23.02.03
Novinky z Lighthouse.cz

  Vzhledem k datu vám pochopitelně chceme připomenout především sobotní Breakbeat Conference v Radosti FX. Níže najdete rozhovor s headlinery akce Koma&Bones a line-up.
  Pokud si neuděláte čas tentokrát, vězte že další pokračování BC probíhá již za 14 dní 7.března. Takže zůstaňte naladěni!

Breakbeat Conference v.02 Assault

Line-up
22.00 - 23.30 Saku 
23.30 - 01.00 Ottoman 
01.00 - 04.00 Koma&Bones DJs (TCR rec., UK)
04.00 - 06.00 Kaplick

  Hlavním tahákem nadcházející Breakbeat Conference s podtitulem Assault, která proběhne 22. února v Radosti FX, jsou pánové Christopher Kirkbride a Andrew Duckmanton, jinak dvoutřetinová DJská základna projektu Koma & Bones. Proto jsme s nimi připravili následující rozhovor. 

Už se těšíme na vaše DJské vystoupení, co ale váš živý koncert? 
  Rádi bychom hráli jako regulérni kapela, ale momentálně je pro nás těžký najít čas poskládat všechno dohromady, nemáme vůbec čas se na projekt koncentrovat, ale tenhle rok už to snad vyjde. 

Co od vás můžeme očekávat. Něco podobného vaší produkci?
  Určitým způsobem jsou naše sety pochopitelně podobné tomu co vydáváme, v tom smyslu, že snažíme udržet nějaký standard. Pokud jde o zvuk, snažíme se hrát pestrý set pokrývající všechny polohy breakbeatu, občas se pustíme i do house, pokud je funky, dirty a dobře udělanej. 

Vlastníte label Forged, ale pořád vydáváte na TCR, proč?
  Forged jsme nezakládali s tím, abychom na něm vydávali jen svoje tracky, i když pár jich tam vyšlo. Šlo nám spíš o jiné lidi a představování jejich tvorby širšímu publiku. Doufáme, že vyroste v respektovaný label, nejen breakbeatový ale i houseový.
  Náš materiál vydáváme na TCR, protože jsme s nimi podepsali smouvu, ještě před založením Forged, a pochopitelně taky proto, že to je mnohem zavedenější label. Bylo by hloupý dávat všechny vajíčka do jednoho košíku. 

Jaké jsou vaše hudební vlivy?
  Myslím, že všichni jsme vyrostli na takovým zdravým mixu hudby. Všichni jsme byli hodně ovlivnění raným hip hopem jako Mantronix, nebo Public Enemy, potom Derrick May a vůbec celý Detroit. Když projdeš celou tou rave kulturou, jako jsme my 3 prošli, tak vlastně už nic jinýho nepotřebuješ. 

Jaký je váš pohled na Rennie Pilgrema a Lee Coombse, kteří přijedou dva týdny po vás?
  Obou si jich jako DJů a producentů vážíme. S oběma jsme párkrát hráli, a vžycky jsme se nám líbilo, co dělají. Oba mají svůj jedinečný styl a jsou pro breakbeatovou scénu přínosem. Taky to nejsou špatný lidi. 

Děláte hodně remixů. Jak vidíte, když někdo jiný remixuje vás?
  Těm skladbám to většinou prodlouží život a dostanou se k více lidem. Pokud jde o ty z poslední doby, jsme s nimi mimořádně spokojení. 

Který z remixů, co jste dělali, máte nejraději?
  Je hodně těžký vybrat jeden, ale nejvíc jsme asi byli překvapení z Powercut/Rewired, jelikož vznikly původně proto, abychom měli jinou verzi pro živé hraní. Jakmile jsme je ale začali hrát v našich setech a viděli reakci, bylo jasný, že je vydáme. 

Je čas anket, jaký je váš nejoblíbenější loňský... 
  track: Forme - Kick A Hole (Marine Parade)
remix: Brothers Of Dub - After Time - EK's Remix (Forged)
album: DJ Shadow - The Private Press

Jaké bude vaše nové album ve srovnání s Blinded By Science?
  Doufám, že jeho zvuk je zase trochu dál, taky jsme nedělali čistě taneční album. I když něco z něj je mířeno na taneční parket, najde se tam ale i něco pro tvojí slečnu, možná i babičku.

Plány do 2003?
  Snad bude zas tak plný jako loňský, budou desáté narozeniny TCR, asi budeme jezdit s novým albem, navíc další kousky a remixy, dost se na ten rok těšíme, taky jedem do Prahy, ... samý dobrý věci.