22.04.03
Katacomb

25.4.2003
klub Jahoda

"Jahoda? Klub Jahoda? Proč všichni o té Jahodě tak často mluví?" Podobné otázky dostávám poslední dobou stále častěji. Na chatech, diskusních fórech, tanečních parties. Prostě a jednoduše všude. A není divu. Stále stoupající počet akcí organizovaných v útulném prostředí bývalého starochuchelského kina, značným tempem zvyšuje jeho oblibu mezi příznivci elektronické taneční hudby. 

Možná je to klidným prostředím v údolí mezi lesy na kopcích, možná hudební různorodostí, možná příznivými cenami a koneckonců možná i pohodlným sezením v gaučích, jež může útulné prostředí nabídnout - kdo ví.
    
I Pro Futurum si tento prostor oblíbilo a tentokráte připravilo party pro příznivce zlámaných, jungle a drum and bass rytmů. Nebude však chybět ani druhé "pódium", jímž se ponesou beaty rovné.

Klubovka s názvem Katacomb proběhne v pátek 25.4.2003. Babe LN (Roxy Praha), Igraczech (Kaktus), Matoa (djchamp2002 winner, Radium.NFO), Fogl vs. Tauber (Symbol Sound) a breakbeatově Drahota, toť složení junglové stage. 

Druhé pódium rozezní posluchači uznávaný houseový DJ Biscuit (LIVC/Bassline cup 3. Winner), tribalový Juan Disquez (LIVC/Bassline cup 5.-2nd place), Drahota (TWM, Jahoda), malé překvapení v podobě DJe Nesquika (LIVC/Bassline cup 4. winner) a z domácí půdy Picasso, Agix a Hozzy (všichni Jahoda). 

Dále noc nabídne hřejivé pokoukání na videoprojekci VJky NUTTI ze známého uskupení PHASE a na žonglérské umění pražských žonglérů. Prostředí klubu osvěží světla od Pekry a dekorace od Pro Futura + Symbol Soundu. K dispozici bude i šatna, zahrát si můžete turnaj ve fotbálku o zajímavé ceny (start 22:00), své chutě uspokojit čerstvým ovocem a v neposlední řadě s námi oslavit Jukiho narozeniny! 

Co více si ještě přát za pouhých 70 Kč? Takže se uvidíme 25.4. v klubu Jahoda (Starochuchelská 192, Praha 5, Velká Chuchle, www.klubjahoda.cz) na party Katacomb. Začínáme v 18:00 
a v 04:00 končíme. 

DOPRAVA:  MHD: ze Smíchovského nádraží linkovými autobusy (8 minut) 129, 172, 241, 243, 244, 255 (denní) a 507 (noční) - www.dp-praha.cz. Dojedete do zastávky Dostihová, odkud půjdete dále po navigaci (5-10 minut).

Vlastní doprava: na výpadovce Strakonická se dáte první odbočkou po přejetí čerpacích pump Robin Oil a Aral vpravo, přejedete železniční přejezd a asi po 100 metrech na pravé straně nemůžete klub minout.

Přehled:
jungle/d'n'b stage open: 18:00, music starts: 19:00
2nd stage open: 16:00, music starts: 18:00

Djs:
jungle/d'n'b stage:  
Babe LN  (Roxy Praha)
Matoa   (djchamp2002 winner,Radium.NFO)
Igraczech  (Kaktus)
Fogl vs. Tauber (Symbol Sound)
Drahota   (breakbeat set)

2nd stage:   
Biscuit  (LIVC/Bassline cup 3. winner)
Juan Disquez (LIVC/Bassline cup 5. - 2nd place)
Drahota  (TWM, Jahoda)
Nesquik  (LIVC/Bassline cup 4. winner)
Picasso   (Jahoda)
Agix    (Jahoda)
Hozzy   (Jahoda)

Special: videoprojekce VJ Nutti (Phase)
spešl osvětlení od: Pekra
turnaj ve fotbálku (start: 22:00)
žonglování
dekorace od: Pro Futurum + Symbol Sound
šatna, čerstvé ovoce, 2nd stage, Juki birthday celebration !!! 

Kaczer
Asociace mladých umělců Pro Futurum, o. s.
+420606271462
kopac.profuturum@centrum.cz

Profily DJs:

