Roxy Promotion proudly presents
13.01.03
PROGRESSION SESSIONS

LTJ BUKEM feat. MC CONRAD
NOOKIE feat. MC FIVE-ALIVE
(Good Looking Organisation - UK)

support djs: KOOGI (eastbase), STANZIM (roxy praha)

pátek 24_01_2003 @ roxy

  Král inteligentního drumandbassu LTJ BUKEM oslaví 24. ledna svůj triumfální návrat do klubu Roxy. Doprovázet ho budou další čelní vyslanci kultovního labelu (lépe řečeno organizace) Good Lookin Organisation, který zastřešuje mnoho sublabelů, na kterých vychází producentské počiny celé této povedené crew. Svou geniální verbální gymnastikou doplní djský set Bukema MC Conrad, který je považován za celosvětovou jedničku ve svém oboru. A aby zajímavýh hostů nebylo málo, vystoupí za djským pultem i NOOKIE, který se v minulosti již v roxy představil a zaujal publikum svou dokonalou mixovací technikou. Nookieho, který vydal v minulém roce nádherné album s názvem IN @ THE DEEP END, doprovodí další MC za stáje Progression Sessions, FIVE-ALIVE. Domácí support poskytnou elitní domácí Djs KOOGI a STANZIM. V downtempo chilloutu zahrají djové BLUE a MOWGLI. Světla budou jako na všech dnb akcích v roxy v režii uskupení HYPNOVISION, speciální intelligent VJ projekci na plasmatickou promítací plochu předvede PHASE. Celá akce začíná v 21h, lístky lze zakoupit v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketstream anebo v klubu Roxy. Lístky lze taktéž rezervovat s 10% slevou na adrese tickets@roxy.cz 

LTJ BUKEM
  Kdo vlastně je LTJ BUKEM? Je označován jako vůdčí osobnost drum and bassové scény a to nejen pro svou vlastní producentskou a djskou činnost, ale hlavně pro zastřešování mnohých d'b' projektů pod svým labelem Good Looking Organisation (v současné době zastřešuje sublabely Good Looking, Looking Good, Earth a Cookin), který založil v roce 1991 a na kterém vydávají mimo LTJ BUKEMa samotného i jména jako Peshay, Photek, PFM, Blame a Tayla. LTJ BUKEM je jedním z junglových pionýrů, kteří se výrazně zasadili o rozvoj d'nB'. Jeho první junglový track "Logical Progression" vznikl  v roce 1990 v době největšího acid housového boomu na ostrovech, tedy dávno předtím, než Goldie se svým dnes kultovním junglovým albem "Timeless" dostal tento styl do vědomí širší veřejnosti. Série kompilací "Logical Progression" a "Earth", které LTJ BUKEM vydává na svém labelu, jsou dnes těmi nejprodávanějšími junglovými (lépe řečeno midtempo d'B') kompilacemi na světě. Při tom se Bukem vždy vzdával osobního profitu ve prospěch svého labelu a rozvoje junglové scény tím, že poskytoval na svých kompilacích mnoho prostoru jiným projektům. Jeho živá vystoupení, na kterých ho doprovází svou verbální gymnastikou MC CONRAD, jsou tím nejlepším, co lze na ostrovech shlédnout na této scéně. Po vydáváni singlů a kompilací se v roce 2000 objevilo jeho první vlastní album "Journey Inwards". Jak už naznačují názvy jeho kompilací a tracku, jedná se vždy o stylově různorodou, hloubavou a přesto velmi odlehčenou hudbu. 

NOOKIE
  Jeden z čelních představitelů Good Lookin Organisation, Nookie, je známý svou studivou tvorbou pod jmény Cloud Nine, Second Vision a New Balance (společný projekt s BLAME). Již za studentských let začal být aktivní na pirátských rádiích , kde hrál převážně elektro, hiphop a jazz funk. Brzy začal pracovat pro label Red Records (dnes Unity Records) v londýnském Soho, kde potkal mnoho ze svých dnešních studiových partnerů.  Jeho prvotinou byl singl "Give a little love", který vyšel na značce absolute 2 records. Po vydání "The return of Nookie EP" na labelu Reinforced následovalo "Snow/Jazzmin" pro kultovní label Moving Shadow. Neméně zajímavá je jeho remixerská činnost; je jedním z mála producentu, kteří si dovolili šáhnout po instantním hitu Goldieho "Inner City Life". 
  Nookie vydal na Good Looking records různé tracky jako "Reflections" či "The Italian job" a osobnosti jako Fabio, Grooverider a LTJ Bukem velmi ochotně budují do svých setů jeho skladby.
Skutečnou lahůdkou je pak Nookieho album s názvem "In @ the deep end"