15.04.03
BLOW Catch The Light

  V rámci pravidelných nocí FREE MONDAYS v klubu Roxy, pokřtila nedávno taneční partička Blow svůj nový videoklip k písni North and Sound. Tato skladba pochází z jejich nového alba Catch The Light, které nedávno vyšlo u značky XRECORDS. Klip pro kapelu vytvořil animátor Pavel Ševčík a je ke stažení na stánkách kapely www.blow.cz

  Skupina BLOW se zformovala v roce 1997. V létě téhož roku vznikl první společný počin - drum'n'bassová nahrávka Blow - Virus. Posléze natočený singlový hit - A.C.R. se objevil na kompilaci Radia 1 Jungle is massive vydané v březnu roku 1998.
  Od roku 1998 Blow začínají spolupracovat s agenturou D Smack U Promotion a vyrážejí na první významnější koncerty v Čechách a na Moravě. 29.5.1998 vystupují na mega akci - Jelení příkop '98 (s kapelami jako The Orb, 808 State, Transglobal Underground ajn.). Na podzim následuje vydání CD Makak Rhesus a další klubové koncerty (Punto Azul, Mecca, atd.), vyvrcholením se potom stává společný koncert s Wubble U v ROXY.
  V roce 1999 se Blow objevují na reklamní kompilaci pro Levi's Strauss (Sony Music Bonton) s písní Dezire z aktuálního CD Dummkopf, na kompilaci remixů skupiny Manželé (Sony Music Bonton) se podílí skladbou Ufo. Zároveň se mění tvář živých vystoupení. Kapela ustupuje od komornosti a angažuje živého bubeníka. I to je příležitost k opuštění ryze tanečních akcí, což potvrzují např. koncerty po boku bigbítových Tatabojs (společný jam 26.4. v klubu Delta, Praha), se švýcarskou kapelou Swandive a francouzskými One Shot na  prestižních Euro connections v paláci Akropolis atd. V červnu Blow absolvují společně s britskými tanečními hvězdami Zion Train jejich české miniturné (Plzeň, Brno, Praha) a účastní se dalšího ročníku festivalu Jelení příkop - Jeleňák - tentokrát bez příkopu. Na podzim Blow hrají mnoho samostatných koncertů v klubech od Aše až po Břeclav. Následuje první samostatné vystoupení v legendárním pražském klubu Roxy (2.12.1999).
  V dubnu 2000 natáčí skupina debutovém CD pro label Black Point. Deska nese název Rolls Royce in the Dance Club a vychází 20.9.2000. Vydání desky je spojeno s turné a účastmi na letních festivalech, z nichž nejvýznamnějším je Zámostí 2000, kde Blow vystupují po Monkey Business, před Loop Guru.
  Na začátku roku 2001 vydávají Blow dvě singlovky At This Time Tomorrow a studiové technotracky Blow - TechnoSoundSystem. Vrcholem léta je účast na top party Summer of Love 2001 v Pardubicích, kde Blow vystupují v exponovaném čase mezi djskými hvězdami Ianem Voidem a Lukem Slaterem pro 12-ti tisícovou návštěvu. Pověst prestižní kapely potvrzuje následně na akci Aquaphonic Celebration v exkluzivním prostředí libereckých secesních lázní (28.12.2001). V červnu BLOW pod hlavičkou nově vzniklého labelu U Merkura vydali vinyl na němž se jako remixér podílí i Chris Sadler.

Album CATCH THE LIGHT vyšlo u značky XRECORDS