě plní stánky všech dobrých prodejců, nabízí nejlevnější cestu k muzice. Kromě výtečného drumnbassového mixu od 
IM Cyber - "Shadowbox 2", máte také možnost získat nové album skupiny Hypnotix - "Bagua".  Limitovaný náklad Ultram:ixů s oběma CD Shadowbox a Hypnotix stojí kulantních 289,- Kč.  Samotné CD Hypnotix je k dostání v distribucích Panther a CD Direct za 300,- Kč.

HYPNOTIX
  Hypnotix již řadu let potvrzují, že jsou jednou z našich nejlepších koncertních kapel, jednou z mála, která jezdí koncertovat po západní Evropě, že je jejich hudba stále tanečnější a skvělá.

  Skupina transformuje etnické hudební prvky do současné taneční hudby.  Přitom Hypnotix staví na propracovanosti a instrumentální zdatnosti hudebníků jako málokterá kapela a jejich hudba vás dokáže vtáhnout i svou meditativností a barevnými rytmickými plochami odvozenými z etnických rytmů. Mužem v čele je zpěvák a textař k Bangladéše Mohsin Mortaba, který se k Hypnotix připojil už před dvěmi  lety, a kterého doplnil bývalý člen skupin Skyline a United Headz Strictly Orange. Mohsin přesvědčivě zpívá původní melodie zatímco Strictly MC  deklamuje své texty, které vychází ze stylu MC . Často svým extatickým pojetím a tancem připomíná šamanská zaříkávání.
Pilířem rytmiky je baskytarista Michal Ditrich, který hrával s Abraxasem, než se vydal cestou ještě rytmičtější muziky. Perkusionistka Milada Ditrichová ovládá celou škálu různých bicích nástrojů a dodává výslednému zvuku propracovanou rytmickou strukturu i melodické odstíny. Další melodie dodávají klávesy Přemysla Urbana a kytara Petra Pokorného, která je navíc použita dosti originálně a představuje most k anglo-americkým tradicím v hudbě Hypnotix. Petr se navíc po odchodu bubeníka ujal programování rytmů za použití sequenceru a samplerů. Moderně znějící beaty se snáší s muzikou Hypnotix velmi dobře, neboť většina současné taneční hudby stejně rozvíjí rytmické tradice pocházející z Afriky a Asie.

  Skupina se formovala v letech 87-88 na troskách původního Babaletu, po tragické smrti Aleše Drvoty, entuziastického propagátora jamajské i africké hudby u nás. Po příchodu Bouramy Badji natočila na začátku 90.tých let první LP Rastaman v Praze. Druhé CD nazvané New World Order vychází po dvou letech pilného koncertování. Třetí album Right Time z roku 95 znamenalo další posun zvukových možností Hypnotixu, závěrečný mix provedl Louis Beckett z londýnského On-U Sound Adriana Sherwooda, jinak též zvukař kapel African Head Charge a Asian Dub Foundation. Další CD Witness of our Time vyšlo /1999/ na německé značce African Dance Records, opět ve zvukové režii Louise Becketta. Albu předcházelo vydání EP Global Fusion Remixes na vinylu. V roce 2000 pak vystupují mimo jiné na jednom z nejprestižnějších festivalů ve světě v dánském Roskilde 
  Hypnotix jsou známí především jako skvělá koncertní kapela, což dokázali svými koncerty u nás i v cizině. Zúčastnili se četných world music, reggae i alternativních festivalů, kde vystupovali po boku největších hvězd tohoto žánru. V průběhu roku odehráli množství koncertů po celé Evropě, především v Německu a Holandsku jakož i hodinový záznam vystoupení pro německou TV stanici  WDR.  Poté kapela natáči v roce 2001 CD Kumah v produkci techno remixera Kirona J, na kterém se nachází hitovka Waato Sitah a své první remixové CD Remax.  Během léta 2002 hojně vystupují i u nás na festivalech jako Creamfields, United Coloures of Ostrava, Music Beats for Local Nazi apod. 

Mohsin Mortaba  vocal 
Strictly Orange  vocal  
Milada Ditrichová percussion, conga, bonga, tabla etc.
Michal Ditrich  bass
Přemysl Urban keys and samples
Petr Pokorný  guitar, programming 

Kompletní diskografii a info o Hypnotix najdete na jejich domovské stránce www.hypnotix.cz

NOVÉ ALBUM S NÁZVEM "BAGUA" PRÁVĚ VYCHÁZÍ U XRECORDS.