29.11.02
FAUNA FLASH

PRAHA RADOST FX CLUB

pátek 13.12.2002

  Projekt Fauna Flash pocházející z Mnichova svou první 12ti palcovou nahrávku vydal v roce 1995. Před tím Christian Prommer a Roland Appel neboli dvojice tvořící Fauna Flash, hráli na bicí v různých kapelách a experimtálních projektech. Okolo roku 1993 začali pomalu sbírat zkušenosti ve studiu. Jejich tracky jsou už od samého počátku ovlivněny jazzem a fúzí 80.let. Dnes se specializují na drum ? bass s futuristickým beaty a retro samply, jsou jedněmi z nejvýznamějších představitelů tzv. Nu Jazz a Downtempové scény 

  Téměř podobně jako DJ set Fauna Flash i deska Fusion představuje ohromné vzepětí: pošle Vás na výlet všemi druhy nálad, ale stejně je nakonec výsledkem obraz velice harmonický a přesně zapadající do sebe sama. Spousta lidí tvrdí, že Fusion je vůbec to je nejlepší LP co na Compost records za celou dobu existence značky vyšlo. Sami Fauna Flash se o desce Fusion vyjadřují jako o logickém pokroku v Downtempo a Nu Jazz scéně, se všemi příležitostmi, které má tento žánr k vyjádření  a možnostmi mísit se s jinými žánry (House, Dub, Jazz, Latino Brazil, Hip Hop a Soul) jak vlastně napovídá i název alba. Všechny tyto prvky dohromady tvoří naprosto nový pevný celek.

  V současné době Fauna Flash spolu s  Peterem Kruderem, z  dua Kruder & Dorfmeister, realizují novou nahrávku jejich společného projektu s názvem VOOM:VOOM.

  Fauna Flash se v české republice představí vůbec poprvé. Tato dvojice velmi úzce spolupracuje s již zmíněnou dvojicí Kruder & Dorfmeister a patří mezi jejich oblíbence právě co se týče Djských setů, není tedy náhodou, že byli vybráni po Richardu Dorfmesiterovi jako další host na pokračování noci s názvem ... In Prague. Tento večer je současně i oslavou prvních narozenin časopisu ULTRAMIX.

  Večer se uskuteční v klubu RADOST FX v Bělehradské ulici 120. Kapacita klubu bude omezena. Lístky jsou k dostání v předprodeji v kanceláři klubu a v obchodě 234 MUSIC.