Roxy promotion presents:
22.04.03
Climax

live: Stereophonic experience  - 4 decks show (clubber.sound)

support: Chris Sadler + sampler Yamaha SU10, Fun (lighthouse)

chillout: CDJ Krystoff (radio 1)

lights by Wild music, Fresh fruit performance by Camya

so 26.4.

ROXY

V sobotu 26.4. se na dalším pokračování Climaxu předvede český projekt Stereophonic experience ve vystoupení na čtyři gramofony a dva mixy. Tato originální a sehraná, housově hrající dvojice z clubber.soundu, kterou tvoří djové Brady a Jeremy má za sebou bohaté zkušenosti, hrála v dlouhé řadě klubů a na nejednom festivalu. Podpoří je samozřejmě rezident Climaxu dj Chris Sadler v live show, při které kombinuje gramofony a sampler Yamaha SU10 a dále dj Fun z lighthousu. V chilloutu dopřeje zklidnění cdj Kristoff z rádia 1, chybět nebudou světla od Wild music a Fresh fruit performance od Camya. 

Jak a kdy jste se vlastně dali dohromady? Slyšel jsem, že to byla vlastně náhoda .. 

Brady: No to byla a opravdu veliká. Na akci Crystal house v Český lípě jsem měl hrát na začátku na hlavní stagi, ale došlo k záměně mezi mnou a Djem Nextem, takže jsem nakonec měl hrát na stagi vedlejší a to dvouhodinový ping-pong set s Dj Brianem, který ale nedorazil, tak místo toho jsem hrál s Jeremym, který za Briana pohotově zaskočil.

Jeremy: Výsledný set byl natolik zajímavý, že nás to přivedlo k myšlence zkusit to i v budoucnu a to byl vlastně prapůvod vzniku Stereophonic Experience.

Hrajete na 4 gramofony a dva mixy, v oficiálním infu jsou napsané i nějaké ty efekty; jak to vypadá? Střídáte se, nebo zatímco jeden hraje, druhý ' vmixovává 'motivy, .. můžete technicky set trochu popsat?

Brady: Občas používáme Alesis AIR-FX, ale tam je problém, že mnohde mixáky nemají efektové smyčky a proto je problém zapojit efekt při probíhající party; zase v hodně klubech je už mix Pioneer a u modelu 600 se už docela vyřádíme i bez našeho efektoru. Ke hraní si občas beru (jak tomu bylo i na Unity party) groovebox KORG, ze kterého hraju live a do toho Jeremy míchá z desek.

Jeremy:  Ze začátku, když jsme nebyli tak sehraní, byl  docela problém dát to všechno dohromady, ale myslím, že teď už je to doladěné, i když je pořád co zlepšovat :) 

A co hudebně? Máte to nějak stylově rozdělené?

Brady: Já osobně mám nejradši "poctivej" anglickej tech-house, ale ten by byl asi trochu nuda a tak ho obohacujeme o trochu tvrdší sound, na ten je zase víc specialista Jeremy. 

Jeremy: Ja nemám vyhraněný styl, ale přeci jen mám radši trochu tvrdší tech-house než Brady, ale to je na tom to krásný.

Sobotní Climax, kde jako Stereophonic experience vystoupíte, proběhne podle předpovědi počasí asi naplno v jarní náladě, bude Váš set odpovídající? :) 

Brady: Určitě, to sluníčko působí velmi pozitivně a určitě se to na našem setu odrazí.

Jeremy: Zimní deprese už máme taky dost.

Hráli jste už na slušném počtu akcí, s kým by jste se rádi potkali na stejdži? Nebo už se Vám přání splnilo? 

Brady: Na akci Creamfields jsme hráli na začátku na hlavní stagi a pak nakonec zaskakovali za Slam na stagi Quo, na obou bylo hodně hvězd, včetně Underworld, takže větší hvězdy už snad být nemůžou. Ale mimo toho mi hroznou radost udělalo hraní s Nilsem Hessem, kterého mám hodně rád i jako producenta.

Jeremy: Já bych se za gramcema rád potkal s Fatboy Slimem. Je to jedinečný muzikant a určitě by bylo o čem mluvit.

Máte nějaké svoje aktuální demo? Je možné si ho někde stáhnout?

Brady: Tak dema máme dvě, ale aktuální budeme v nejbližších dnech nahrávat a ke stažení snad bude na stránkách Clubber.cz

Jeremy: Budeme se snažit, aby to bylo co nejdříve.

A co producentská činnost, neuvažujete o skládaní?

Brady: SE je spíš 4 gramo & 2 mixes show, vlastní produkci dělám společně s Krazim jako Solid Sound Cabinet. Tenhle náš projekt vystupuje taky live. Ale netvrdím, že jednou se s Jeremym nezavřeme a něco nevyplodíme. 

Jeremy: Já mám teď prvořadý úkol dokončit školu a pak se
na to můžeme vrhnout. Určitě se dočkáte.

Začátkem roku se vyloupla i spousta desek, která z nejnovějších placek Vás příjemně potěšila?

Brady: Tak ze zahraničních to byl jednoznačně výborný label LHB a jeho projekty Filth, Mo´Jack nebo Dattare a z těch domácích pak OVER3 - First Flight.

Jeremy: Poslední dobou už párkrát překvapil INTECH. Posledně skladbou Lazy people a Andrea Doria - Bucci Bag.

Co si rádi pustíte doma, u jaké hudby relaxujete?

Brady: Spíš klidnější nebo zlomený věci jako DJ Shadow nebo lehký d´n´b labelu Good Looking. Pokud mám někdy chuť na rovný beat, tak dema mých kamarádů a oblíbených Djů. 

Jeremy: V autě si rád poslechnu Groove Armadu, nebo nějakou jinou pohodu a doma to je
podle nálady. Dost často poslouchám breakbeat, různé dema, nebo nahrané sety, u kterých jsem sám nemohl být.