23.11.02
EXPLOSION IV
  Ahoj Michale. 23. listopadu hrajes na party Explosion v Českých Budějovicích. Rád bych Ti položil pár otázek nejen o jihočeské scéně. Řekl bych, že na jihu Čech, ač jihočech moc nehraješ. Čím myslíš, že to je?
  Myslím že v jižních Čechách je opravdu málo příležitostí. V podstatě tam neexistuje žádný taneční klub . ( myslím klub alespoň pro 500 –1000 lidí což by pro tento kraj bylo myslím optimální ) . Scéna na jihu je momentálně postavena ( až na pár vyjímek ) na techno akcích konajících se po vesnických kulturních domech.

  Na každého člověka, ať už je to DJ, promotér, nebo řadový návštěvník, mělo NĚCO zásadní vliv, což zapříčinilo to, že ho tahle scéna na různou dobu úplně pohltila. Pro mě to byla mimo Ládví hlavně  série parties Shake v Roxy. Co ovlivnilo Tebe?
  Byla to návštěva Německa, někdy v 91 tém roce. Na akci kde zrovna hrál Sven Vath . Absolutně mi ten zážitek změnil názor na hudbu a její vnímaní. (  pozor nebyl jsem na žádné droze ) 

  Scéna na jihu Čech je velmi zvláštní. Ve velmi malé míře sem vstupují sponzorské firmy. Některé akce jsou produkovány stylem "kvantita nad kvalitu" a i když je akcí více, řekl bych, že trošku stagnuje. Co ty na to? 
  Jižní Čechy jsou nějaké zakleté, už v době kdy jsem tam žil a pořádal taneční party tam tenhle problém byl. Je to asi krajovou mentalitou lidí.

  Nyní trošku obligátní otázka. Kde se Ti v poslední době nejlépe hrálo a kde se Ti třeba líbil interiér klubu. Když totiž člověk prochází na netu fotky světových klubů a jejich interiérů, občas se mu z těch nápadů až tají dech.
  Tak nejlépe se mi asi v létě hrálo Na Creamfields a na Hradhousu. Jinak zajímavé interiéry klubů jsem měl možnost vidět letos v létě na Ibize. Některé performance byli opravdu lahůdka.

  Někde jsem četl, že jsi hrál toto léto i na Ibize.Pokud ano, jaké to bylo? Je Ibiza stále tím rájem pro klubery, nebo spíš už jen továrna na peníze?
  Ibiza je především alespoň pro mě nádherný ostrov. Klubová scéna je tam také opravdu veliká , ale od doby kdy si ty největší kluby vzali do  parady zlatokopové z anglie je Ibiza opravdu továrnou na peníze. Na druhou stranu za ty peníze ale na některých partys dostanete opravdu jedinečný zážitek, musíte ale pořádně vybírat. Jinak se mi hrálo velice dobře, dostal jsem hned několik dalších nabídek ,  mimo jiné také od jedné místní booking agentury ( www.partyonibiza.com ) .
Příští rok bych měl také vystupovat v klubu Amnesia na pravidelných čtvtečních Cream parties.

  Na Explosion budeš hrát společně s DJ-em Dextrem z Rakouska z bookingove agentury Titan. Říká Ti tohle jméno něco ?
  Dextra bohužel neznám, agenturu Titan ale ano, patří u nás velice oblíbenému  Felipemu.

  Michale, děkuju za Tvé odpovědi a těším se na 23. listopadu do českobudějovické sokolovny.
  Také se už moc těším, v Č.B. jsem hrál myslím naposledy před rokem a tak to bude určitě příjemný návrat.

Za FREE PRODUCTION

Robin Mikušiak