Roxy Promotion a D Smack U uvádějí:
20.03.03
SNEAKER PIMPS  (UK) live

čtvrtek 27. března 2003

support: DJ Tall (penguin)

  Neuběhl ani celý rok a máme možnost znovu se setkat se skvělými muzikanty z legendární potemnělé britské partičky Sneaker Pimps. V dubnu loňského roku kapela s velkým nasazením předvedla své nové skladby z alba Bloodsport a mnohé návštěvníky koncertu překvapila změnou na postu frontmana. O kapele v tuzemsku totiž nebylo dlouho slyšet, a tak mezitím stačil zpěvačku Kelli Dayton vystřídat zpěvák Chris Corner. Zdálo by se, že její hořký hlas prosycený ženskou citlivostí bude kapele hodně chybět, ale opak je pravdou. Kapela ve svém projevu přitvrdila, vrátila se ke kytarám a větší syrovosti evokující éru indies. Na koncertě pak Cornerův naléhavý, a taktéž mírně nahořklý, zpěv pouze jen nedoplňoval ostatní nástroje, ale razantně táhl stále dopředu. Kam se posunuli za další rok intenzivního hraní uvidíme 27. 3. 2003 od 19.00 hod v klubu ROXY.
  Vstupenky v obvyklých předprodejích Ticketstream a Ticketpro, rezervace s 10% slevou na známé adrese tickets@roxy.cz.
SNEAKER PIMPS zahrají na pražském koncertu skladby z chystaného alba, které jste ještě neslyšeli!

SNEAKER PIMPS
  Počátky kapely se datují na začátek 90tých let. V roce 1993 se sešli Liam Howe a Chris Corner a vydali na labelu Clean UP prvotinu "World as a cone" - jednalo se o pětitrackové temné EP, které našlo svou obec posluchačů a nakoplo začátky skupiny. Přestože se Liam a Chris zabývali v příštím období remixerskou činností pro další hudebníky, vydávajících na labelu Clean Up, jejich srdce stále toužila po vydávání komplexnějšího "písničkového" materiálu. Zlomovým bodem bylo angažování barové zpěvačky Kelli Dayton a založení formace SNEAKER PIMPS. Jejich první singl "Tesco Suicide" byla triphopová skladba, která jednala o žalobě proti známému obchodnímu řetězci. Inspiraci sociálními tématy lze potkat i v další tvorbě této formace.
Jejich debutové album "Becoming X" je dle jejich osobního názorů až mystickým zážitkem. Toto album vyšlo v roce 1996, a ač byla kapela vnímána jako krátkodobý projekt, položilo základy k fenomenálnímu úspěchu, kterého se formace dopracovala. Tato deska prodala celosvětově přes půl milionů kopii a donutila skupinu objet svět na 18ti měsícovém turné. Po ukončení náročné šnůry si přestěhovali své studio ze Severovýchodu do Londýna a ve velmi krátkém časovém období natočili své druhé album "Splinter". Toto album vzniklo z velké frustrace z hudebního průmyslu, kterým si skupina prošla.  Jejich poslední album "Bloodsport" vyšlo začátkem minulého roku a my jsme měli možnost vidět skupinu SNEAKER PIMPS jako předkapelu skupiny Placebo na koncertu, který se konal minulý rok v pražském Sky Clubu Brumlovka. Tato povedená partička se také skvěle uvedla na letošním festivalu Pohoda v slovenském Trenčíně coby headliner po boku Stereo MCs. Kytarový triphop v jejich podání si můžete poslechnout na koncertu 27. března po roční pauze opět v pražském klubu Roxy.