Babe LN
Za nemálo let, které zasvětila mixování vinylů - hraje od roku 1994 - si vybudovala Babe LN takové postavení, že ji můžeme zařadit mezi legendy taneční scény v Čechách. Začínala jako vůbec jedna z prvních žen, které se u nás postavily za gramofony. Elen však není pouze DJkou, ale i výtvarnou umělkyní - vystudovala Akademii výtvarných umění AVU (obor multimédia). Její zájem o hudbu směřoval nejprve k hraní na hudební nástroje v kultovních industriálních skupinách jako Veselí filištínové nebo Střední Evropa. S postupem doby se její zájem o hudbu spontánně vyvinul k potřebě postavit se za gramofony. V současné době se plně věnuje DJingu, pracuje s multimédii a vysílá na Rádiu 1. Můžete jí slyšet každý pátek mezi 12:00 a 15:00 hodinou odpolední.
  U nás si zahrála po boku špičkových DJs, jako jsou například: Differenz, Danny Briottet (RSW), Harry K (Apollo 440), Carl Cox, Adam Freeland, Jumping jack Frost, LTJ Bukem, Suv... nebo jako support v rámci koncertů tanečních skupin Les Rythmes Digitales, TransGlobal Underground, Zion Train, 808 State, Hypnotix, Načeva, Significant Other...
Vystoupila na akcích :
Festivaly: Jelení Příkop (D Smack U: 1998, 1999), Cosmic Trip (Radical Prod. 2000, 2001), LPC Open Air Field (Lighthouse: 2000, 2001), Taj Mahal (dvoika.troika: Ostrava 2001), Global Connection (Wax: Praha, Ostrava 2000)...
Kluby: Je pravidelným hostem v klubech Punto Azul, Wakata, 7 vlků, Palác Akropolis, Roxy atd. Mimo Prahu pak jmenujme alespoň Plzeň (Mazaný králíček, El Carmel), Ústí nad Labem (Kartel), Kladno (19, Moon bar) nebo Olomouc (Barumba).
Zahraničí: Její konto se také blýská řadou vystoupení mimo naší republiku. Ve Velké Británii hrála v Manchesterském klubu s Mr. Scruffem. Opakovaně slavila úspěch ve vídeňských klubech Flex a Roxy. Dále pak vystoupila na Slovensku - Bratislava, Nitra a Košice, v Německu - Berlín, Dresden, Bamberg, a v Portugalsku - Lisabon.
S T-Breakem vystoupila např. v létě 1999 na festivalu v Bourges (Francie), v rámci Euroconnections v Paláci Akropolis a na festivalu v Trutnově (po Fun-da-mental), nebo Global Connection na Výstavišti.
Projekty:
- hudba k Bienále mladého umění v domě U kamenného zvonu
- T-Break - s DJem Liquidem A tvoří nadstylový projekt T-Break, v němž kombinují hudební podklad gramofonů s živými nástroji (nejčastěji perkuse, baskytara, kytara nebo brumle), přičemž vše doplňují živí vokalisté (např. MC Strictly Orange - bývalý frontman známé formace Skyline).
Živé jamy DJe, muzikantů a MCs: 
- např. bývalý baskytarista Support Lesbiens a někdejší stálý člen T-Breaku, nyní baskytarista Hermakuti Standa Černý
- MC Dr. Kary, MC Adrenalin, ze zpěvaček jmenujme Terezu Nekudovou a Kláru Nemravovou.

Top 5: Aquasky distortion (rmx) 
Stakka+Skynet feat. Dj Friction  Altitude (Underfire)
Decoder+Substance Icon (Breakbeat culture)
Moving Fusion Turbulence (Ram)
Tee Bee Lost Soul (31 rec.)
Oblíbené labely: 
Virus, Ram, BC rec, Certifikate 18, Commercial Suicide, Moving Shadow, Ninja Tunes
Oblíbení producenti a DJs: 
Decoder a Substance, Bad Company, RONI SIZE - REPRAZENT, DJ Krush, Thievery Corporation

DJ Igraczech
-[civ. name: Matej Sychra, nat: CZ] has started spinning since late 1999, being young but active drum'n'bass freak. After a year on scene, Igraczech took residencies at Prague clubs Spilka, Piranha and last, but not least Punto Azul. Played at: Roxy, XT3, Mecca, Liquid (Liberec), Depo 9 (Olomouc), Wagon (Wroclaw/PL). Played with: Panacea (Position Chrome, GER), Vlad&Duschka (Flame Kru, UK), Bladerunnaz (HU), M.D.S. (Life4land, UK), Triple Vision (NL). 2 years ago, Igraczech started also producing his own tracks. Since then, he has finished three private-press albums (Destination: Trashcan, Platform, No.command) and 12" single Witch Instinct on own label KAKTUS Recordings founded together with one of leaders of Czech d'n'b scene - DJ Touchwood. The last album, No.command, was rated 9/10 in czech club scene magazine Ultram:x. Igraczech is also member of HPNVSN crew specialized on light and visual effects for drum'n'bass and breakbeat parties. Igraczech fully uses his DJ skills through undestanding the mix thus being able to prepare light scenes better depending on what's tje dj playing. HPNVSN crew lit names alike: Adam Freeland, LTJ Bukem, DJ Esta, Panacea, Reality, Triple Vision, Aphrodite, Klute, Suv, Alex Reece, Utah Jazz, Surge, Nookie, Ed Rush, Fabio... Matej

