21.11.02
SKYLINE

Roxy Promotion & D Smack U uvádějí

SKYLINE
První koncert v Praze po půl roce
Support Dj HOWSKA

Čtvrtek 5_12_2002 od 19:00 - Roxy 

  Skupina SKYLINE přistane na svém létajícím talíři po půlroční odmlce opět v Praze - kde jinde než v domovském klubu Roxy a kdy jindy než v magický mikulášský předvečer.  Na koncertě, který se koná ve čtvrtek 5. prosince, zazní skladby z jejich alba "Riders In The Store", stejně jako mnoho novinek včetně jednoho přísně tajného hudebního překvapení. Skupina chystá na rok 2003 své nové album a bude zajímavé slyšet, kam se hudebně ubírají. Speciální videoprojekce se ujme CLAD z uskupení Phase a dotvoří tak multimediální náladu večera, při kterém se možná podaří navázat kontakt s mimozemskou civilizací.  Skupina SKYLINE zároveň v průběhu koncertu odhalí adresu svých nových webových stránek, které budou premiérově spuštěny právě při příležitosti tohoto vystoupení. Před a po koncertu zahraje dvorní DJ skupiny HOWSKA, jenž nedávno namixoval druhou část kompilace Prague Loves Paris. Akce začíná již od 19:00 hodin a lístky za 150,- Kč lze rezervovat on-line na adrese tickets@roxy.cz anebo získat v obvyklých předprodejích. Nenechte si ujít koncert nejlepší české taneční kapely, která na hlavním pódiu festivalu Creamfields nadchla přes deset tisíc posluchačů svou směsí úderných "4 to the floor" beatů, natrancelých ploch, zlomené rytmiky a excelentních vokálů od MC NuC a Sister Zulu. 

Kam čert nemůže, nastrčí UFO. Skyline v Roxy = záruka nejlepší mikulášské besídky ve městě!!! 

Skyline
  Skyline jsou  pražská  kapela, která  existuje od roku 1997 a u jejího zrodu stáli  producent Hoffy_M  a bubeník Radek B. Kapela se během let rozrostla  na šest členů a k zakládajícímu  duu se přidala  zpěvačka Sister Zulu  (dále spolupráce s Colorfactory, Significant Other ad.), hráč  na saxofon, melodicu a flétnu  Rich FD, violoncellista, klávesista a též  producent  Štěpán a MC  NU C, který v létě  2002 nahradil  dlouholetého zpěváka Skyline  Strictlyho  Orange. S tím  se kapela rozešla  pro vzájemné  komunikační problémy.
  Vlastní  kariéra  Skyline začala  na dnes již legendárním festivalu Jelení  příkop, kde odehráli  povedený koncert před takovými jmény jako jsou 808 State či The Orb. Zpočátku se jejich  styl  definoval jako junglepop - spojení drumandbassu a popového pojetí skladeb, později jejich tvorba vykrystalizovala  na  stylově  barevnou, celkově však  autonomní směsici  žánrů. Tak tomu je i na jejich debutovém albu Riders In The Store (vydali Intellygent Recordings na podzim 2001), které  žánrově  osciluje  mezi breakbeatem a trancem, slyšet tu můžeme ale i ozvěny taneční hudby začátku let devadesátých.  Křest alba v podobě energické show s originálními  projekcemi  proběhl v jejich  domovském klubu Roxy. Hned několik skladeb z alba se velmi  dobře uchytilo ve vysílání  Rádia 1 a nahrávka  sklidila velmi  příznivé  kritiky -  v časopise Rock & Pop získala  dokonce devět hvězdiček z deseti! Skyline pravidelně koncertují  (mají  za sebou již bez mála stovku vystoupení) a nechybí na žádném významném festivalu - např. Rock For People, Cosmic Trip, Pohoda, hráli  I na české verzi  festivalu  Creamfields v  exkluzivním  nočním čase ve vybrané společnosti kapel jako Underworld  nebo Kosheen. Ostatně, ne náhodou právě oni získali  v prestižní  anketě Dance Awards  2001 cenu za nejlepší  live act roku. 
  I když Skyline začínali  jako parta vyjukaných teenagerů, postupně se vypracovali  na jedny z hlavních tahounů tuzemské taneční scény. A nyní je čas na to, aby uspěli I v zahraničí -  mají  na to!