15.11.02
ECSTASY OF ST. THERESA
  Roxy promotion a D Smack U uvádějí 27. listopadu v klubu ROXY koncert skupiny ECSTASY OF ST. THERESA, která při této příležitosti pokřtí svoji novou desku SLOWTHINKING. Kapela se ve své tvorbě opět posunula o velký krok kupředu, mísí akustické nástroje s elektronickými zvuky v promyšlených kolážích a nevtíravých melodiích, přičemž některé z nich jsou okamžitě rozpoznatelné a přístupné i pro běžného posluchače. Hluboko pod povrchem však EOST zůstává v ranku menšinových žánrů hudební alternativy. Album Slowthinking je studiovým mistrovstvím a je velkou otázkou, jak si s ním Jan P. Muchow a Kateřina Winterová za doprovodu svých hostů poradí živě na pódiu.
Jako předkapela doprovází skupinu po dobu celé turné downtempo projekt ALVIK, před a po koncertech zahraje Dj Hoffee.

27. 11. 2002, klub ROXY
Začátek v 19.00 hod.
Vstupné: 230,- Kč předprodej, 250,- Kč na místě

THE ECSTASY OF SAINT THERESA: Slowthinking
  Konečně! Čtvrté album jedné z nejrespektovanějších domácích skupin The Ecstasy Of Saint Theresa právě vychází. Jmenuje se Slowthinking a nabízí nápaditou a velmi inspirativní hudbu, v níž se snoubí zvuk živých nástrojů s elektronickým šumem a ruchem.
  Podle zpěvačky Kateřiny Winterové a multiinstrumentalisty Jana P. Muchowa je novinka v porovnání s předchozí nahrávkou In Dust 3 čistší a zvukově záměrně "prázdná". Časopisu Ultramix Jan Muchow dále prozradil: "Zvuk Slowthinking je přirozenější, víc přírodní... V poslední době jsme čím dál víc otrávení ze všech hudebních standardů. Proto jsme se jich snažili vyvarovat. Typický zvuk Extáze je v tom, že je netypický. Kdybych chtěl náš typický zvuk nějak definovat, chtěl bych, aby definice zněla právě takhle. Protože není nic nudnějšího, než typicky znějící kapela."
  Hudební časopis Report desku charakterizoval slovy "výjimečná nahrávka přesahující rozměry současné domácí scény". Také v Právu si všimli, že "Ecstasy Of St. Theresa zůstává jednou z našich nejzajímavějších skupin". Podle tohoto deníku skupina vytvořila "překvapivě úspornou až minimalistickou sbírku, která odkrývá kouzlo pomalu plynoucího času".
"Je to tichá deska, která se musí poslouchat nahlas," tvrdí svorně Winterová a Muchow.
  Album, které spoluprodukoval Dušan Neuwerth podepsaný pod úspěchem kapel Kryštof či Tata bojs, vznikalo tři roky a podílela se na něm řada zajímavých hostů: rapující Sifon z legendární hiphopové formace WWW, Tadeáš Mesany (kontrabas), Lucy Fillery z Deep Sweden (cello), pánové Jan Veverka a Martin Plachý (dechy) nebo elektronický objev loňského roku Floex (klarinet).
Desce předcházel singl I'm (Not Really) Optimistic, ke kterému vznikl ve studiu Eallin Animation netradiční animovaný videoklip. Režie klipu se ujal Tomáš Luňák.