Matoa
-téměř 5 let praxe djingu 
-vítěz dj champu 2002 (mistrovství ČR a SR amatérských djs v kategorii D'N'B) 
-členem kapely RADIUM.NFO z Brna (synthesyzers) http://ezone.techno.cz/projects.php?id=34 
-sólová studiová produkce (univerzalní činnost) 
-svěřenec labelu IO.lab 
-hudební styl: drumandbass, jazzy jungle, hardstep, experimental 
-1,5 roku praxe jako lektor na dj workshopech -působiště Praha 
-infoweb: www.djmatoa.cz 

Fogl 
Hraji od roku 1998, začal jsem u elektro junglu a postupně jsem se přeorientovával na zpětné beaty a starší oldskulovky. 
Oblíbené labely jsou Moving Shadow, Certificate 18, 31, Metal Headz, V recordings. Zajímám se hlavně o desky z roku 1995 - 99. Občas si zahraju i down tempo. 
Oblíbené labely: Ninja Tune, Compost rec. 
Hraju v XT3, Le Mirage a nejraději pak po venkovních akcích. S kamarády máme seskupeni Symbol sound, se kterým děláme malé venkovní akce /soukrome/.

Tauber
Hraje od roku 1998, ovlivnila ho vlna Hostomic a Stare Hute /czechtek roky 1996-97/. Hraje taneční jungle a drum'n'bass s vokály. Jeho oblíbené labely jsou Good Looking, True playaz, ohm. Sam tvoří muziku na PC a v brzké době se chystá vydat vlastní CD. Zajímají ho i nové junglové trendy, které s citem mixuje do starších záležitostí. Je členem Symbol soundu. Můžeme ho slyšet v klubu XT3 a Le Mirage.

Biscuit
dj nick: biscuit
věk: 26
styl: ???, house 
první vystoupení: srpen 93
nejdůležitější místa vystupování: festival ET Jam, Roxy, Radost FX, Mecca, Punto Azul, Palác Akropolis, Industry 55, CZ Beat, XT3, Le Clan ...
společné vystupování s: Banco De Gaia, Slam, Darren Price, Quadrant Sounsystem, Artist E, David Bowles, Lumiere, Tvyks, Josef Sedloň, Groof, Rai, Lucas, Igor Pataky, Stanzim, IM Cyber, Chris Sadler ... 
oblíbené labely: Strictly Rhythm, Paperecordings, Bush, Stickman, JBO, Plastic City, Planet E, Soma, Yoshitoshi, Oblong, Glasgow Underground, Svek ...
obdiv a respekt: MAW, Laurent Garnier, Darren Emerson, Kruder and Dorfmeister, Carl Craig, X-Press 2, Terry Francis, Jeff Mills, Marshall Jefferson, Ritchie Hawtin, LTJ Bukem, Bidlo, Ohm Square ...

Drahota 
Rok 1995- 1.party v životě /říjen 1999-počátky hraní na gramofony /listopad 2000-jedno z prvních hraní v životě (700 people)-Poděbrady /2001-stál u zrodu clubber.bookingu /2002-hledáni sebe sama:) /2003-TWM komplex
Hraje všechny odnože house music,hodně ovlivněn soundem dje Loutky (respect!).Občas hraje i tvrdší sety a breakbeat.
Hrál v klubech Akropolis, CZ Beat, LeClan, Industry, RadostFX, Liquid (Rezident), Roxy Praha, Jahoda (rezident), Big Hit, Studio 54 a další

Juan Disquéz 
Vlastním jménem Jan Bařinka, 22 let z Prahy. S profesionálním DJingem jsem začal v říjnu 2000 v klubu CZ Beat. Od jara 2001 rezidentní noci v CZ Beatu, hrál jsem na akcích mimo Prahu. Postupně se začínám objevovat i v dalších klubech a městech: Le Clan, Buldok...,  v Lomnici nad Popelkou, v Písku, v Příbrami, kde jsem uspořádal vlastní akci s hostem DJem  Funem. 
Na podzim 2001 první hraní v Roxy na Free modays, poté i na středečních, čtvrtečních akcí a o v létě i na páteční akci S DJem Rockwellem. V klubu Mecca s DJem Chris Cags, v Hradci Králové... Můj styl je tribal house, až tech house. Hodně perkusivní, zvukový, energický tribálek s trochou latino nebo afro zvuky.

Nesquik
style: tech-house & wet and hard 
info:Dj působící od roku 1997 především na Moravě a okolí. Jeho začátky bývaly na tehdejších diskotékách a menších školních, bývalý Bunkr-Club no.4 (techno&house party), Sandrik a taky známý"Křišťál"(Kebab)...
Nyní působí především v Praze. První větší párty absolvoval v roce 2000 s rakouskou hvězdou Dj Petr Pan-em. Od roku 2002 vystupoval jako rezidentní Dj v klubu Vega.  Momentálně nehraje pod žádnou agenturou. Jeho sety bývají plné energie a nečekaných zvratů. Mezi jeho oblibené labely řadí: Recycled loops, Illgorhythm, Jump, Freestyle, Primate, Chemical, Subliminal...